Perşembe, Ekim 20, 2011

Panini


Tek başıma yaşamamama rağmen, pratik yemekler her zaman favorim olmuştur. Özellikle panini ile ilgili Amerika'dan kitaplar almışlığım, soslar taşımışlığım bile var. Maalesef Türkiye'de tost dışında bir sandviç kültürü gelişmediği için, yeterli ekmek çeşidini bulmak zor oluyor ancak bulduklarımla yaratıcı ve lezzetli şeyler yapmaya çalışıyorum. Son zamanlardaki favorim aşağıda tarifini bulabileceğiniz hazırlaması hızlı ve basit, tadı lezzetli füme tavuklu panini. Afiyet olsun...

Malzemeler:
- 2 parça köy ekmeği (tercihen çavdarlı ya da tam buğday unlu)
- Mayonez (tercihen Heinz mayonez)
- Ballı hardal
- Acı Sos
- Füme tavuk dilimleri
- Taze fesleğen yaprakları
- 2 adet cherry domates
- Peynir (tercihen parmesan)

Ekmekleri tost makinasında biraz ısıttıktan sonra, üzerlerine mayonez, ballı hardal sürülür. Sonrasında üzerlerine füme tavuk dilimleri koyulup, biraz acı sos dökülür. Fesleğen yaprakları, ve ortadan ikiye bölünmüş domatesler eklenir. En son peynir dilimleri de eklenince, sandviç hazır olur. Yanında cips ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder