Cuma, Eylül 14, 2012

İstanbul'da festival zamanı :) Billur'un veda vakti :(

Benim için İstanbul'dan gitme vakti! Haftayadan itibaren size New York'dan sesleniyor olacağım. Umarım orada bloga yazabileceğim ve sizin ilginizi çekebilecek yerler, partiler, resimler yakalayabilirim. Ama önce buradaki son haftanın tadını çıkaralım. Bence İstanbul'un en eğlenceli zamanları başlıyor, bir sürü yeni yer açılıyor, bir sürü konser var. Bu hafta ise festival sezonunun sonuna yaklaşırken oradan oraya koşturacağız. 

  • 14-16 Eylül tarihleri arasında Kilyos Baykuş Plajında SirenFest ile yaza veda ediliyor. Reggae severler için yurt dışından ve Türkiye'den bir çok farklı sanatçının katılacağı bu festivale cuma günü uğrayıp, arkadaşlarımın grubu Sattas ile coşmayı planlıyorum. Bekleriz :)
  • 15 Eylül'de ise iki tane harika program var. İlki Maçka Küçükçiftlik Parkında Radyo Eksen'in gerçekleştireceği Eksen on Fair. Bombay Bicycle Club ve The Stranglers gibi grupların ve ünlü djlerin sahne alacağı bu etkinlikte ayrıca bit pazarı, dövmeci, sahaf, plakçı gibi bölümler de olacak. Eksen on Fair saat 14.00'de başlayıp gece geç saatlere kadar sürecek. İkinci program ise Kemer Country Golf Club'da öğlen 12.00'de başlayacak olan Stereopool. J&B ve FG'nin sponsorluğunda gerçekleşecek olan etkinlikte Sander Van Doorn, Beegee, Doğuş Çabakçor, İlker Aksungar, Doğuş Cihan gibi djler çalacak. Mayoları unutmayın!
  • Ve gelelim katılamayacağım için üzüldüğüm etkinliğe. 30 Eylül tarihinde Maçka Küçükçiftlik Parkında Lounge Fm 96 sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Urban Festival'da Röyksopp ve Trentemoller sahne alacak.
  • Ve tabi ki yine yeni açılan mekanlar. Yaz ortasından beri açılacak dediğim mekanları listelesem nasıl uzun bir liste olur tahmin edemiyorum. City's içinde İzzet Çapa'nın açağı mahalle konseptli yemek alanını duymuşsunuzdur. Bunun yanı sıra İtalyan restoranı Rigatoni'de City's de çalışmalara başladı. Nispetiye Caddesi'nde ise geçen haftalarda saydığım restoranlara ek olarak Midpoint ve Hardal'ın birer şubesinin açılması planlanıyor. 2012 ilkbaharında açılan Rixos Pera'nın en üst katında ise Park Şamdan bir şube açtı.
  • Havalar henüz güzel, herkes İstanbul'a dönmüş, akşama ne yapsak derdindeyken; trafiksiz ve sakin bir gece arayanları adalara alalım. Sedef adasındaki Elio iki senedir İstanbulluların kaçış noktası. Heybeliada'daki Perili Köşk'de ise cuma ve cumartesi akşamları canlı caz müzik eşliğinde içkinizi yudumlayabilir, lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Asmalımescit'in eski sakini Brasserie La Brise, Mim Kemal Öke Caddesi'ne taşındı. Pazartesi günü kapılarını müşterilerine açan mekan, sıcak atmosferiyle müdavimlerini bekliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder