Çarşamba, Mart 19, 2014

İstanbul'da bu hafta vol.381

Ben blog yazısı yazmayalı yine 1 ayı geçmiş. Bu arada İstanbul'da bir sürü yer açılmış, bir sürü yer kapanmış. Ama benim en sevdiğim dönem bahar, henüz yeni başlıyor. Gerçi seçimler ve yaşanan karmaşalar yüzünden yine kimsenin dışarı çıkacak keyfi yok ama 30 Mart'tan sonra inşallah her şey daha güzel olacak. ;)
  • Mori ve Ioki'den bildiğimiz isimlerin yer aldığı ekibiyle Akatlar'daki Miyabi, şehrin yeni sushi mekanı. Özellikle "Levrek Carpaccio" denenmeli. 
  • 19 Mart Çarşamba günü Bronx Pi'de Allen Hulsey sahne alıyor. Çocukluğunun bir kısmını Türkiye'de geçiren Allen, sonrasında Amerika'da müzik eğitimi alıp New York'da sahneye çıktı. Çarşamba gecesi ben de izleme fırsatına kavuşacağım umarım :)
  • 20 Mart Perşembe gecesi Zelda Zonk'ta Sarı Karavan ile iş stresinden uzaklaşın! Mert Vidinli'nin ev sahipliğinde Derya Şensoy'un çalacağı müzikler ile keyifli bir gece için 19.30 - 00.00 arası Zelda Zonk'ta buluşuyoruz.
  • Ünlü ressam İsmail Acar'ın açtığı Hoşaf, Galata'da hem ismiyle hem dekorasyonuyla hem de yemekleriyle dikkat çekiyor.
  • Tünel'in Kübalı mekanı Que Tal'de perşembe akşamları Latin grup Los Amigos ve 10 kişilik gruplara sangria workshopu var. Kulağa çok eğlenceli geliyor. 
  • Dilan Bozyel'in Wet Poem isimli sergisinin açılışı ve partisi 20 Mart Perşembe günü La Boom'da. Bu arada La Boom'un sahipleri  hemen yan tarafta bir pizzacı ve gizli bir kapıdan geçilen kulüp açma hazırlığındalar. 
  • Karaköy'deki mekanlara yakında yenileri ekleniyor. Colonie yakında Karaköy'de Topaz'ın sahibi tarafından açılıyor. Dekorasyon Paris'de yaşayan ünlü Türk tasarımcı Koray Özgen'e emanet. Şamdan'ın varisi Melda Tuna'nın da Karaköy'de açacağı kendi restoranı için hazırlıklara devam ettiğini duydum.
  • Şişhane'nin en eskilerinden Da Vittorio yakında Gezi Hotel Bosphorus'a taşınacak. Niye böyle bir şeye karar verdiler bilmiyorum ama lezzetlerinin ve sıcak atmosferinin aynı kalmasını diliyorum.
  • Sofar Sounds'un bu ay ki buluşması 22 Mart'ta. Henüz mail listelerine üye olmadıysanız, http://sofarsounds.com/#!/landing adresinden üye olup, amatör grupların konserlerini her ay farklı bir evde, arkadaş ortamında dinleyebilirsiniz. 

  • Etiler'de de bu ara hareketlilik bitmiyor. Mimar Murat Atabarut'un dekorasyonuyla kapılarını açan The Galliard'ın menüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. GQ'nun yerine ise uzun zamandır beklenen Fenix geçen hafta açıldı. Metin Fadıllıoğlu'nun Aliye Turagay ile ortaklaşa yarattığı mekan, şimdiden dolup taşıyor.
  • İstanbul'un diğer yenileri ise Asmalımescit Suriye Pasajı'ndaki gizli bar Quit; Nişantaşı'nda Buz'dan tanıdığımız Ender Sanal'ın açtığı ve tost algınızı değiştirecek olan Tost Bildiklerim; Yakuza, Kiwiboy, Murat Tokuz gibi dj performanslarıyla hafta sonlarını renklendiren Duo Galata Hotel'in içinde açılan Robin's.
  • Ve bu aralar en çok merak ettiğim yer; Muse İstanbul ve içindeki kahve dükkanı Petra. Petra kahveyi en iyi şekilde kavurmak, hazırlamak ve sunmak için kurulmuş. Sahibi Kaan Bergsen'in 7 senelik Amerika macerasından sonra Selenium Panorama'nın içinde açtığı mekan, hem sunduğu lezzetli kahveler hem de endüstriyel ögeler barındıran dekorasyonuyla son zamanlarda çok konuşuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder