Salı, Ocak 15, 2013

Bu hafta artik gezelimm!


Kar, yagmur derken gecen hafta gezme tozma acisindan biraz verimsiz gecti. Artik havalar bir guzellesse, ben sahilde kosuya ciksam, disaridaki masalarda oturup ickimizi yudumlasak gibi gercekci olmayan hayallere kapiliyorum surekli. Bu hafta havalarin daha guzel olacagina inancim tam o yuzden Istanbul'da ne gibi etkinlikler var bakalim ve planlarimizi simdiden yapalim derim.
  • Galata'da acilan Magnolia adiyla beni hemen cezbetti. Kitaptan aksesuara cok cesitli ve zevkli urunleri sattiklarini ve iceri girdiginizde kendinizi Paris'te hissettiginizi duyunca hemen ilk firsatta gidip gorulecekler listeme girdiler.
  • 15 Ocak Sali gunu yani bugun Limoncello gecesine Sibel Arna ev sahipligi yapiyor. Sali gunu degisik birsey yapmak isteyenlere duyurulur.
  • Backyard'da her carsamba gunu saat 20.00'de Dolunay Obruk Trio ile caz dinletileri yemeklere eslik ediyor. Yazin cok guzel olan bu mekani, kisin da denemek icin iyi bir sebep bence.
  • Yeni acilan yerlerden ozellikle Eminonu'ndeki Virgina Angus adindan da anlasilabilecegi gibi etleri ile iddiali. Bunun disinda Tomtom sokakta acilan We isimli bar ve Talimhane'deki Brass diger dikkat cekenler. Brass, Michelin yildizli sefi ve cuma-cumartesi askamlari gerceklesen canli caz performanslariyla merak uyandiriyor.
  • 17 Ocak Persembe gunu Propoganda'da Sattas sahne aliyor. Hem mekani merak ettigimden hem de grup uyelerine sozum oldugundan benim kesinlikle kacirmayacagim bir etkinlik.
  • 18 Ocak Cuma gunu Anjelique’de BeeGee dj setinin basinda olacak. 
  • 20 Ocak Pazar gunu ise cok merak ettigim Jehan Barbur'un Kanyon'daki konseri kacmaz.
  • Bu sefer Ankarali dostlarimi sevinderecek bir haberim var. Persembe gunu Kavaklidere'de Nusret'in restorani aciliyor. Artik Ankaralilar da guzel etten mahrum kalmayacaklar.  
  • Insan belli bir sure farkli bir sehirde yasayinca oradaki aliskanliklarini burada da ariyor haliyle. New York'a dair en sevdigim seylerden biri olan rooftop bar konseptini burada Polat Renaissance Istanbul Bosphorus'un en ust katinda acilan 212 isimli barda buldum. Inanilmaz guzel bir bogaz ve Istanbul manzarasina sahip bu mekanda somine basinda ickinizin keyfini cikarabilirsiniz. 
Polat Renissance Bosphorus - 212
  • Yine New York sonrasi arayisa girdigim pub atmosferi Gayrettepe'deki Bosphorus Brewing Company'de karsima cikti. Bitmeyen gecelere Istanbul yorumu ise Taksim'de yeni acilan Wake Up Call isimli mekandan geldi. Butun diger mekanlari bitirdikten sonra hala eve gitmek istemiyorsaniz tercih edeceginiz yer burasi olmali. (Adres: Istiklal Caddesi Zambak Sokak No. 7, Taksim; P: (0212) 293 76 39)
  • Is Kulelerin altinda Mirror'in yerine acilan Agency, is cikisi ickileri ve keyifli sohbetler icin ideal. Haftaici eski is yerimdeki arkadaslari toparlayip denemeyi planliyorum.
  • Fransiz luksunun modern yuzunu Turkiye'ye tanitmayi amaclayan Festival Colbert nedeniyle 16-22 Ocak tarihleri arasinda Nisantasi ve Istinye Park'ta bir cok aktivite duzenlenecek. Bunun yani sira ayni tarihlerde Istanbul Modern'de bu festivale bagli gerceklesen "Modernlik? Fransa ve Turkiye'den Manzaralar" isimli sergi gezilebilir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder