Cumartesi, Nisan 07, 2012

Pazar sabahına lezzet katın

Eskiden neredeyse gün aşırı yediğim, şimdi iş hayatı nedeniyle maalesef sadece hafta sonlarına sıkışmış olan nutellalı krep ve pancakeler...Krep konusundaki hünerim aile içinde yayılsa da, pancakede bir türlü istediğim kıvamı yakalayamıyordum. Ama Jamie Oliver imdadıma yetişti. Normalde denediğim tariflere göre biraz daha uğraştırıcı olsa da, sonuca kesinlikle değer. Yarın sabah kahvaltısında sizin de denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

  • 3 büyük yumurta
  • 115 gram un
  • 1 dolu tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
Hazırlanışı:

  1. Yumurtaların sarısını bir çırpma kabını akını başka bir çırpma kabına ayırın.
  2. Yumurta sarılarını 2 dakika kadar mikserle çırpın. Daha sonra sütü ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
  3. Akların olduğu kaba bir tutam tuz atın ve mikser ya da çırpma teliyle yavaş yavaş çırpmaya başlayın. Yumurta akını köpürüp katılaşana kadar ritmik bir şekilde çırpmaya devam edin. Aklar yaklaşık 4-5 dakika sonra katılaşıyorlar.
  4. Yumurta aklarını unlu karışıma dikkatli bir şekilde bir spatulayla karıştırarak ekleyin, çok fazla karıştırmayın, mümkün olduğunca geniş hareketlerle spatulayı kullanın.
  5. Teflon bir tavaya küçük boy bir kepçeyle hamuru dökün ve kepçenin tersiyle hafifçe yayın. Geniş bir spatulayla kenarlarının kızardığını görünce ters çevirip diğer tarafını da kızartın.
  6. İki tarafı da kızarmış pancakeleri bir tabağa alıp üzerine maple syrup dökerek yiyebilirsiniz, afiyet olsun.

1 yorum:

  1. biraz ustalaş da tadalım sonra arayıp senden tarifi alalım yine yeni yeniden :))

    YanıtlaSil