Perşembe, Ağustos 16, 2012

Bayramda nappsakk? Bodrum?

Çocukluğumun ve gençliğimin tatil beldesi Bodrum, şimdilerde popüleritesini Çeşme'ye kaptırmış olsa da bu sene atakta. Son 15 günümü geçirdiğim Bodrum, hafta içleri sakin olsa da hafta sonları doluyor, ve eminim bayramda da dolup taşacak. Bodrum için önerilere gelirsek;
Barbeast Bodrum

  • Gündüz için Maça Kızı tabi ki bir klasik ama bayramda yer bulmak çok zor olabilir, sadece happy hour için uğramayı düşünüyorum. 
  • Bu senenin yeni ortaklığı Kuum Sortie'nin girişi pahalı (100 TL) ancak içeride bu parayı harcıyorsunuz ve yemekler de gayet başarılı. Grup halinde giderseniz öndeki localar harika. Cumartesi akşamları ünlü işletmeci Mehmet Davran'ın 90lar partilerinin de çok başarılı olduğunu duydum.
  • Türkbükünün başka bir yeni ortaklığı da Maki 29 oldu. Her ne kadar gündüz Türkbükü denizini sevmesem de, Maki 29 geceleri Ship Ahoy'dan bile daha dolu ve eğlenceliydi.
  • Yalıkavak ise bu sene Türkbükünü solladı. Klasik Xuma Beach rahatlığının yanında, Club Flipper'in yanındaki Highlight otelin içine açılan Moon Beach ünlü akınına uğradı. Yalnız yemeklerini beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Yine Yalıkavak'ta geçen sene açılan Palmalife Beach Maldivler'i andıran beyaz kumları ve huzurlu atmosferiyle tatilcileri çekiyor.
  • Bu sene Yalıkavak'ın başka bir artısı da Marina'nın yenilenmesi. Cipriani ve Billionaire gibi dünya markalarının açılması ile birlikte, marina bambaşka bir havaya büründü. Ağustos ayı boyunca pazar akşamları Billionaire'in beach kısmında Ayhan Sicimoğlu latin müziklerle sevenlerini coşturuyor.  Yalnız geçen hafta gittiğimde yaş ortalaması 50'ydi, haberiniz olsun. 
  • Bodrum merkezde zaman geçirilecekse Cook Shop, Sünger Pizza ya da Liman Köftecisinde yemek yedikten sonra, salı ve perşembeleri İskender Paydaş'ı, pazar ve pazartesi Fatih Erkoç'u ya da cumartesi Zeynep Casalini'yi dinleyebilir, devamında da geceyi Barbeast'in bembeyaz  avlusunda güzel müzik eşliğinde noktalayabilirsiniz. 
  • Güzel ve balık dışı bir yemek isteyenler Torba'daki Casa Dell'arte otelin içinde açılan Mimolett Ege veya Antiochia Bodrum restoranlarını denemeliler. 
  • Gümüşlük'teki Limon Cafe'de güzel bir blush ya da Italian Lemonade eşliğinde güneşi batırmak ve Mimoza'da rakı-balık yapmak hala keyifli, hala moda.
  • Konu balıksa Gündoğan'da Terzi Mustafa ya Reana, Yalıkavak'ta Denizkızı; Türkbükü girişindeki Garo's işlerini biliyorlar.
  • Bu senenin yeni mekanı, bence Bodrum'un Babylon'u Ottoflamm eski Havana'nın yerine açıldı. Yaz boyunca çok fazla tutmasa da, bayram programları çok iddialı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder