Malzemeler:
- 3 büyük yumurta
- 115 gram un
- 1 dolu tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
- Yumurtaların sarısını bir çırpma kabını akını başka bir çırpma kabına ayırın.
- Yumurta sarılarını 2 dakika kadar mikserle çırpın. Daha sonra sütü ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
- Akların olduğu kaba bir tutam tuz atın ve mikser ya da çırpma teliyle yavaş yavaş çırpmaya başlayın. Yumurta akını köpürüp katılaşana kadar ritmik bir şekilde çırpmaya devam edin. Aklar yaklaşık 4-5 dakika sonra katılaşıyorlar.
- Yumurta aklarını unlu karışıma dikkatli bir şekilde bir spatulayla karıştırarak ekleyin, çok fazla karıştırmayın, mümkün olduğunca geniş hareketlerle spatulayı kullanın.
- Teflon bir tavaya küçük boy bir kepçeyle hamuru dökün ve kepçenin tersiyle hafifçe yayın. Geniş bir spatulayla kenarlarının kızardığını görünce ters çevirip diğer tarafını da kızartın.
- İki tarafı da kızarmış pancakeleri bir tabağa alıp üzerine maple syrup dökerek yiyebilirsiniz, afiyet olsun.
biraz ustalaş da tadalım sonra arayıp senden tarifi alalım yine yeni yeniden :))
YanıtlaSil