Perşembe, Mayıs 02, 2013

MAYIS GELDİ!

Mayıs geldi! Her ne kadar ben kendimi yorgun hissetsem de, bunu bahar yorgunluğuna bağlıyorum. Tabi ki İstanbul'daki mekanlar hiç yorulmuyor ve programlar ardı ardına event listeme ekleniyor.

  • Bugün İstanbul Moda Akademisi'nde çok merak ettiğim biri konuşma gerçekleşecek. Louis Vuitton Türkiye İletişim Müdürü Aytül Fıratoğlu, İMA Modayla Tanışma Günleri Open Day'in Mayıs ayı ilk konuğu. Detaylı bilgi için http://www.istanbulmodaakademisi.com/event/open-dayin-mayis-ayi-konugu-aytul-firatoglu adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Bu akşam saatler 20.00'yi  gösterdiğinde; filmlerin içine girip müziklerin arasında kaybolmak isterseniz Topless'in terasındaki Fil'm@9 etkinliğine katılabilirsiniz. Etkinlikte gösterilecek filmler arasında geçtiğimiz yıl iki önemli korku filmi festivalinde gösterilen Yellow, insanlar arasındaki mesafeleri ve farklılıkları anlatan Oscar ödüllü Curfew, Kafes ve Buhar gibi filmler var. Detaylı bilgi için linke tıklayın. 
  • Justin Bieber'ın en az kendisi kadar ünlü dji Tay James, konser sonrası Sortie'de muhteşem bir partiye imza atacak. Konsere gitmemeniz mantıklı ama bu performansı kaçırmak mantıksız olabilir.
  • Style Your Denim! Derin Sarıyer, Güneş Mutlu, Hakan Öztürk, Mehmet Yücebaşoğlu, Meriç Küçük, Şirin Bayülgen ve Tansa Mermerci Ekşioğlu'nun Blender için tasarladıkları jeanler'den oluşan denim sergisi açılış daveti yarın Nişantaşı Beymen Blender'da Ayşe Boyner'in evsahipliğininde gerçekleşecek.
  • Sonrasında ise GQ Bar'da Encoreist'in Black Edition Event'ine katılıyoruz. Davete katılımın üyelik gerektirdiğini belirtmem gerek.
  • "Facing the Sun", "Grove", "Wes", "Get A Life" ve "Train" gibi on milyonlara ulaşan parçaların sahibi olan Fritz Kalkbrenner, canlı performansıyla Sick Travellin' World Tour 2013 kapsamında 3 Mayıs Cuma gecesi indigo'da.
  • Bu hafta sonu Sim-Pera'da garage sale zamanı! Cumartesi günü boyunca hem tasarım kıyafet ve takılarla dolu standlardan beğendiklerinizi satın alın, hem de keyifli bir sohbetin tadını çıkarın. 
  • Cumartesi günü saat 10.00'da Pera Palace Hotel Jumeriah'da American Express-Spot Projects iş birliği ile düzenlenecek olan üçüncü uluslararası seminerde Türkiye, İran ve Orta Doğu Sanat Piyasalarının Dinamikleri konusu işlenecek. Seminere Sotheby's Başkan Yardımcısı Roxane Zand, Victoria and Albert Müzesi Küratörü Salma Tuqan'ın da aralarında bulunduğu 8 konuşmacı katılıyor.
  • Cumartesi gecesi  Yeşilköy, Florya civarındakiler için güzel haber. Florya'daki Walkin 29'da Suat Ateşdağlı dj setinin başında olacak. 
  • Ama son zamanlarda gerçekleştiğine en mutlu olduğum etkinlik tabi ki Nicolas Jaar'ın gerçekleştireceği performans. 04 Mayıs Cumartesi saat 17.00'de Topless'de başlayacak olan Orange Date'de gün batarken sahnede izleyeceğimiz Nicolas Jaar, üç kişilik orkestrası ile İstanbul'da ilk kez sahne alacak. 
  • İstanbul'da gidecek yeni bir mekan arıyorsanız eğer; bu hafta size önerebileceğim yerler Arnavutkoy'ün en eski balıkçılarından biri olan Fishmekan'ın yerinde hizmet vermeye başlayan Zıpkın, Hotel Les Ottomans'ın bahçesinde açılan ve hafta içi her gün akşamüstü partilerinin düzenleneceği Has Bahçe, Kemerburgaz'da hizmet veren ve standart uzakdoğu yemeklerinden öte lezzetler sunan AjiaShima. Deneyin, memnun kalacaksınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder