Cuma, Şubat 17, 2012

Eat, pray & love..

  • Karaköy’deki Cafe Bej, İstinye Park’taki tarzından çok daha farklı olmuş. Fransız etkisinin yoğun olarak hissedildiği Bej’de, özellikle sabah kahvaltılarında arkadaşlarınızla uzun uzun sohbet edebilir, daha sonrasında da hemen yanındaki bulunan Kağıthane isimli dükkandan sevdiklerinize ufak hediyelikler alabilirsiniz.
  • Bu akşam vizyona giren The Muppets’ı uzun süredir bekliyordum. Hem eski versiyonlarını, Miss Piggy’i Kermit’i çok sevdiğimden, hem de How I Met Your Mother’dan tanıdığımız Jason Segel yüzünden. Eminim çok eğlenceli bir film olmuştur.
  • 90'lı yıllarda Nişantaşı'nda İstanbulluları Cafe de Paris soslu bonfileyle tanıştıran Abdullah Özmelek, önceki hafta da Asmalımescit’deki Palazzo Donizetti Hotel'in altında yeni bir Cafe de Paris açmış. Şık bir dekorasyona sahip mekanda, 41 çeşit tat ve 24 farklı baharat ile hazırlanan Cafe de Paris sosunu mutlaka denemelisiniz.
  • Bu gece Anjelique’de The Shapeshifters var. Soğuk havalar nedeniyle kurtlarını dökemeyenler için iyi bir alternatif.
  • Arnavutköy’deki yeni İtalyan restoranı Antica Locanda, gidenlerden duyduğum kadarıyla hem yemekleri hem de ortamıyla çok keyifli bir yer. Rum Ortodoks Kilisesi’ne ait eski fırın binasında hizmet veren Antica Locanda, yüksek tavanı ve asma katındaki büyük masasıyla önümüzdeki ayların popüler mekanlarından biri olacak. Geleneksel İtalyan yemeklerinin servis edildiği restoranda, pizzalar sadece öğlenleri yenilebiliyor.
  • Sizlerle beğendiğim iphone applicationlarını paylaşmaktan keyif alıyorum. Bir arkadaşımdan duyduğum Nike+ GPS, ister açık havada ister koşu bandında koşun, kat ettiğiniz kilometreyi ölçüyor, arkadaşlarınızla yarışmanızı sağlıyor ve içindeki oyunlarla koşuyu daha da eğlenceli bir hale getiriyor.
  • Hillside City Club, Kıvanç Tatlıtuğ’un vücudunu bu hale getiren spor hocası Tony Hill ve Spor Beslenme Uzmanı Cenk Özyılmaz'ı ekibine dahil etmiş ve 6 haftalık özel bir program hazırlamış. Bu programa katılacak kişiler, Tony Hill ve Hillside'ın uzman ekibiyle birlikte beslenmesinden egzersizine kadar tam bir kamp süreci ile sıkı takibe alınacakmış.
  • Uzun zamandır önünden geçtiğim ama hiç içeri girip bakmadığım Mapa mağazalarına, geçen gün bir arkadaşımın tavsiyesiyle girdim ve içerideki ürünlere bayıldım. Az çeşit olmasına rağmen kesimleri ve sadelikleriyle hemen beni cezbettiler ve öğrendim ki beğendiğim birkaç yabancı markaya da üretim yapıyorlarmış. Bebek, Nişantaşı ve İstinye Park’ta mağazaları var ancak fiyatlar diğer yerli markalara göre biraz tuzlu, bu yüzden en kısa sürede 4.Levent’deki outletlerine gidip bir kolaçan edilmeli.
  • Valikonağı Caddesi’nde yeni bir yer açılıyor: Richie. Henüz büyük açılışına vakit olmasına rağmen, bu akşam “Soft Opening” partisi gerçekleştiriliyor. Mekanın özel içkisi Richie Champagne’i denemek için bir uğranabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder