Salı, Şubat 05, 2013

Bu hafta Istanbul'da yeme, icme, caz, dans!

Sonunda şubat ayına gelmiş bulunuyoruz. Zaten şubat dediğin biraz kayak, biraz sevgililer günü telaşı, biraz da güzel havalar derken hızlıca geçer, böylece yaza bir adım daha yaklaşmış oluruz. Bendeki durum ise vahim. Alaçatı özlemim doruk noktasında, mağazalara baharlıklar gelmiş, ama size hala haftasonu için İstanbul önerileri veriyorum. Kıymetimi bilin! :)
  • İlk kez 2005'deki Caz Festivali zamanında İstanbul'da sahne alan Brazzaville, geçen sene çıkardıkları Brazzaville in Istanbul albümüyle de popülerliğini ve dinleyici kitlesini arttırdı. Grubun albümden sonraki ilk konseri ise 09 Şubat Cuma günü Salon IKSV'de gerçekleşecek. Heyecanla bekliyoruz.
  • Modern sanat ile ilgileniyorsanız Genç Modern'i duymuş olmalısınız. Genç Modern, yıl boyunca üyelerine yurt içi ve yurt dışındaki modern ve çağdaş sanat etkinliklerine katılma ve bu etkinlikleri destekleme olanağı sunan; etkinlikleri arasında sergi gezileri, söyleşiler, galeri ziyaretleri ve özel davetler de yer alan süper bir oluşum. Üyelik için sizi hemen şöyle alalım.
  • Bu haftanın mekanlarında ilk sırayı Şişhane'deki Comedus şarküteri alıyor. Açıldığı günden bu yana mahalleli tarafından çok sevilen bu şık şarküteride brieden rokfora onlarca çeşit peynir, dilden rozbife yine onlarca çeşit et bulabilirsiniz. İster kahvaltı için gidip kendi zevkinize göre sandviçinizi hazırlayabilir, isterseniz akşamüstü gidip peynir tabağınızin yanına şarap açtırıp keyif yapabilirsiniz. Çıkmadan ev alışverişinizi de yapmayı unutmayın tabi.
  • İkinci sırada Pera'nın yeni yüzü Sim Pera var. Açılalı henüz bir ay olmasına rağmen müdavimleri oluşmaya başlamış bile. Saat 09.00 ile 18.00 arasında servis veren Sim Pera'nın İndie Scrambled Eggs'i ve sağlıklı öğle yemeği menüsü meşhur.
  • Sırada balıkçılar var. Anadoluhisarı'ndaki Uskumru, adından da anlaşılabileceği gibi uskumrulu lezzetlerde bir numara. Ama kalamar külbastısının ve levrek buğulamasının da mutlaka tadına bakılmalı. Diğer bir denenmesi gereken balıkçı ise Kuzguncuk'taki Kosinitza. Adını Kuzguncuk'un eski isminden alan restoran hem yemekleri hem de ortamı sizi başka dünyalara götürebilecek nitelikte. Mürekkep balıklı fasulye pilaki, fırında parmesanlı dil balığı, milföy içinde Marsilya usulü deniz levreği...Başka söze gerek var mı?
  • 19 Mayıs'da Kemer Country'de gerçekleşecek olan ve benim neredeyse yaz tatili kadar hevesle beklediğim Chill Out Festival'in indirimli ön biletleri Biletix'de satışa çıktı. Kapışın! 
  • Bu haftaki ilginç tasarımlar köşemizde Hammacher Schlemmer tasarımı elektrik motorlu Hot Tub Boat var. Su üzerinde jakuzi keyfi yapmak isteyen varsa, işte bu tam aradığınız şey. Fiyatının normal bir tekne kadar olması konusuna fazla takılmamanızı öneririm. (;
  • Karaköy ile ilgili hep cafe/bar yazacak değilim. Bu sefer de iki yeni sanat mekanı gözüme çarptı: Leon ve Suma Han.
  • Bodrum Türkbükü'nün en eskilerinden ve kalitelilerinden Fidele, Kalamış Wyndham Otel'in altında açılan yeni yerinde Istanbullular'a hizmet vermeye başladı. Bodrum burnunda tütenlere duyurulur.

  • Şehrin iki "in" mekanını sona sakladım. Galata'daki Açık Mutfak, Alaçatı Asma Yaprağı'nın İstanbul şubesi gibi. Samimi bir ortam, el yapımı mezeler ve salaşlık. Karaköy'deki Tamirci'nin ise bu topraklarda hatta belki de dünyada eşi benzeri yok. St.Benoit'ın karşısında bir motorsiklet tamirhanesinin üst katında yer alan mekan özellikle haftasonları sabaha karşı dans etmek isteyenlerle dolup taşıyor bu aralar. Giderseniz dekorasyona şaşırmak yok, baştan uyarayım.

  • Son günlerde caz müziğe ilgim iyice ilerledi. Eskiden de dinlerdim ama New York'da gezdiğim caz kluplerden midir, yoksa fazla Karaköy ve Çukurcuma'da takılmamdan mıdır nedir bu ara cazsız yapamaz oldum. Şehrin iki iyi canli caz müzik yapan mekanı Nublu ve Nardis'in şubat ayı programlarını sizinle de paylaşıyorum. Belki karşılaşırız. :)  
Nardis Subat programı

Nublu Subat programı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder