Çarşamba, Nisan 19, 2017

İstanbul'da bu hafta sonu vol.190417


  • İlk seferi "iş çıkışı mutluluğu" olarak gerçekleştirilen GANGON mutfak Kolektif House etkinliği, 19 Nisan günü bu defa tüm güne yayılıyor. Kolektif House Levent’de Deli Oğlan Bao, Altın Kızlar Bao, Vegi Yenge Bao ile tanışmaya hazır olun.
  • En son dekorasyon trendleri ve ipuçları için Aslı Yaşasın ile 2. Decotube Kanyon'da 19-20-21 Nisan'da gerçekleşecek! Aslı ile #Deko101 atölyelerine katılmak için 13.00, 15.00, 17.00 seanslarına 0212 317 5300/5330 numaralarından rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

  • Nijerya kökenli Amerikalı sanatçı Iyeoka, 19 ve 20 Nisan’da iki gün üst üste Babylon sahnesinde. Femi Kuti, Zap Mama ve Soulive gibi blues, soul ve cazın önemli isimleriyle aynı sahneyi paylaşan sanatçı, rhtyhm’e ve blues’a getirdiği yenilikçi pop yaklaşımıyla ender rastlanılan seslerden biri kabul ediliyor.
  • 2009 yılından beri her sene restoranların heyecanla katıldığı Restoran Haftası, bu yıl 20 Nisan – 08 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Restoran Haftası’nın teması ise “Yerellik”. Restoran Haftası’na katılan restoranlar menülerinde yerel malzeme dokunuşları ile misafirlerine lezzet deneyimi sunacaklar. Restoran Haftası noktaları, misafirlerine farklı menü alternatifleri sunuyor. 2 lezzetten oluşan Öğlen Menüleri 35 TL, 3 lezzetten oluşan Akşam Menüleri ise 50 TL olarak restoranlarda lezzet severleri bekliyor. Restoran Haftası’nda öğlen ve akşam menülerine ek olarak restoranların şeflerinin yarattığı en özel lezzetleri bir arada deneyimleyebileceğiniz “Tadım Menüleri” de yer alıyor.
  • Kantin’İn kurucusu, Şef Şemsa Denizsel’in katılımı ile gerçekleşecek “Yaz aylarına dair keyifli lezzetler” sohbeti için 21 Nisan Cuma günü saat 15.00’de Beymen Home İstinye Park’a uğramayı unutmayın.
  • Cuma Gecesi, Kaan Düzarat, şehrin müzik noktalarından Analog Kültür'ün plak arşivinden seçtiği plaklar ile gece 2'ye kadar Magritte Çukurcuma'da olacak.
  • Berghain, Fabric gibi büyük gece kulüplerinin yanı sıra en iyi underground mekan ve festivallerde yer alan Jackmaster, techno ve house odaklı bir setle 21 Nisan Cuma gecesi Klein kabininde olacak.
  • Restoran Haftası kapsamında 22 Nisan Cumartesi günü 14.00 -18.00 saatleri arasında Kanyon’da gerçekleşecek "Tek Lokmada Restoran Haftası" etkinliği lezzet meraklıları için unutulmaz bir gastronomik deneyim vaad ediyor. Nicole'in şefi Aylin Yazıcıoğlu, Gram'ın şefi Didem Şenol, Escale'in şefi Fatih Göktaş, Midpoint'in şefi Rıza Belenkaya, Tazele'nin şefi Civan Er, Basta Street Food Bar'ın şefi Derin Arıbaş ve Kaan Sakarya, Feriye Palace'ın şefi Aydın Demir, Alancha'nın şefi Deniz Temel, Sahrap Restaurant'ın şefi Sahrap Soysal tek lokmalık lezzetlerle etkinlikte yer alacak şeflerden bazıları.  
  • Dub ve reggae sahnesinin özgün isimlerinden İngiliz müzisyen ve prodüktör GAUDI, 22 Nisan gecesi Babylon’da sahne alacak.
  • Shuumatsu 週末 Mini Festival’in ikinicisi 22-23 Nisan tarihleri arasında W Hotel’de gerçekleşiyor. Çeşitli workshop ve atölyelerin yanı sıra yerli ve yabancı müzik sahnesinin pek çok başarılı ismini de dinleyebileceğiniz festivalde, sushi ve kimono satış noktaları da sizleri bekliyor olacak! 
  • Yabangee, ATÖLYE işbirliğinde İstanbul'un geniş yabancı komünitesinin, kentin kültür, spor, ve iş dünyasındaki yeni ve ilham verici katkılarını sergileyen aylık serisi Expat Spotlight'ın üçüncüsünü 24 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirecek. Joey Leskin (MC), Anna Zizlsperger (Exhibist), Merve Çağlar (SAHA Dernegi), Diana Page, Omar Berakdar, Claire Fondain (Arthere) ve Markus Lehto (Joint Idea)’nun konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte “sanat" konusunu ele alınacak. 
  • ZUBİZU ve Canan&İris Concept Events iş birliğiyle 25 Nisan Salı günü Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlenecek “ZUBİZU Kids Bazaar”, seçkin markalar stantlarıyla yer alırken söyleşiler de gerçekleşecek. Detaylar için tıklayın.
  • İstanbullu'nun ömrü koşturmakla, “yetmeye” çalışmakla geçiyor. Aynı zamanda sevdiklerimize yeteri kadar vakit ayıralım, kariyer hedeflerimizi yerine getirelim, yeni açılan o restorandan, herkesin konuştuğu o oyundan/filmden, o çok popüler muhitten de geri kalmayalım istiyoruz. Kısaca, bu şehri “hakkını vererek” yaşamayı diliyoruz. 25 Nisan’da Joint Idea Kanyon’da Ali Tufan Koç moderatörlüğünde gerçekleşecek olan atölyede zihin açıcı egzersiz, paylaşım ve okumalar üzerinden İstanbul’da, İstanbul ile daha sağlıklı, anlayışlı, yaratıcı, üretken, çalışkan, sakin ve mutlu olmanın yollarını, yöntemlerini keşfedebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder