Çarşamba, Ocak 30, 2013

Yemek yapanlara küçük ipuçları

Patates puresi yaparken neye dikkat edilmeli? 
Pure icin patatesleri ezerken icine karistiracaginiz sut purenin sulu olmasina yol acar. Sut tozu kullanarak pureyi hazirlarsaniz daha iyi sonuc alirsiniz. Purenin gorunumunu ve lezzetini guzellestirmek  icin, icine iyice dovulmus bir yumurta aki ve bir cay kasigi kabartma tozu karistirin. Boylece kabarik ve yumusak bir pure elde ederseniz.

Yumurtanin tazeligini anlamak icin ne yapmali? 
Yumurtayi tuzlu suyla dolu bir kaba koyarak tazeligini anlayabilirsiniz, yumurta dibe cokmuyorsa bayat, dibe cokuyorsa taze demektir.

Turk kahvesinin tazeligini korumak icin ne yapmali? 
Kahve kavanozuna 2-3 adet kesme seker atarsaniz, kahveniz uzun sure taze kalir.

Sifali otlarin tazeligini korumak icin ne yapmali? 
Taze nane, dereotu, feslegen gibi otlari bozulmadan saklamak icin bu otlari ince ince kiyip porsiyon halinde folyaya sararak dondurucuda dondurabilirsiniz.

Kurabiyelerinizin lezzetini nasil koruyabilirsiniz? Kurabiyelerinizin zamanla sertlesmemesi icin, kapagi cok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarina bir iki dilim elma koyarak saklayin.

Follow my blog with Bloglovin

Salı, Ocak 29, 2013

Bu hafta İstanbul'da vol.128

Bu ocak ayı normalden uzun mu sürdü yoksa bana mı öyle geliyor? Cuma gününü iple çeker oldum, gerçi şubat ayı da çok eğlenceli bir ay değil ama en azından takvimde daha kısa duruyor ve sonrasında çok sevgili mart var :) Bakalım bu hafta ne planlarımız var?
  • Daha önce de bir çok kereler bahsettiğim, özellikle sık sık yurtdışı seyahatine gidenlerin çok işine yarayan Asmallworld.com isimli sosyal paylaşım sitesi 01 Şubat'ta Galata Georges Hotel'de bir event düzenliyor. Katılmayı düşünürseniz hemen siteye üye bir arkadaşınızı bulup davet isteyin. 
  • Aynı gece Florya'da açılan Walkin 29'da Doğuş Çabakçor çalıyor. Yeşilköy - Florya çevresinde olanlara duyurulur. 
  • 02 Şubat gecesi ise yeni nesil elektronik müziğin dahi çocuğu Aeroplane Propaganda'da sahne alacak.
  • Yemek kitabı sevgimi daha önceki postlarımdan da hatırlarsınız. Muna's Cookbook, Gourmand World Cookbooks Awards 2012'de "En İyi Yabancı Mutfak" kategorisinde Türkiye birincisi seçilmiş. Mersinli Muna Jülyet Taşçı'nın annesi Jorjet'ten öğrenip bir kitapta topladığı yemekler, Arap-Ortodoks-Ermeni kültürlerinin bir sentezi.
  • Birazdan bahsedeceğim ürüne kimin ihtiyacı olur bilemiyorum ama tasarım eşyalar seviyorsanız eminim bunu da seversiniz. Vino2Go isimli bu ürün şarapsever ve şarabı illa da kadehten içmeyi tercih edenler için üretilmiş esprili bir ürün. Bu linkten inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.
  • 07-12 Mayıs tarihleri arasında 280 restoran ve gece klubünün katılımıyla dev bir çadırda gerçekleşecek olan Gastroistanbul festivaline 40bin katılımcı bekleniyor. Şimdiden ajandanıza not edin!
  • Bu haftanın yeni mekanlarında ilk sırada Nano Karaköy var. Nano Karaköy kaldırıma sıralı sarı sandalyeleri ile hemen dikkatinizi çekecek. İçeri girdiğinizde ise sizi Fransız müzikleri, duvarlardaki Fransız fotoğrafçı Caroline Pochoy'un eserleri ve mis gibi kahve kokusu karşılıyor. Mevsimi geldiğinde incirli cheesecake'i tatmayı unutmayın.



  • Gayrettepe'deki Trattoria Serenzo, İstanbul'un en yeni italyani. Cihangir Social ise iş çıkışı içkinizi yudumlayabileceğiniz sakin bir yer. Denenecekler listesine eklendiler.

Çarşamba, Ocak 23, 2013

Bu kis Taksim'de...

Gectigimiz sonbaharda baslayan Taksim Meydani'ndaki yol calismasi en cok restoranlari ve gece kluplerini vurdu. Kisin cok da dolu olmayan Asmalimescit ve Cihangir, gecen sene disaridan kaldirilan masalardan eski havasini kaybetmisti, trafik de uzerine tuz biber oldu. Yine de belli mekanlar populerligini koruyor. Bakalim yolumuz Taksim'e duserse nerelere gitmeliyiz?
  • Meydandaki The Marmara Otel'in en ust katinda Istanbul Doors'un actigi Raika isimli restoran, acildigi gunden bu yana hem manzarasi hem de yemekleriyle herkesi mest ediyor. Turk mutfagindan ornekler sunan restoran su siralar Istanbul'daki en populer yerlerden biri. Mutlaka denemelisiniz.
Raika
Cukurcuma 49
  • Biraz daha ilerledigimizde Siraselviler'de karsimiza cikan Changa yeni menusu ile merak uyandiriyor. Yeni menuyu henuz denemedim ama isin icinde Changa varsa hayal kirikligi yasayacagimi zannetmiyorum.
  • Cihangir'in eski havasi yok. Semt sakinlerinin bunu dert ettigini de sanmiyorum, hatta mutlu olmuslardir. Cihangir'in unlu gece klupleri Ortakoy'de birer sube acsa da (Kiki, Smyrna) eski yerlerinde varliklarini surduruyorlar. Kiki'de partiler devam ediyor.
  • Cukurcuma 49 caz geceleri ve pizzalariyla son gunlerin bir numarasi. Keske kendi yaptiklari sarabi biraz daha guzellestirseler, ama onun yerine muhtesem nutellali pizzayi yiyip kafa olmak da bir secenek.
  • Galatasaray'daki Munferit cuma ve cumartesi gecelerimizin son mekani. Son derken yanlis anlasilma olmasin bizim geceler 02.00 gibi bitiyor. Daha gec giderseniz hayal kirikligina ugrayabilirsiniz.
  • Zambak Sokak'taki Wake Up Call ise geceleri sabaha baglamak istiyorsaniz ancak nereye gideceginizi bilemiyorsaniz ugranacak yer.
  • Bu senenin yeni mekani Propaganda cok iyi performanslara ev sahipligi yapmasina ragmen henuz yerini saglamlastiramayanlardan. Bakalim uzun soluklu bir mekan olabilecek mi?
  • Tektekci her zamanki halinde, Tomtom Sokak'taki We ise kesinlikle denenecekler listesinde bas sirada.
  • Burger severlere kotu haber Tunel'deki Dukkan Burger kapanmis. Iyi haber ise nisan ayinda New York'un meshur burgercisi Shake Shack Tunel'de ilk dukkanini acacak. Denemeyenler varsa, emin olun Dukkan Burger'i aratmayacak.

  • Nu Pera bu sene maalesef hayalkirikligi, halbuki gectigimiz 2 sene en favori yerimdi. Auf'un geceleri kapali olmasi mekana yaramamis, eski kaliteli kitlesi Nu Pera'yi terketmis. Hemen yandaki Rehab ve Zilly'den ve biraz ilerideki (eski Eelence) simdi Ablam olan mekanlardan mumkunse uzak durun diyorum.
  • Sokagin karsinda bulunan Pera Palas Otel'in icindeki Agatha Restoran Taksim'in ve hatta belkide Istanbul'un en iyi Fransiz restoranlarindan biri. Zaten o ihtisamli havasi bile yeter kendinizi Paris'te hissetmek icin.
  • Yolda devam edersek ileride gorecegimiz Bird, Good Mood ve Baylo bu sene de populer olan yerler. Yas ortalamasi genelde buyuk ancak muzik guzel. Yemek yerine geceleri tercih etmekte fayda var. Hemen yandaki, Lokanta Maya'nin sahiplerinin actigi Gram ve karsisindaki Da Vittoria ise kaliteli yemek arayanlari tatmin edecek nitelikte. (Bu arada Gram normalde sadece gunduzleri acik ancak ozel partiler icin aksam da servis veriyorlar, aklinizda bulunsun.)
  • Georges Hotel'in altindaki Le Fumoir, gecen senenin en populer mekaniydi. Mekan, 01 Subat'ta unlu sosyal paylasim sitesi Asmallworld.com partisine ev sahipligi yapacak. Biraz ilerideki Anjel sarap esliginde sakin bir yemek isteyenlere hizmet ederken, Mavra kendi tasarimci-sanatci kitlesini agirlamaya devam ediyor. Ayni sokakta acilan cesitli design shoplar (bknz. Archive) alisveris severlerin ilgisini cekiyor ancak Misir Apartmani'nin yanindaki acik otoparkin kapanmasi gece gezmelerini zorlastiriyor. 

Salı, Ocak 22, 2013

Istanbul'da bu hafta vol.241

Ben is aramaktan kafayi yemisken, sizi unutmadim ve bu aralar sehirde olan biten yenilikleri yazmaya calistim. Gerci yilbasi sonrasi herkese rehavet coktu sanirim, pek hareket yok Istanbul'da ama olsun, olanlarla idare ederiz.
  • Bu haftanin denenmesi gereken mekanlarinda Le Meridien Otel’in içindeki La Torre ve Kumbaraci yokusundaki ismi ve menusu degisen Cochine var. La Torre iddiali menusu ile Cochine ise lezzetli kokteylleri Spicy Apple Daiquiri ve Earl Grey Martini ile gonlunuzu fethedicek. Siraselviler'deki Changa'nin menusu de gectigimiz gunlerde yenilendi, tekrardan gitmekte fayda var.
  • Nisantasi'nda acilan Ink&Paper ozel kagit, davetiye ve kirtasiye urunleri ile Atina'dan sonra Istanbullular'a da hizmet vermeye basladi. Galata'da acilan Archive'de ise Philippe Starck, Ron Arad gibi dunyaca unlu bircok tasarimcinin urunlerini bulabilirsiniz.
  • Galata Archive
  • 24 Ocak Persembe gunu saat 17.00 - 20.00 arasinda City's Mahalle'deki Assouline'de Prof.Dr. Nurhan Atasoy'un yeni kitabi Sultans'in imza gunu duzenleniyor. Assouline'in kitaplarinin kalitesi belli, bu kitap da cok ilgi cekecektir eminim.
  • Bu yil ucuncusu duzenlenen online ve interaktif Fransiz Filmleri Festivali, 17 Ocak - 17 Subat tarihleri arasinda dunya capindaki internet kullancilarina acik olacak. 10 uzun, 10 kisa ve 3 de yarisma disi olmak uzere toplam 23 filmin gosterilecegi festival, bu yil Digiturk'un katkilariyla Turkce de takip edilebilecek.
  • Sevenlerine guzel bir haber: Mika 14 Mart'da, David Guetta ise 04 Mayis'ta Kucukciftlik Park'inda sahne alacak.
  • Eger siz de benim gibi pikap ve plaklara merakliysaniz, Galata'daki Blogger Base'de gun boyu mekanin sahibinin sectigi plaklari dinleyebilirsiniz. Tomtom Sokak'ta yeni acilan WE'de ise sadece plaklarin calindigi partiler duzenleniyor, takip etmenizi oneririm.
  • Starbucks'in yeni icecegi Ristretto Bianco benim gibi Espresso severlere yogun tadiyla mutluluk vermek uzere tasarlanmis bence. Ozel fiyati ve sunumuyla satisa koyulan bu icecegi mutlaka deneyin.
  • Les Ottomans'da subat ayinda acilmasi planlanan La Bouteille Istanbul gece hayatina yeni bir soluk getirecek. Merakla bekliyoruz.
  • 24 Ocak Persembe gecesi Siraselviler Kiki'de Joana Kohen ve Omer Agustoslu dj setinin basinda olacak.
  • Ben bu aralar Suits dizisine kendimi kaptirmisken, etraftan duydugum kadariyla Kuzey Avrupa polisiye dizisi The Bridge de cok surukleyiciymis. Imdb'de 8.4 puan alan dizi yakinda unlenir, sizin onceden haberiniz olsun.

Pazartesi, Ocak 21, 2013

Bu kis sahil hattinda neler oluyor?

Guzel havalarin vazgecilmezi Bebek, Ortakoy, Kurucesme kisin benim icin sadece kahvalti demek. Halbuki yeni acilan yerler ile birlikte guzel yemek yenilebilecek ya da eglenilebilecek bir suru alternatif cikti. Son zamanlarda sahil hattinda neler olmus bir bakalim.
Cafe Nar'in pancakeleri
  • Gectigimiz sene Emirgan sahilinde acilan ve ozellikle cumartesi aksamustu partileri ile adindan soz ettiren La Boom, partilere devam ediyor ancak yas ortalamasi baya kucuk ve yemekler cok lezzetli olmasina ragmen servis cok yavas.
  • Rumelihisari sahilinde Kale Cay Bahcesi klasiginden bahsetmiyorum bile. Ama eger degisik birseyler arayisindaysaniz Cafe Nar'in pancakeleri muh-te-sem!!
  • Bebek Koru Kahvesi'nin yaninda acilan Pastel Bakery&Cafe gun icerisinde ugrayip nefis lezzetler tadabileceginiz bir yer.
  • Bebek'te kahvalti edilecekse tabi ki Mangerie ilk tercih ama kahvalti icin rezervasyon almadiklarindan yer bulma konusunda isiniz zor. Alternatif olarak Baylan Pastanesi'ni deneyebilirsiniz, ozellikle haftaicleri kahvalti menusu oldukca genis ve hesapli.
  • Benim aksamustu ickisi icin ilk tercihim olan Happily Ever After maalesef kis icin ilk tercihim olamiyor artik cunku ic dekorasyonunu degistirmisler ve o sicak samimi atmosfer kaybolmus. :( Gidecekseniz disarida isiticilarla oturmayi goze almalisiniz.
  • Happily Ever After'in hemen karsi sokaginda bulunan Fume Restoran dunya mufaginin seckin orneklerini, sicak ve samimi bir atmosferde sizlere sunuyor. Saraplari ve peynirleri ozellikle denenmeli.
  • Lucca'nin keyfi en guzel persembe aksamlari cikarken, daha genc kitleyi hemen karsisinda yeni acilan Bebek Tektekci'ye alabiliriz.
  • Arnavutkoy'deki Antica Locanda yenilenen menusu ile damaga hitap ederken, dekorasyonu ile maalesef beni cok cezbetmedi. Yine de ozellikle cok kisili yemeklerde ust kattaki buyuk masa cok keyifli olabilir.
  • Kurucesme'de ayni binanin farkli katlarinda yer alan Incirli Saraphane, Kydonia ve ispanyol restorani La Mancha farkli damak zevklerine hitap etmeyi hedeflemis. Yazin Alacati'daki subesinin de cok methini duydugum Kydonia, saglikli Ege lezzetlerini Istanbul'a tasimis.
  • Ortakoy de ise her zaman favorim olan Zuma'nin yani sira, yeni acilan Cihangirli Kiki ve Smyrna gece gezmesi sevenleri cezbediyor. Anjelique ise eski havasinda degil ama kisin acik olan nadir gece kluplerinden oldugu icin her zaman dolu her zaman kalabalik.

Pullu etek nasil giyilir? Ders 101

Yilbasi icin aldiginiz pullu etegi pavyon sarkicisi gibi gorunmeden tekrar nasil giyeceginizi anlatan super bir video var asagida. Benim en sevdigim tarzlar pullu etegi kot gomlekle ya da siyah duz bir bluz ile kombinlemek.


Cuma, Ocak 18, 2013

Ahududu & Votka: Cuma gecesine nese katin!

Iste size cuma gecenizi canlandiracak Black Raspberry Julep tarifi. Afiyet olsun!

Malzemeler: 

5 cl votka
5 adet ahududu
2 cl seker surubu
Bir tutam taze nane


Ahududulari ezip bardagin altina yerlestirin. Buzlari kirin ve bardagin icine dokun. Votkayi ekleyin. Seker surubu ve taze nane yapraklari ilave ederek servis yapin.

Çarşamba, Ocak 16, 2013

Her genc kizin ruyasi artik KitchenAid!

Eskiden "Her genc kizin ruyasi, Zetina dikis makinasi" diye bir soz vardi. Sanirim dikis makinasinin reklamindan alinti bir soz, ama pembe panjurlu ev gibi kadinlarin hayallerini susluyordu heralde o zamanlar. Sonrasinda cesit cesit beyaz esya markalari hayatimiza girdi, mutfak robotlari, ankastre urunler, cift kapili buzdolaplari ve sonra da gelecek planlarimizi susleyen Gaggenau urunler. 

Simdilerde diger kadinlari bilmem ama benim hayallerimi susleyen mutfak urunleri Smeg buzdolabi ve Kitchenaid mikserden ibaret. Smeg buzdolabi ile ilgili dusuncelerimi daha onceki postlarimda okuyabilirsiniz. Bugunku konumuz ise Esse'ye her gittigimde icimin eridigi, ne ise yaradigini bile tam bilmedigim, tipine bayildigim Kitchenaid mikser. 

Maalesef bu guzel urun Turkiye'de bir mikser icin gereksiz pahali, Amerika'da ise neredeyse her evde bulunan ya da bulunabilecek bir urun. Hatta benim bir tanidigimin alip bavul ile Turkiye'ye tasimisligi bile var, dusunun kadinlardaki Kitchenaid takintisini.

Diger mikserlerden farkli bir ozelligi var mi bilmiyorum ama eminim bu mikserle (ozellikle kirmizisiyla) cok guzel pancakeler, cookieler, ekmekler yapilir; sonra da afiyetle yenir.

Esse magazasi gorevlilerinden ogrendigim kadariyla Kitchenaid urunleri bayramdan bayrama indirime giriyormus. Almak isterseniz bilginiz olsun.


Salı, Ocak 15, 2013

Bu hafta artik gezelimm!


Kar, yagmur derken gecen hafta gezme tozma acisindan biraz verimsiz gecti. Artik havalar bir guzellesse, ben sahilde kosuya ciksam, disaridaki masalarda oturup ickimizi yudumlasak gibi gercekci olmayan hayallere kapiliyorum surekli. Bu hafta havalarin daha guzel olacagina inancim tam o yuzden Istanbul'da ne gibi etkinlikler var bakalim ve planlarimizi simdiden yapalim derim.
  • Galata'da acilan Magnolia adiyla beni hemen cezbetti. Kitaptan aksesuara cok cesitli ve zevkli urunleri sattiklarini ve iceri girdiginizde kendinizi Paris'te hissettiginizi duyunca hemen ilk firsatta gidip gorulecekler listeme girdiler.
  • 15 Ocak Sali gunu yani bugun Limoncello gecesine Sibel Arna ev sahipligi yapiyor. Sali gunu degisik birsey yapmak isteyenlere duyurulur.
  • Backyard'da her carsamba gunu saat 20.00'de Dolunay Obruk Trio ile caz dinletileri yemeklere eslik ediyor. Yazin cok guzel olan bu mekani, kisin da denemek icin iyi bir sebep bence.
  • Yeni acilan yerlerden ozellikle Eminonu'ndeki Virgina Angus adindan da anlasilabilecegi gibi etleri ile iddiali. Bunun disinda Tomtom sokakta acilan We isimli bar ve Talimhane'deki Brass diger dikkat cekenler. Brass, Michelin yildizli sefi ve cuma-cumartesi askamlari gerceklesen canli caz performanslariyla merak uyandiriyor.
  • 17 Ocak Persembe gunu Propoganda'da Sattas sahne aliyor. Hem mekani merak ettigimden hem de grup uyelerine sozum oldugundan benim kesinlikle kacirmayacagim bir etkinlik.
  • 18 Ocak Cuma gunu Anjelique’de BeeGee dj setinin basinda olacak. 
  • 20 Ocak Pazar gunu ise cok merak ettigim Jehan Barbur'un Kanyon'daki konseri kacmaz.
  • Bu sefer Ankarali dostlarimi sevinderecek bir haberim var. Persembe gunu Kavaklidere'de Nusret'in restorani aciliyor. Artik Ankaralilar da guzel etten mahrum kalmayacaklar.  
  • Insan belli bir sure farkli bir sehirde yasayinca oradaki aliskanliklarini burada da ariyor haliyle. New York'a dair en sevdigim seylerden biri olan rooftop bar konseptini burada Polat Renaissance Istanbul Bosphorus'un en ust katinda acilan 212 isimli barda buldum. Inanilmaz guzel bir bogaz ve Istanbul manzarasina sahip bu mekanda somine basinda ickinizin keyfini cikarabilirsiniz. 
Polat Renissance Bosphorus - 212
  • Yine New York sonrasi arayisa girdigim pub atmosferi Gayrettepe'deki Bosphorus Brewing Company'de karsima cikti. Bitmeyen gecelere Istanbul yorumu ise Taksim'de yeni acilan Wake Up Call isimli mekandan geldi. Butun diger mekanlari bitirdikten sonra hala eve gitmek istemiyorsaniz tercih edeceginiz yer burasi olmali. (Adres: Istiklal Caddesi Zambak Sokak No. 7, Taksim; P: (0212) 293 76 39)
  • Is Kulelerin altinda Mirror'in yerine acilan Agency, is cikisi ickileri ve keyifli sohbetler icin ideal. Haftaici eski is yerimdeki arkadaslari toparlayip denemeyi planliyorum.
  • Fransiz luksunun modern yuzunu Turkiye'ye tanitmayi amaclayan Festival Colbert nedeniyle 16-22 Ocak tarihleri arasinda Nisantasi ve Istinye Park'ta bir cok aktivite duzenlenecek. Bunun yani sira ayni tarihlerde Istanbul Modern'de bu festivale bagli gerceklesen "Modernlik? Fransa ve Turkiye'den Manzaralar" isimli sergi gezilebilir. 



Pazartesi, Ocak 14, 2013

Biri yemek kitabi mi dedi?

Yemek kitaplariyla iliskim goruntulerini ve sunumlarini cok begenip tadlarina bakmayi istememem seklinde olsa da, bazilarini satin almaktan vazgecemiyorum. Yapmayacagimi bilsem de bende olmalari garip bir haz veriyor bana.

Yurtdisinda gorsel olarak tatmin edici orneklerini kolaylikla bulsam da, sorun tarifleri uygulamaya kalkinca malzemeleri bulamamam seklinde oluyordu. Bir de bavulda onlari buraya getirmek agirlik acisindan sikinti yaratiyordu. Ama artik ulkemizde hem goze hem damaga hitap eden yemek kitaplari cikmaya basladi. 

Acik konusalim; asagida sizlere tanitacagim iki kitaptan da hicbir tarifi denemedim. Ama gorseller o kadar guzel ki, sadece kitaba bakmak bile haz verdi bana. Eminim yemeklerin tatlari da goruntuleri kadar guzeldir. Ve bence bu iki kitabi da bu kadar iyi yapan sey yazarlarinin sadece yemek tarifi vermek yerine hayatlarini bize sunmalari. Emegi gecen herkese tebrikler!

Ilk kitap "Vira Mutfak". Lale Apa'nin teknede yemek yapma formullerini ve yemek tariflerini yazdigi Vira Mutfak isimli kitabinin fotograflari da esi Cem Apa'ya ait. Kitapta ayrica Ege kiyilarindaki alisveris noktalari, teknede yasami kolaylastiran ipuclari gibi bilgiler yer aliyor.







Ikinci kitap ise Teri Roditi Aksel'in yazdigi "Kucuktum Ufaciktim Top Oynadim Aciktim". Cocuklugunu Burgazada'da geciren ve yemege gonul vermis bir ailede yetisen Teri Roditi Aksel, esi ile beraber Turkiye'nin ilk ve tek uluslararasi diplomali profesyonel ascilik okulu Mutfak Sanatlari Akademisi'ni kurdu. Cocuklugundan bu yana biriktirdigi tarifleri okurlara sunmaya karar veren Teri, kitaptaki butun yemekleri evinin mutfaginda pisirdi ve yemeklerin hepsi mutfakta fotograflandi.






















Pazar, Ocak 13, 2013

Pazar gunu alisverisi

Bu soguk kis gunlerinde alisveris merkezlerindeki indirimli urunlerin icinde debelenmektense internetten alisveris yapmayi tercih ediyorum. Zaten Amerika'dan dondukten sonra buradaki cogu urun pahali ve siradan geldiginden bir sure bu sekilde alisveris yapmak daha keyifli. Siz de eger degisik birseyler ariyorsaniz asagidaki siteleri gozden kacirmayin derim. 

Bu arada onemli bir hatirlatma: Wings kartiniz varsa eger Wings Globalshopper'a ucretsiz uye olarak urunlerinizi size ozel verilen Amerika adresine gondertebilir ve daha sonrasinda indirimli fiyatlarla toplu olarak Turkiye'ye kargolatabilirsiniz. Daha fazla bilgi icin http://www.wingscard.com.tr/wings-dunyasi/wings-global.html adresine bakabilirsiniz.

Oncelikle Asos ile baslayalim. Internetten alisveris yapip Asos'u duymayan kalmamistir heralde. Benim en son sectigim urunler ise asagida gordugunuz gibi deri gorunumlu siyah-beyaz etek (onumuzde sezon siyah-beyaz cok moda olacak benden soylemesi) ve Cambridge Satchel'in zeytin yesili rengi. Bu cantanin bir de bordo kucuk boyu var ki o da akillara zarar. Bence gecen sene moda olan neon renklerine cok daha kullanislilar.






















Ikinci magaza yakin arkadasim Selin ve benim Amerika'daki favorimiz olan Forever 21. Urunleri cok kaliteli olmasa da arada super parcalar bulabiliyorsunuz. Ve fiyatlarin ucuzluguna inanamazsiniz. Ilk resimdeki hirka, ikinci resimdeki tshirt ve en son olarak ayakkabiya hayran oldum. Hatta alirsam hepsini bir arada giymeyi planliyorum :) Selo bunlar kacmazz! :)

























Bir sonraki magaza ozellikle ev urunleriyle dikkat ceken Anthropologie. Annemin Turkiye'ye bavullarla takim takim tabak tasidigi bu magazada her zaman alacak birsey bulabilirsiniz. Birbirinden farkli tabaklarin birlestirilmesinden olusan bu takimla misafirlerinizi cok sasirtacaginiz kesin.


























Ve son olarak gezmenin en zevkli oldugu magaza Urban Outfitters'da sira. Giysiler benim zevkimde olmasa da, ozellikle ev esyalari ve kitaplar kisminda cildirmamak mumkun degil. Hic isime yaramayacak espirili urunler almadan cikamadigim bir magaza. Son begendigim urunler gordugunuz gibi shot bardaklari, FUCK yazan bir mum ve kan damlali bardak altliklari. Cok mu lazimlar tabi ki degil ama bence bekar evi icin idealler. :)




Cumartesi, Ocak 12, 2013

Yagmurlu bir cumartesi aksami programi

Negatif olmak istemem ama hem cuma hem cumartesi yagmur olur mu ya diye isyan edesim geliyor :( Neyse kar yagmasindan iyidir diyerek Polyannalik yapalim ve bu hava sartlarinda bu aksam yapabileceklerimize goz atalim.

  • Salon IKSV'de bu aksam ikinci albumu "Biraz Gulmek Istiyordum"u gecen hafta cikaran Melis Danismend var.
  • Nisantasi Frankie'de Suat Atesdagli, Cihangir Urban Lounge da ise BeeGee dj setinin basinda olacak bu gece.
  • Ingiltere'nin onemli elektronik sanatcilarindan biri olarak gorulen Nathan Fake The Hall'da; Ayhan Sicimoglu Latin All Stars ise Ghetto'da sahne aliyor.
  • Ben sinema hakkimi pazar gunune birakiyorum ancak siz aksami sakin gecirmek istiyorsaniz Nisantasi Citys'de Mahalle'de ya da Kanyon'da yeni acilan Dean&Deluca'da yemek yiyip kendinizi sicacik sinemaya atabilirsiniz. Brad Pitt'in oynadigi polisiye film Killing Them Softly, vizyona dun giren Richard Gere filmi Arbitrage, benim yarisinda ciktigim Bradley Cooper filmi Silver Linings Playbook (belki siz seversiniz bilemiyorum ben nefret ettim),  ya da tabi ki gulmenizin garanti oldugu CM101MMXI Fundamentals seceneklerden bazilari.
  • Benim icin bu gece Cukurcuma 49'daki pizza ve sarap ikilisiyle baslar, Le fumoir'da sampanya ile devam eder belki araya bir Munferit ya da Bird katilir. Yollara cikilmaya usenilmezse Ulus 29 ya da Ortakoy Kiki'ye bakilir, yok usendiysek Wake Up Call'da Jennifer Cardini esliginde sonlanir. Sizi de beklerizzz! 

Espresso cilginligi- Nespresso, Cafissimo ve digerleri

Bu ara espresso makineleriyle kafayi bozmus durumdayim. Eskiden hic kahve icmeyen ben, is hayatina baslayinca nescafe aliskanligi edinmistim. Amerika'da kiraladigim evdeki filtre kahve makinesi dolayisiyla tam yeni bir kahve tadina alismistim ki, ablamlarda cok sevgili Nespresso makinesi ile tanistim ve kahve ile iliskim tamamen degisti. O gune kadar ictigim kahveler gercekten kahve miydi? Ben o metalik tatlari sabah sabah nasil icmistim o kadar zaman?

Turkiye donusunde evdeki klasik tarz espresso makinesi ortaya cikti ve Amerika'dan aldigim sut kopurtucu ile beraber artik hergun latte icme serefine eristim. Ancak Nespresso ve turevlerinde aklim kalmadi degil. Bir kere kapsullu olmalari dolayisiyla hem cok pratikler hem de degisik tatlar sunabiliyorlar. Tasarimlari cok eglenceli, cesit cesit boylari ve renkleri var, dekorasyona katkilari buyuk. Nisantasi'nda acilan Nespresso magazasindan sonra kapsullere ulasmak da daha kolay. Hatta online siparis bile verebiliyorsunuz.

Tabi ki Turkiye'de Nespresso makineleri yurtdisina oranla biraz daha pahali kaliyor. Ama Tchibo gibi magazalarda daha ucuz versiyonlari mevcut. Starbucks'in Amerika'da satista olan Verismo makinesi ise henuz Turkiye pazarina girmemis. Starbucks kahvesi tadini sevenlere onerim biraz daha beklemeleri.  

Bu tarz kahve makinesi alirken en buyuk sorun hangi makineyi aliyorsaniz sadece onun kapsullerini kullanabiliyorsunuz. O yuzden secmeden once hem makineleri hem de kahve kapsullerini iyi incelemekte fayda var.

Nespresso: 4 farkli makine cesidine sahip Nespresso'da yapmak istediginiz kahve cesidine ve fiyata gore urun secebilirsiniz. Essenza (395 TL),  Citiz (klasik modeli 595 TL), Pixie (545 TL) ve Latissima  (1195 TL) isimli makinelerin hepsi tuketicilerin kolay ve lezzetli kahve yapimi icin tasarlanmis sadece bazilari digerlerine gore extra kapasiteye ya da sut kopurtme ozelliklerine sahip. Benim denedigim Citiz, bence hem fiyat hem kalite dengesine en etkili urun. Kirmizi rengi ozellikle sevilesi. 16 adet farkli yogunluk ve icerige sahip kapsulu mevcut. Detaylari www.nespresso.com.tr adresinde bulabilirsiniz.




Tchibo: Tchibo'nun Cafisimo isimli kahve makineleri daha uygun fiyata espresso keyfi yasamak isteyenlerin imdadina yetisiyor. 3 farkli fiyat secenegi ile (249 TL, 199 TL ve 149 TL) farkli ihtiyaclara hizmet etmeyi hedefleyen Cafissimo renk secenekleriyle de Nespresso makinelerini aratmiyor. 12 adet kapsulu ile biraz hayal kirikligi yaratsada eminim yakinda cesitlerini arttiracaklardir. Daha fazla bilgiye http://www.tchibo.com.tr/-c400011810.html adresinden ulasabilirsiniz.



Starbucks: Verismo isimli makineleri Turkiye'de henuz satisa cikmadi ancak pazara girdiklerinde fiyat araligi muhtemelen Nespresso ile Tchibo arasinda olur. Kahve alaninda bilinen bir marka olmasi dolayisiyla riske girmek istemeyen ancak cok da butcesi olmayan kisiler tercih edebilirler. Kapsul cesitliliginde ise hem Nespresso'nun hem de Tchibo'nun gerisindeler. Daha fazla bilgi icin linke tiklayabilirsiniz.


Cuma, Ocak 11, 2013

Necessary Clothing

Soho'da bos bos dolasirken kesfettim bu magazayi. Disaridan ne kadar uyduruk gozukse de, icine girdiginizde kendinize gore birseyler bulmadan cikamayacaginiz bir magaza. Cunku fiyatlar cok uygun ve urunler en son trendlere gore uretilmis. Kaliteleri cok iyi degil ama zaten 3 kere giyecegim bir parcanin kalitesine cok da bakmiyorum acikcasi. Siz de ayni sekilde dusunuyorsaniz koleksiyonu inceleyip siparis verebilirsiniz. Turkiye'ye gonderim yapiyorlar ancak gonderim ucreti biraz yuksek o yuzden bir kac arkadas bir araya gelip siparis vermek en iyisi. 

Asagidaki parcalari sizin icin sectim. Siparis vermek isterseniz http://www.necessaryclothing.com adresinden urunlere ulasabilirsiniz.


Bileklik $11.99
Bileklik $12.99



Payetli etek $39.99




Yildiz desenli kazak $49.99
Biker Bot $39.99

Bu kis Karakoy'de...

Bugun sira geldi Karakoy'e. Karakoy'un hizina yetismeme elbette imkan yok ama bir kac izlenimimi sizinle paylasabilirim.

Gecen sene Karakoy'e ilk gittigimde Namli'da kahvalti etmis ve aksamustu gezintisi yapmis, bir yerin nasil hem bu kadar izbe hem de bu kadar guzel olabildigine sasirmistim. Dusuncem bu semtin de hizli bir sekilde yenilenecegi, binalarin dolacagi, bu izbeligin yok olacagi yonundeydi. Bu daha iyi mi olurdu bilmiyorum ama gecen gun gittigimde izbelik konusunda bir fark olmadigini gordum. Yanlis anlamayin bunu kotu manada soylemiyorum, her semtin kendine gore bir dokusu olmali bana kalirsa ama gece restorana giderken can guvenligimin olmasini da isterim acikcasi. :) Gelelim mekanlara...

Gecen seneden bildigimiz Lokanta Maya, Karakoy Lokantasi ve Bej populerliklerini aynen surduruyorlar. Gerci Lokanta Maya'nin servisinin kotulestigi konusunda birkac duyum aldim ancak oyle olmadigini umuyorum. Bej'de cumartesi aksamustu partileri gecen sene kadar cilgin gecmese de, eski Buz'un daimi kitlesini her zaman orada bulmak mumkun. Haftasonu geceleri kitlesi genelde yasca buyuk ve sakin ancak ortam sohbet icin gayet keyifli.

Lokanta Maya

Bej

Karakoy Lokantasi

Arka sokaklarda ise yeni acilan mekanlar goze carpiyor. Gecen senenin meshurlarindan Ops ve Karabatak'in hemen yakininda acilan Unter belki de suan Istanbul'un en populer mekanlarindan biri. Auf ve Backyard'in sahiplerinin actigi Unter samimi ortami ve lezzetli yemekleriyle dikkat cekiyor. Yalniz programinizi yaparken mutfagin 22.00'de mekanin ise 23.00'de kapandigina dikkat edin, gidip de ac kalmayin. Iki katli mekanin ust kati daha ev havasindayken, asagidaki bar kismi bence daha tercih edilesi.

Unter


Karakoy'un girisinde Bankalar Caddesi'nin bitiminde ise Gradiva Otel bu aralar herkesten duydugumuz bir yer. Odalarinda kalan duymadim ama restoran ve bar konusunda iddalilar. Alt katinda New York'dan bildigimiz Nublu'nun Istanbul subesi ozellikle konser gunlerinde dolup tasiyor. Gelen kitle cool ve rahat. Giderken fazla kasmaniza gerek yok. En ust katta ise Zelda Zonk efsanelesmis durumda. Rezervasyonsuz girmenin zor oldugu bu restoranda manzara guzel, servis rezalet, yemekler lezzetli ancak porsiyonlar cok kucuk. Belki de sadece yemek sonrasi icki icmeye gitmekte fayda var. Benim bir daha ona bile gidecegim supheli, orasi ayri konu...

Nublu