Pazar, Şubat 17, 2013

Cafe Habana ve meşhur mısırı!

New York'daki favori restoranlarımdan biri Soho'daki Cafe Habana'ydı. Bir arkadaşım aracılığıyla şehirdeki günlerimin daha en başında tanıştığım bu salaş, ama aynı zamanda her zaman dolu olan restoran Türkiye'den beni ziyarete gelen herkesi de mest etti.



Soho'nun bence en güzel sokaklarından birinin köşesinde, eski diner dekorasyonu ve Güney Amerikalı garson kızlarıyla ilk bakışta çok da birşey vaat etmeyen bu restoran, aslında çok keyifli ve rahat bir yer. Zaten Amerika'da geçirdiğim zamanda en sevdiğim şey Türkiye'de sıkça yiyemediğimiz Güney Amerika yemeklerinin tadına bakmak. Bu konuda Cafe Habana özellikle mojitoları ve ünlü mısırlarıyla vazgeçilmez yerlerden biri oldu benim için.

Cafe Habana'ya götürdüğüm bütün arkadaşlarımla o lezzetli mısırı nasıl yaptıkları hakkında değişik tahminler yürütsek de, maalesef aynı tadı evdeki hiç bir denememizde yakalayamamıştık. Ta ki geçen haftaya kadar! İki gündür evde sürekli mısır yiyorum, durum o kadar vahim. :) Ama emin olun denedikten sonra siz de bayılacaksınız. 

Ve işte ünlü Cafe Habana mısırının tarifi: 
Migros ve/veya Macro'da ikili halde satılan tatlı Amerikan mısırından alıyorsunuz. Daha önceden pişirilmiş oldukları için, isteğinize göre mikrodalgada, fırında ya da ocağın üzerinde ısıtıyorsunuz. Isındıktan sonra mısırı bir tabağa alıp üzerine bıçakla Heinz Light mayonez (illa bu marka olmak zorunda değil ama light mayonez tercih etmenizi öneririm yoksa çok ağır olur) sürüyorsunuz. Mayonezi her tarafına yaydıktan sonra da toz parmesen peyniri ve acı biber serperek afiyetle yiyorsunuz. (Restoranda yanında lime ile servis ediyorlar, siz de deneyebilirsiniz.)



Ve burada da Time Out New York'dan Cafe Habana'yı anlatan bir video:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder