Çarşamba, Mayıs 22, 2013

İstanbul'da bu hafta vol.382

İstanbul'da bu hafta ne olmuyor ki desem daha doğru bir başlık olabilirdi. Konserler, partiler, festivaller tüm hızıyla devam ediyor. Geçen haftaki Chill-Out Festival'den sonra bu hafta Soundgarden nasıl geçecek meraktayım. Umarım Chill-Out kadar kalabalık olmaz.

  • Ulus 29'un lounge'ı geçtiğimiz aylarda Food Bar 29 olarak yenilenmişti ve bugün itibariyle her çarşamba Ayşe Boyner (aka Ayshot) dj setinin başında olacak. Didem Özgen ve Mert Vidinli'nin gerçekleştireceği partiler ile Ulus hareketlenecek belli oldu.

  • Cuma gecesinin aktivitesi yine Topless'den geliyor. Avrupa'nın yükselen yıldızı Bakermat'ın sahne alacağı etkinlik için biletler sınırlı sayıda.

  • Yukarıda da bahsettiğim gibi cumartesi günü Soundgarden'dayız. Kings of Convenience, DeVotchKa, Molotov Jukebox, Beardyman, Sattas ve çok daha fazlası...
  • Pazar günü mezuniyetimin 10.yılı şerefine okulumun Aşure Günü'ne gidecek olsam da, siz Caddebostan Sahili'nde gerçekleşecek olan Redbull Flugtag'ı kaçırmayın sakın.
  • Şişhane'nin favori yerlerinden Good Mood'da her pazartesi İstanbul'da yaşayan yabancılara yönelik English Speaking Happy Hour partisi yapılıyor. Şişhane'ye gittiğimde zaten kendimi Türkiye'de gibi hissetmiyordum, bu hissim ikiye katlanır heralde.
  • G-mall'un içindeki Popup salı günleri özel yemeklere ev sahipliği yapıyor, müdavimleri salı akşamları hem yemeğin hem sohbetin keyfini çıkarıyor.
  • Haftaya salının en önemli etkinliği ise Tog Bazar. Ünlü tasarımcıların ürünlerini satın almak ve ihtiyacı olanlara yardımda bulunmak için ideal bir etkinlik. 


  • Ajandanızda 06-09 Haziran tarihlerini boş bırakın, çünkü her sene en yaratıcı isimlerin katıldığı İstancool bu sene o tarihlerde gerçekleşecek. Detaylar çok yakında!
  • İzzet Çapa Nişantaşı City's yönetimi ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonrasında en üst kattaki Mahalle ile ilişkilerini kopardı ve Trump Towers'a transfer oldu. Trump Towers'ın terasında eylül ayında açılması planlanan Trump Cadde'de ziyaretçiler 25 farklı yemek ve alışveriş yerinin tadını çıkaracak.
  • Son zamanlarda en sevdiğim butiklerden biri olan Selfestate'den güzel bir haber daha geldi. Selfestate'in sadece yaza özel ürünlerle dolu pop-up mağazası çok yakında Kilyos Suma Beach'de kurulacak. 
  • Şehrin yeni ve ilgi çekici mekanlarında bu hafta Çukurcuma'daki Cafe Cuma, plak çalan ve içine  irdiğinizde Londra havası hissedilen Yuri Gagarin, Cihangir'de yeni açılan Otto ve geleceğin moda semti Balat'taki Afilli Cezve var. Değişik bir yerlere gidelim diyorsanız, önerilerime kulak verin.
  • Hürriyet gazetesinin gurme yazarlarından ve Changa'nın eski şefi Civan Er, İstiklal Caddesi'ndeki Morro'yu satın aldı ve yerine açacağı yerel lezzetlerin ön planda olacağı Yeni isimli restoranının hazırlıklarına başladı.
  • MindBody Festival Istanbul daha mutlu ve sağlıklı bir hayat alanında uzmanlaşmış dünyaca ünlü eğitmenleri bir araya getirerek, iyilik, sağlık, beslenme, kültür ve toplum alanlarına dokunan 3 günlük bir keşif ve deneyim fırsatı sunuyor. Festival bu sene 7,8,9 Haziran tarihlerinde Santralistanbul'da gerçkekleşecek. Detaylar için linke tıklayın. 
  • Bu sene 08 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek olan Burn Electronica Festival'in haritasını gördünüz mü? Festival bu sene After Party'leri ile de çok iddialı!

P.S. Son dakika aktiviteleri ve sorularınız için https://twitter.com/whattheffork hesabını takip etmeyi unutmayın.

Çarşamba, Mayıs 08, 2013

Bu hafta İstanbul'da neler oluyor? Vol.88

Biber gazı, yasaklar, milletvekillerine tanınan saçma haklar, işlenen suçlar vesaire derken; bana yine geldiler. :) Mümkün olsa burada çok fazla durasım yok, ama o zamana kadar İstanbul'un tadını çıkarmak en güzeli. Bu hafta İstanbul'da neler oluyor inceleyelim, gündemden ne kadar uzaklaşabiliriz ve unutup eğlenebiliriz ona bakalım.
  • Havalar güzelleştikçe etkinlikler hafta sonuna sığmaz oldu.  Bugün Food Bar 29'da Hillsider Night-Out gerçekleşecek. Aynı zamanda Trump Towers'ın içerisindeki Duke Restaurant'ın "London Calling" temalı açılış daveti de bu akşam.
  • Yarın ise bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Çaba Alışveriş Şenliği'nde hem alışveriş yapıp hem de ihtiyacı olanlara yardım edilebilir. Akşam 22.00'den itibaren de Rehab İstanbul'daki First Aid Party kurtlarınızı dökmek için birebir.

  • Yarın başlayacak olan Arçelik Gastro İstanbul, tüm yeme-içme düşkünlerini dev sofralarda, masalarda, pikniklerde ve 4 gün boyunca festivale eşlik eden canlı konserler ve DJ performanslarıyla bir araya getiriyor. 
  • Cuma akşamı programımız The Hall'dan geliyor. Berlin elektro müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Ellen Allien, 10 Mayıs'ta ilk kez the Hall'un konuğu oluyor.  
  • Karaköy'deki Klup Külah'da ise müzik ile sanat birleşiyor. Sokak sanatçılarının performansları djlerin müziklerine karışıyor. Detaylar için http://cosmicblast.co/v1/ linkini ziyaret edin. 
  • Avrupanın Ritmi Sokak Festivali cumartesi günü 12.00 ile 19.00 saatleri arasında İstiklal Caddesi'nde gerçekleşiyor.

  • İçinizdeki genç ruh hala kanınızı kaynatıyorsa , cumartesi günü Koç Üniversitesi Bahar Şenliği de sizin için iyi bir alternatif olabilir. Bengü, Teoman, Tarkan ve Ozan Çolakoğlu'nun sahne alacağı festivalin biletlerine Biletix'den ulaşabilirsiniz.

  • Tabi ki bu hafta sonu için en önemli konu Anneler Günü. O gün ne hediye alacağınız ve neler yapacağınız ile ilgili mail bombardımanı yaşadığınıza eminim ama size tercih edebileceğiniz programlardan bir kaç tanesini sunmak istedim. The House Hotel Bosphorus'da Anneler Günü'ne özel brunch menüsü ve muhteşem manzara ile güzel bir gün geçirebilir hatta yapılacak çekiliş sonucunda muhteşem hediyeler kazanabilirsiniz. Başka bir alternatif ise Hardal'daki Anneler Günü brunch'ı. Anneniz ile hem müzik dinleyip hem de keyifli bir gün geçirmek isterseniz, Kanyon'da saat 12.00 ile 14.00 arası Ayhan Sicimoğlu'nu canlı olarak dinleyebilirsiniz.
  • Şehrin yenilerinde bu hafta Pepe var. Galata'da yer alan Pepe, sade ve rustik dekorasyonu ile ziyaretçilerine Galata atmosferini tam anlamı ile yaşatıyor. 


Biraz da İstanbul ile ilgili dedikodulardan bahsedelim. 
  • Doğuş Grubu'nun İstanbul'a getirmeyi planladığı ünlü Japon restoranı Ortaköy'deki Zuma Restoran'ın yerine açılacak. Zuma ise Nişantaşı'na taşınacak.
  • Beyoğlu'daki eski ABD Konsolosluğunun binası Serdar Bilgili tarafından alındı, ve yakında Soho House Hotel olacak. Otelin ön tarafındaki restoran ve barını İzzet Çapa işletecek. 
  • Demsa Grup Nobu ile anlaşmış ve Nişantaşı'nda bir Nobu restoran açılması için hazırlıklar başlamış.
  • Veee Lana Del Ray konser için İstanbul'a geliyor!

P.S. Son dakika aktiviteleri ve sorularınız için https://twitter.com/whattheffork hesabını takip etmeyi unutmayın.

Perşembe, Mayıs 02, 2013

MAYIS GELDİ!

Mayıs geldi! Her ne kadar ben kendimi yorgun hissetsem de, bunu bahar yorgunluğuna bağlıyorum. Tabi ki İstanbul'daki mekanlar hiç yorulmuyor ve programlar ardı ardına event listeme ekleniyor.

  • Bugün İstanbul Moda Akademisi'nde çok merak ettiğim biri konuşma gerçekleşecek. Louis Vuitton Türkiye İletişim Müdürü Aytül Fıratoğlu, İMA Modayla Tanışma Günleri Open Day'in Mayıs ayı ilk konuğu. Detaylı bilgi için http://www.istanbulmodaakademisi.com/event/open-dayin-mayis-ayi-konugu-aytul-firatoglu adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Bu akşam saatler 20.00'yi  gösterdiğinde; filmlerin içine girip müziklerin arasında kaybolmak isterseniz Topless'in terasındaki Fil'm@9 etkinliğine katılabilirsiniz. Etkinlikte gösterilecek filmler arasında geçtiğimiz yıl iki önemli korku filmi festivalinde gösterilen Yellow, insanlar arasındaki mesafeleri ve farklılıkları anlatan Oscar ödüllü Curfew, Kafes ve Buhar gibi filmler var. Detaylı bilgi için linke tıklayın. 
  • Justin Bieber'ın en az kendisi kadar ünlü dji Tay James, konser sonrası Sortie'de muhteşem bir partiye imza atacak. Konsere gitmemeniz mantıklı ama bu performansı kaçırmak mantıksız olabilir.
  • Style Your Denim! Derin Sarıyer, Güneş Mutlu, Hakan Öztürk, Mehmet Yücebaşoğlu, Meriç Küçük, Şirin Bayülgen ve Tansa Mermerci Ekşioğlu'nun Blender için tasarladıkları jeanler'den oluşan denim sergisi açılış daveti yarın Nişantaşı Beymen Blender'da Ayşe Boyner'in evsahipliğininde gerçekleşecek.
  • Sonrasında ise GQ Bar'da Encoreist'in Black Edition Event'ine katılıyoruz. Davete katılımın üyelik gerektirdiğini belirtmem gerek.
  • "Facing the Sun", "Grove", "Wes", "Get A Life" ve "Train" gibi on milyonlara ulaşan parçaların sahibi olan Fritz Kalkbrenner, canlı performansıyla Sick Travellin' World Tour 2013 kapsamında 3 Mayıs Cuma gecesi indigo'da.
  • Bu hafta sonu Sim-Pera'da garage sale zamanı! Cumartesi günü boyunca hem tasarım kıyafet ve takılarla dolu standlardan beğendiklerinizi satın alın, hem de keyifli bir sohbetin tadını çıkarın. 
  • Cumartesi günü saat 10.00'da Pera Palace Hotel Jumeriah'da American Express-Spot Projects iş birliği ile düzenlenecek olan üçüncü uluslararası seminerde Türkiye, İran ve Orta Doğu Sanat Piyasalarının Dinamikleri konusu işlenecek. Seminere Sotheby's Başkan Yardımcısı Roxane Zand, Victoria and Albert Müzesi Küratörü Salma Tuqan'ın da aralarında bulunduğu 8 konuşmacı katılıyor.
  • Cumartesi gecesi  Yeşilköy, Florya civarındakiler için güzel haber. Florya'daki Walkin 29'da Suat Ateşdağlı dj setinin başında olacak. 
  • Ama son zamanlarda gerçekleştiğine en mutlu olduğum etkinlik tabi ki Nicolas Jaar'ın gerçekleştireceği performans. 04 Mayıs Cumartesi saat 17.00'de Topless'de başlayacak olan Orange Date'de gün batarken sahnede izleyeceğimiz Nicolas Jaar, üç kişilik orkestrası ile İstanbul'da ilk kez sahne alacak. 
  • İstanbul'da gidecek yeni bir mekan arıyorsanız eğer; bu hafta size önerebileceğim yerler Arnavutkoy'ün en eski balıkçılarından biri olan Fishmekan'ın yerinde hizmet vermeye başlayan Zıpkın, Hotel Les Ottomans'ın bahçesinde açılan ve hafta içi her gün akşamüstü partilerinin düzenleneceği Has Bahçe, Kemerburgaz'da hizmet veren ve standart uzakdoğu yemeklerinden öte lezzetler sunan AjiaShima. Deneyin, memnun kalacaksınız!