Çarşamba, Mayıs 10, 2017

Bu hafta sonu festivallerden festival beğenin!


  • Eğlenceli sahne performansı ve renkli yorumuyla Nil Karaibrahimgil, 10 Mayıs’ta Babylon sahnesine konuk oluyor. Konser vermeyi her şeyden çok seven, ama çok da sık konser vermeyen Nil Karaibrahimgil’i, sahnede yakaladık mı gitmek lazım. 
  • Tomtom Mahallesi, 11-14 Mayıs tarihinde tasarımın zengin ve renkli dünyası ile yenilenecek. İkincisi düzenlenecek olan “Tasarım Tomtom Sokakta” etkinliği, sanat, tasarım, alışverişi ‘Yukarı Bak/Up’ temasıyla buluşturacak. 100’ün üzerinde tasarımcı; atölye ve söyleşiler, canlı performanslar ile sokağa bahar gelecek.
  • Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali “GurmeFest” 11-14 Mayıs tarihlerinde Event Garden'da gerçekleşiyor. 4 gün sürecek festival boyunca tadımlar, piknikler, davetler, sunumlar yapılacak, mutfak sırları paylaşılacak, klasik lezzetler hatırlanacak ve yeni lezzetler tanıtılacak, ustalar eşliğinde yemekler yapılacak, söyleşi, panel ve demonstrasyonlar düzenlenecek ve dans, müzik, eğlence bunlara eşlik edecek.

  • Maçka’daki La Petite Maison, İstinye Park’a taşındı. Bu hafta sonu için hemen yerinizi ayırtın!
  • Türkçe rap camiasının öncü isimlerinden Norm Ender, yeni albümü AURA ile 11 Mayıs Perşembe günü ilk kez Babylon sahnesinde.
  • Gramercy Theatre, Bowery Ballroom, Mercury Lounge, Bowery Electric gibi New York'un önemli etkinlik alanlarında konserler veren Amerikalı müzisyen Allen Hulsey, bir kez daha 11 Mayıs Perşembe akşamı live performance ile Mitte Karaköy'de olacak.
  • Kanyon’da Her Yer Müzik’in beşincisi, 12-14 Mayıs’ta gerçekleşecek. Kanyon Meydan, Souq, Wagamama, Joint Idea, Dotkanyonda ve D&R olmak üzere toplamda altı sahneye yayılacak festivalde Bülent Ortaçgil, Kalben, Son Feci Bisiklet, Gökçe Kılınçer, Cihan Murtezaoğlu, Can Kazaz, Lara Di Lara, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Merve Çalkan ve Deniz Taşar performans gösterecek. Program için tıklayın.
  • 12- 14 Mayıs tarihleri arasında Şirince’de kesintisiz elektronik müzik vadeden Into the Woods, farklı konseptlerde tasarlanan üç farklı sahneye sahip. Matthias Meyer, Miyagi, David Granha gibi isimlerin yer aldığı programda Ongun Tütüncü, Enes Gül, Emir Ertekin gibi lokal DJ’ler de mevcut. Festivalin en güzel kısmı ise doğayla iç içe bir alanda, dağ evlerinde veya çadırda konaklama şansı.
  • Bu Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri boyunca, The Populist'te düzenlenecek Bahar Şenliği'nde brewmasterların hazırladığı yeni craft lezzetler, gezgin canlı müzik grubu ve The Populist'in bira ustası Jan-Hendik'in Gastropub Degustasyon Atölyesi ile yaza merhaba diyeceğiz.
  • Hafta sonunu sanat ile iç içe geçirmek isterseniz, 12 Mayıs'da açılacak "Kızçe" sergisini kaçırmayın.
  • Zest İstanbul, 12-13 Mayıs günleri sizi yaz koleksiyonlarından en renkli, en özgün seçeneklerin sunulacağı Raffles İstanbul Zorlu Center’daki "My Dream Me" etkinliğine davet ediyor.
  • Bu Cuma, Nişantaşı Gravite’nin mutfağında var. Haftanın tüm yorgunluğunu atmak ve birbirinden lezzetli kokteyller denemek için kaçırmayın.
  • Mentha İstanbul bu hafta sonu Demirören AVM’nin tepesindeki yeni yerinde yaza merhaba diyor! İstiklal’e tepeden bakan şezlonglara uzanıp, güzel müzik dinlemek için bu hafta sonunun dj programını mutlaka inceleyin.
  • Bu sene 7. kez düzenlenen New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K Koşusu 13 Mayıs Cumartesi saat 11:00′de. Yokuşlu koşu parkuru sonrası kendinizi Bozcaada'nın serin sularına bırakabilirsiniz.
  • “İstanbul koşarak başlar!” mottosuyla Bant Mag.’in küratörlüğünde bir araya gelen 15 çizer İstanbul’un muhtelif mahallelerini çizimleriyle kendilerine has bir şekilde keşfe çıkıyor. 13 Mayıs günü sergi açılışının ardından, yarım saatlik özel konseriyle Palmiyeler Bant Mag. Havuz'da sahne alacak. Konserin ardından da geçtiğimiz aylarda yayınladığı yeni albümü Alliance ile karşımızda olan GRUP SES ile Tektosag bünyesindekİ isimlerden GÖKALP K ve kendine has seçkisiyle türler arasında gezintiye çıkan Berk Çakmakçı'nın projesi Age Reform'un DJ setlerini dinleyebilirsiniz. 
  • Sakıp Sabancı Müzesi, kuruluşunun 15. yılı şerefine ‘15. Yıl Bahar Festivali’ başlıklı bir etkinlik organize ediyor. 13 Mayıs’ta gerçekleşecek tek günlük festivalde ‘Feyhaman Duran. İki Dünya Arasında’ sergi turu, koleksiyon buluşmaları, seminerler, müzenin bahçesinde bir yoga seansı ve çocuk atölyeleri düzenlenecek. Tüm güne yayılacak festivalde ayrıca Uninvited Jazz Band, Bora Çeliker ve Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars ekibi konserler verecek. Program için tıklayın.
  • İstanbul’daki yılın ilk açık hava festivali Parkfest, James Lavelle’in efsaneleşmiş projesi UNKLE, KOOP projesiyle Oscar Simonsson, synthpop tarzının yerel sahnedeki yüzlerinden Jakuzi, Lola Marsh, Anna RF, Nihil Piraye, Monality, Vilette gibi isimlerden oluşan bir programa sahip.  13 Mayıs'da tüm gün sürecek festival, birbirinden farklı tasarımcıların ve butik dükkanların yer alacağı “Pazar”ın yanısıra, yeme-içme alanları ve bir çok alternatif etkinlik ile bir müzik festivalinden çok daha fazlasını sunuyor. 
  • Florence and the Machine, Jack White ve Childish Gambino ile aynı sahneyi paylaşan Yuna, retro-fütüristik izler taşıyan performansıyla 13 Mayıs’ta Babylon sahnesinde.
  • Bağımsız, performans sanatları platformu Dünyada Bir Köşe, halen devam eden Sharjah Bienali kapsamında ‘Köşe Bucak Bomonti’ adlı bir performans yürüyüşü düzenliyor. 14 Mayıs Pazar günü saat 16:00’da Bomontiada avlu girişinde başlayacak yürüyüşte 15 dakikanın altındaki performanslar izlenebilecek. 
  • Diynamic Music’in kurucusu Solomun bu Pazar Sarıyer sahilinde yeni açılan Kafes’de kabine geçecek. House’un envai tonunu iç içe geçirdiği üretimlerinin yanında ‘Love Song’, ‘Friends’ gibi bilinen parçalara yaptığı remikslerle tanınan Solomun,  Boiler Room’un yanı sıra neredeyse her sene Coachella, Blue Marin Ibiza gibi festivallerde de DJ kabininin müdavimi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder