Perşembe, Şubat 16, 2017

Siz benim yerime de gezin! Vol.16217

Ben evde 2 aylık bir Golden retriever yavrusuna bakıcılık yaparken, etkinlikler almış başını yürümüş. Bu hafta sonu İstanbul'da hava da güzel olacak diyorlar, o zaman size iyi gezmeler :)
  • Suma Space, 17 Şubat’ta müzik, video, fotoğraf ve yazı yoluyla birleştirici iletişimler kurmayı hedefleyen ‘Dear Istanbul’ adlı bir etkinlik serisi başlatıyor. Proje, son dönemde bazı değişikliklere maruz kalan elektronik müzik sahnesini irdelemeyi, İstanbul’da bu kültürün gelişimine katkıda bulunmuş müzisyenlerin hikayelerini daha yakından tanıtmayı amaçlayan bir dizi yayın ve partiden oluşacak. Serinin ilk konuğu, Wake Up Call ve Suma Beach’teki setleriyle bilinen Evrim de Evrim. Etkinlik 17 Şubat saat 22:00’da Evrim de Evrim’in geceye özel setiyle başlayacak ve ev sahibi Mr. Sür ve Misipipi performanslarıyla devam edecek.
  • Fransa Başkonsolosluğu ve Hybrid işbirliği ile Amour LABkonseptiyle düzenlenen İstanbul’un aşk gecesi ‘Je t'aime/Seni Seviyorum’, 17 Şubat 2017’de Fransa Sarayı’nın tarihi ve romantik atmosferinde gerçekleşecek. Aşkın kimyasının incelendiği; müzikten, sunulan ikramlara afrodizyak etkisinin ön planda olduğu Amour LAB ‘Je t'aime/Seni Seviyorum’da, Fransa’nın şık markaları ve aşkla ilgili birçok konsept olacak.
  • Gaye Su Akyol son albümünün en fantastik konserini "hayali bir gazinoda" veriyor. “Hayal Gazinosu”; her şeyin mümkün olduğu, gerçeküstü, retro fütüristik, hayali bir gazino. Yakın bir gelecekteyiz, fezadayız, musiki dinlemeye gitmişiz. Muhtemelen Luis Bunuel de orada, Müzeyyen Senar da, Salvador Dali de, Zeki Müren de...17 Şubat 2017 Cuma akşamı Zorlu Drama Sahnesi'nden kâinata, unutulmaz bir musiki roketi ateşlenecek!
  • Maslak Atatürk Oto Sanayi’den sonra Bebek’te açılan Sanayi313 Kitchen’da haftanın 7 günü açık büfedeki mevsimsel malzemeler ile hazırlanan salata ve sebezeleri tadabilir, ya da take away satın alabilirsiniz.
  • 17 Şubat Cuma akşamı 21:00’da Alancha Maçka'da gerçekleşecek olan THE JOY OF ELEGANCE NIGHT PARTY’de Radyo Voyage’ın müzikleri, Aslı Omağ’ın canlı performansı ve dj Selim Kastoryano’nun hareketli parçaları ile eğlenebilirsiniz.
  • Ortadoğu şarkılarını yeniden yorumlayan Parisli ikili Guido Minisky ve Hervé Carvalho’nun projesi Acid Arab, 17 Şubat gecesi Babylon'da.
  • Dünyaca ünlü Fransız sanatçı Dany Brillant, Akdeniz ritimlerinden Fransız şansonlarına ve Porto Rico ezgilerine uzanan geniş müzik repertuvarıyla tüm müzikseverlere keyifli bir akşam yaşatmak için 18 Şubat Cumartesi akşamı Zorlu PSM’de sahne alıyor.
  • 18 Şubat Cumartesi akşamı Babylon’da gerçekleşecek olan 16.!fİstanbul açılışında çevresindeki imgeleri birbirleriyle çarpıştırıp yeni melez duygu halleri arayan, enerjisiyle sahneyi dolduran Jakuzi ve onların öncesinde, sesler arası yolculuklarına şahit olabileceğiniz Tolerance Break var. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ece Özel’in hareketli düzenlemeleriyle ile birlikte dans edebilirsiniz.
  • Gece saat 3’ten sonra ortaya çıkan dürümcülerden sonra ülkemizin food truck alanındaki ilklerinden GANGON, 18 Şubat Cumartesi akşamı Nişantaşı’daki Socrates Bistro’nun önünü ele geçiriyor. Kokocambo, Deli Oğlan, Altın Kızlar, Vegi Yenge gibi ilginç isimli Bao’lardan birini denemek için midenizde yer bırakın.
  • Burkay Adalığ ve Levent Özçelik’in Walk to Black projesi çerçevesinde Spago’da birkaç ay boyunca sunulacak olan özel menü viski severleri heyecanlandıracak. Viski ve yemeğin uyumunu gösteren proje  kapsamında özel tasarlanan menüde viski ile marine edilmiş çıtır bademli somondan, tatlı olarak sunulan Baked Alaska’ya birbirinden değişik lezzetler sizi bekliyor. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın!
  • Çizgileri ve sohbetiyle mizahın ne de güzel bir direniş yolu olduğunu göstermiş, yaratıcı dehasıyla her seferinde bizi şaşırtmış Cem Yılmaz ve 90’ların başından beri Türkiye ve yurt dışında kabuğumuzu kıran işler üretmiş, her baktığımızda büyüsünü çoğaltan hiperreel tabloların yaratıcısı Taner Ceylan 19 Şubat günü Bomontiada’da bir araya geliyor; ilham perileri hangi vakit geldi, nelere güler, ağlar, umutlanırlar, hangi şiirleri, kitapları okur, filmleri izler, hangi adamlar ve kadınlardan beslenirler… Yan yana oturup bunların hepsini konuşuyorlar.
  • Son zamanlarda beni en heyecanlandıran şehir etkinliği hiç kuşkusuz Wondercats! Emirhan Paralı ve Sinan Büdeyri’nin kurdukları bu oluşum, her ay birbirinden farklı mekanlarda değişik konseptlerde yemek deneyimleri sunuyor. Mekan ve menü son ana kadar açıklanmıyor, davetliler ilk mesaj atanlar arasından seçiliyor. Henüz katılma fırsatı bulamadım ama to do listime aldım, heyecanla bir sonraki etkinliği bekliyorum :)
  • Yabangee, ATÖLYE işbirliğinde İstanbul'un geniş yabancı komünitesinin, kentin kültür, spor, ve iş dünyasındaki yeni ve ilham verici katkılarını sergileyen aylık serisi Expat Spotlight'ı tanıtmaktan mutluluk duyar. Sağlık ve iyi yaşam teması dahilinde Anne Solhaug (Natura by Anne), Moritz Marwein (JÜS), Janelle Berberoglu (Chikirina), Rajesh Rapaka of (TakaDhimi Hint Dansı, İstanbul) ve Eda Günay (Uplifers) ile kişisel hikayeleri paylaşma, deneyimler üzerine düşünme ve verimli bir diyaloga katılma fırsatı için 21 Şubat Salı günü ATÖLYE'ye bekleniyorsunuz. 
  • Son zamanlarda popüleritesini kaybeden Beyoğlu’nda İstiklal No:53’de eski günleri aratmayan cool bir mekan var. Mr.Cas Hotel’in terası hem kitlesi hem de manzarasıyla sizi şaşırtacak.
  • DOT’un oyunu ‘Bunu Ben de Yaparım’, İbrahim Selim’den tek kişilik enfes bir oyunculuk gösterisi. İngiliz yazar Nick Hornby’den günceli kalbinden yakalayan bir komedi olan oyun, 21 ve 22 Şubat tarihlerinde DOT’un Kanyon’daki yeni yerinde.
Ama bu yalnız bırakılıp gezmeye gidilir mi.. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder