Salı, Ağustos 14, 2012

Bayramda nappsak? Çeşme??

Söz verdiğim gibi bayram için Çeşme önerilerim ile başlıyorum. Zaten yakın çevremdeki bazı kişilere telefonla rehberlik hizmeti vermemden dolayı bu konuda deneyimliyim :)

Sabah ilk iş kalktınız, Kumru Şevki'de kumrunuzu yediniz. Sonra ver elini plaj!

Fun Beach

Gündüz için, hafta sonu ise eğer Aya Yorgi'ye uğramayın derim. Boyalık'taki 7800 veya Altınkum'daki Fun Beach bu senenin en kaliteli beachleri. 7800'de erken gidip güzel bir yer kapmakta fayda var, happy hour'u da baya başarılı. Fun Beach'de ise en sağ taraftaki çimlik alan en çok tutulan yer, ancak soğuk deniz sevmiyorsanız burada zorlanabilirsiniz. Benim denemediğim ama güzel dedikleri bir başka beach de Emre Ergani'nin bu sene eski Seaside'ın yerine açtığı Bobou. Ya da tabi ki klasiklerden yana tercih kullanıp Babylon'un çimlerine yayılabilirsiniz.


Aqua
Günü akşama bağlarken gittiğiniz beachdeki happy hour sarmadıysa, sizi Şifne'deki Aqua'ya alalım. Bir kaç sene aradan sonra yeni işletme ile yeniden aramıza dönen Aqua'da, akşamüstü ısıtmalı havuzda hem içki keyfi yapıp hem de suyun içinde sohbetin tadını çıkarabilirsiniz.

Yemek için öncelikle balık mı yoksa farklı bir şeyler mi denemek istediğinize karar vermek lazım.
Balık için Dalyan'ın yolunu tutabilir ya da Alaçatı Port'da Ferdi Baba veya Kydonia'da keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Kydonia'nın sakızlı ahtapotu özellikle denenmeli. (Kydonia eylül sonunda İstanbul'da da bir şube açacak.)

Farklı bir şeyler denemek isteyenlere önerim; Alaçatı'nın içindeki Asma Yaprağı ve Roka Bahçe. Bu iki mekan da geçen seneden beri ege tatları ve mezeleriyle Alaçatı'ya gelenleri mest ediyor. Tapu, Tuval gibi Çeşme klasiklerinde karnınızı doyurabilir ya da özellikle İstanbulluların rağbet ettiği Mi Casa ve El Beso'da italyan tatlarını da deneyebilirsiniz.

Alaçatı'nın içinde, yemek sonrası sakin takılmak isteyenler için Vida, Tektekçi, Sobe, Göz Lounge ve eskilerden Nar çok doğru seçimler olabilir. Buralarda biraz demlendikten sonra az sonra sayacağım gece kluplerine geçiş güzel olur.

Gece için, Bobou ünlüleri görmek ve görülmek için ideal. Babylon'da konser varsa eğlenceli olabilir ya da Marrakech'de daha pop müzik eğlencesi yaşayabilirsiniz. Gecenin ilerleyen saatleri için Aya Yorgi'deki Paparazzi hala çok popüler. Bu senenin yeni in mekanı ise Riders. Yolu biraz uzun ancak gidenler çok kaliteli ve eğlenmeye geldikleri çok belli.

Gecenin sonunda Dost Pide'nin meşhur pidesini de yiyince Çeşme'de bir gün biter. Ama bu kadar program üzerine siz de bitersiniz. Darısı ertesi günün başına... :)

P.S. Ben yazarken yoruldum, umarım siz gezerken eğlenirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder