Salı, Ekim 25, 2016

İstanbul'da bu hafta sonu vol.712

29 Ekim tatili ile Cadılar Bayramı bu hafta sonu birleşiyor, bol etkinlikli günler bizi bekliyor...

  • 3.İstanbul Tasarım Bienali kapsamında 26 ve 27 Ekim tarihlerinde Bomontiada’daki ALT’da gerçekleşecek olan “a Phygital Future” panelinde alanında uzman konuşmacılar yer alacak. Panel programı ve detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz. 
  • Tüm dünyayı etkisi altına alan Pound Rockout, 26 Ekim Çarşamba akşamı Hillside ile ilk kez Akmerkez Vakkorama’da! Bakalım kaç kalori yakacağız?

  • 26 Ekim akşamı Impact Hub Istanbul'da KökTalks: Tarım'ın hemen ardından, Aş Projekt ekibi ve GANGON bir araya gelerek, tarım konuşmalarından hareketle hazırladıkları reçeteleri misafirlere sunacak! Menüde sezon mantarları ile balkabağı çorbası, mücver burger ve kuzu gerdan dürüm var. Şimdiden afiyet olsun!

  • Her Perşembe 70’ler, 80’ler ve 90’ların en hit türkçe şarkıları canlı performanslarla Zorlu Center’daki Le Baron’da. O zaman eller havaya :)

  • Üstatları Django Reinhardt’ın izinden giden gitar, kontrbas, soprano saksafon ve vokalden müteşekkil gypsy jazz (manouche) topluluğu Flapper Swing, Swing severleri 28 Ekim Cuma akşamı, 10 Karakoy A Morgans Original’in teras barı ON10'da büyülü ve nostaljik bir şova davet ediyor.
  • Babylon’da gerçekleşen Midnight Sessions serisinin 28 Ekim’deki konuğu hem live hem de dj setiyle nu disco’nun en iyi örneğini servis eden Portekizli Xinobi. Aynı gece Klein’da ise 3 kişilik canlı performansıyla Infinity Ink’i izleyebilirsiniz.
  • Room Teşvikiye’nin ortakları Deniz Marşan ve Başak Dizer Tatlıtuğ geçtiğimiz hafta Nişantaşı’nda Room + Rumours diye sürpriz bir mekan açtılar. İkili; showroom'larına bir konsept mağaza eklemiş, bir de bar ve restoran kondurmuş. Tasarımcıların ürünlerine göz atıp, öğle saatlerinden itibaren mutfaktan çıkan lezzetleri tadabileceğiniz üç katlı mekanda; iş çıkışı barda da takılabilirsiniz. Kaan Düzarat'ın müzik direktörlüğünü üstlendiği Room + Rumours, bu haftadan itibaren Nişantaşı’nın en trend mekanı olacak.
  • Karaköy’de açılan Future House, “Gelecek gücünü geçmişten alıyor” temasıyla, 6 hafta boyunca sürecek konserler, atölye çalışmaları, film gösterimleri, sergi ve partilerle ziyaretçilerine geleceği şimdiden deneyimleme fırsatı sunuyor. 29 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da graffiti sanatçısı Leo Lunatic’in atölyesine katılabilir sonrasında ise Petra Digital’den eski bir Red Bull Music Academy mezunu olan Ali Gültekin’in tınılarına kendinizi kaptırabilirsiniz. Uzmanlık alanı dub ve minimal sularda gezen techno olan DJ’in setlerinde soulful ve groovy house’a da göz kırptığı oluyor.


Bu sene Cadılar Bayramı’nı kutlamaya hevesliyseniz; 
  • 28 Ekim akşamı Karaköy’deki Madeo’da zombiler, cadılar, hayaletler size bekliyor. 
  • 29 Ekim gecesi ise Beykoz Kundura Fabrikası’nda Nights By You: Freak Show partisinde Akufen, Dasha Redkina, Jacob Groening, Noema ve Loewenthal’in müzikleri ile kurtlarınızı dökebilirsiniz. 
  • Ya da 360 İstanbul’da yapılacak olan “Your Toys Come Out to Play” partisinde oyuncakların korkutucu dünyasına dalabilirsiniz. 

  • 31 Ekim tarihinde MakerLab'de düzenlenecek olan "Spooketacular Pattern & Printmaking" workshopunda tasarımcı Aslı Özcivelek ve The Idea Baker'in kurucusu Beliz Görgül ile linolyumdan oluşturduğunuz desenleri boyayarak, kendi "trick or treat" çantalarınızı tasarlayabilirsiniz. 
  • Daire 1; geçtiğimiz cumartesi günü Küçük Bebek Caddesi'nde açıldı. Lal Dedeoğlu'nun bu yeni projesi, kuşkusuz İstanbul'da cool mekanlar arasına hızlı bir giriş yaptı. Şimdilik 08.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet veren mekan, Lal'in evi olarak da anılıyor. Televizyon odası, grup oyunu oynayabileceğiniz minik bir hobi odası, çalışma odası, salon ve balkondan oluşan mekanda pazar günleri döner servisi var. 
  • 29 Ekim'de saat 18.00 - 23.00 arası, Karaköy'ün en özel lokasyonlarından 10 Karaköy A Morgans Original'da Kaan Dede ile Sushi Disko'ya nigirileri gömmeye ve disko toplarını döndürmeye bekleniyorsunuz. İstanbul’da olsaydım kesin katılacağım bu parti serisinin diğer etkinliklerini heyecanla bekliyorum. 
  • Babylon bu sezon da Radyo Eksen partilerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İçlerinden geldiği gibi çalan Radyo Eksen DJ’leri müzikseverleri 29 Ekim Cumartesi akşamı indie ska, alternatif, punk, klasik rock dinlemeye davet ediyor. Babylon çıkışında ise indigo’da Alman Keinemusik plak şirketinden &Me’yi dinleyebilirsiniz.

  • Bütün hafta sonu dans ederek yorulduysanız, gelecek haftaya güzel başlamak için Kolektif House Levent’e bruncha bekleniyorsunuz. Geyik'in sağlıklı kahvaltılıkları ve mis kokulu kahveleri, Coco Mambo'nun taptaze hindistan cevizleri, The Bake Shop’un leziz tatlıları, Subway Jazz Station'ın müzikleri ile keyifli bir Pazar sabahına merhaba.
  • Sanat dünyası tarafından acımasızca eleştirilse de Contemporary İstanbul, Türkiye’deki sanat piyasası için önemli bir tanıtım kaynağı. Contemporary İstanbul bu yıl 3-6 Kasım tarihlerinde 11. yılını kutluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder