Pazartesi, Şubat 11, 2013

Bu kış Etiler'de...

Sıra geldi Etiler ve Levent'e... Eskiden canlı Türkçe müzik yapan kulüpler ve Friday's ve bir de tabi ki Şamdan ile adından söz ettiren Etiler bugünlerde eski popüler günlerine dönme çabasında. Levent ve Maslak ise çevredeki residencelar ve plazalar sayesinde özellikle öğlenleri ve hafta içi akşamları dolup taşıyor.
  • Turumuza Etiler'in kalbi, Nispetiye Caddesi ile başlamak uygundur diye düşünüyorum. Kapandığına inanmak istemediğim Friday's'in yerine bu çarşamba günü GQ Club açılması beklenirken, başka bir Amerikan yemek zinciri P.F.Chang's karşı köşede yerini çoktan aldı bile. Amerika'da vasatı geçmeyen lezzetler ve ortam sunan bu restoran Türkiye'de tabiki büyük bir coşkuyla karşılandı. Ama sonuçta değişik tatlar denemek isteyenler güzel bir alternatif. Özellikle Chicken Lettuce Wrap, Crispy Honey Shrimp  ve bayıldığım Fortune Cookie'leri için gidilebilir.
  • Nusr-et Doğuş Grubu'nun ortak olması ile birlikte sokak içindeki küçük yerinden cadde üzerine taşındı, ama müdavimleri son zamanlardaki ününün restorana yaramadığı konusunda hem fikir. Etlerin eskisi lezzetli olmadığı ve servis kalitesinin düştüğü konuşuluyor.
  • Nusr-et'in eskisi gibi olmadığını düşünenler, biraz ilerideki Günaydın Steakhouse'u tercih ediyorlar. Benim gibi et yemeyen biri bile Cafe de Paris soslu eti afiyetle yediyse Günaydın gerçekten işini biliyor demektir.
  • Açılalı henüz çok da sene geçmemiş olmasına rağmen, Big Chef's dekorasyonunu yenileme gereksinimi hissetmiş olacak ki, geçtiğimiz haftalarda tadilattalardı. Öndeki açık alanı genişletmeleri kendi yararlarına olur diye düşünüyorum.
  • Yine Nispetiye Caddesi üzerine Saray Muhallebicisi'nin büyük bir yer açacağı dedikoduları kulağıma geldi ama ne zaman gerçekleşecek maalesef bir fikrim yok.
  • Caddenin hemen bir arka sokağında yer alan Doors grubunun İtalyan restoranı Da Mario ve Nispetiye Caddesi'ne hayat veren Şamdan eski kaliteleri ve popülerlikleriyle yollarına aynen devam ediyorlar. Klasikten vazgeçmeyenler için idealler.
  • Alkent Sitesi'nin içersinde yer alan spor ve yemek kompleksinde eskiden Mezzaluna vardı ancak burası geçtiğimiz seneden beri Vox adı ile işletiliyor ve maalesef beklendiği kadar tutmadı. Bence buranın tek avantajı hemen yanda bulunan sinemaya girerken atıştırmalık birşeyler ya da içki sipariş edebilmeniz. Sırf bu sebeplerden bile bu sinema tercih edilebilir. 
  • Papermoon özellikle son zamanlarda genelde iş yemekleri için tercih edilirken, Sunset bu ara tadilatta. Yaz öncesi tadilata giren restoranda bakalım bizi ne gibi değişiklikler bekliyor. 
  • Rakip Ulus 29'un girişteki lounge kısmı ise yeni tadilattan çıktı ve adı 29 Food Bar olarak değişti. Bana kalırsa eski hali daha güzeldi ama yeni haliyle sportif ve öğle yemeğine uygun bir yer yaratmaya çalışmışlar. Ulus 29'un gece kulübü tarafı ise Anjelique'den sıkılanları eğlendirmeye devam ediyor.
  • Zorlu'nun inşaatı süren alışveriş merkezinin açılış tarihi sürekli değişiyor. Bir ara ocak ayına yetişeceği iddia ediliyordu ancak şimdilerde en erken nisan en geç ağustos ayında açılacağı konuşuluyor. Zorlu'da açılacak olan ve heyecanla beklediğimiz restoranlara Eataly'den sonra bir yenisi eklendi: Jamie Oliver'ın İtalyan restoranı. :):)
Agency
  • İş Kuleler'de eski Mirror yerine açılan Agency bu aralar özellikle iş çıkışlarında çok popüler iken; Kanyon'daki New Yorklu Dean&Deluca, İtalyan Carluccio's ve Doors grubunun İtalyanı Gina en en en popüler restoranlar. Tepebaşı'ndan sonra Kanyon'a transfer olan Wanna ise bir türlü tutmadı. Bu sene ismini ve tarzını değiştirip Wanna-Pop oldu ama çevremden kimsenin gittiğini duymadım. Zaten alışveriş merkezinde gece kulübü de bir yere kadar... 
  • Bir başka tutmayan ise The Edition Hotel'deki Billionaire. Bodrum'daki bu kadar popülerken, İstanbul'dakinin tutmaması ortamı ve kitlesinin çok kötü olmasına bağlı heralde. Ya da Bodrum'da gidecek başka bir yer olmamasına? :)
  • Değişik bir deneyim isterseniz eğer, Maslak'daki Windowist Tower'da bulunan Ice Bar kesinlikle denenmesi gerekenlerden. Yurtdışındaki örneklerini aratmayan bu barda, isterseniz buzların arasında isterseniz normal hava şartlarında kokteylinizi yudumlayabilirsiniz.
Ice Bar
  • Geçtiğimiz senelerin en havalısı İstinye Park ise bu aralar Arap turist akınında. Dış bölümde bulunan Masa ve Gigi ise eski havalarında değiller ama yazın gelmesiyle birlikte bir canlanma yaşanır diye düşünüyorum.
Küçük bir istatistik: Yukarıdaki yazımda 23 mekandan bahsetmişim ve bunların 6 tanesi Doğuş Grubu'na ait. Wow!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder