Salı, Ocak 29, 2013

Bu hafta İstanbul'da vol.128

Bu ocak ayı normalden uzun mu sürdü yoksa bana mı öyle geliyor? Cuma gününü iple çeker oldum, gerçi şubat ayı da çok eğlenceli bir ay değil ama en azından takvimde daha kısa duruyor ve sonrasında çok sevgili mart var :) Bakalım bu hafta ne planlarımız var?
  • Daha önce de bir çok kereler bahsettiğim, özellikle sık sık yurtdışı seyahatine gidenlerin çok işine yarayan Asmallworld.com isimli sosyal paylaşım sitesi 01 Şubat'ta Galata Georges Hotel'de bir event düzenliyor. Katılmayı düşünürseniz hemen siteye üye bir arkadaşınızı bulup davet isteyin. 
  • Aynı gece Florya'da açılan Walkin 29'da Doğuş Çabakçor çalıyor. Yeşilköy - Florya çevresinde olanlara duyurulur. 
  • 02 Şubat gecesi ise yeni nesil elektronik müziğin dahi çocuğu Aeroplane Propaganda'da sahne alacak.
  • Yemek kitabı sevgimi daha önceki postlarımdan da hatırlarsınız. Muna's Cookbook, Gourmand World Cookbooks Awards 2012'de "En İyi Yabancı Mutfak" kategorisinde Türkiye birincisi seçilmiş. Mersinli Muna Jülyet Taşçı'nın annesi Jorjet'ten öğrenip bir kitapta topladığı yemekler, Arap-Ortodoks-Ermeni kültürlerinin bir sentezi.
  • Birazdan bahsedeceğim ürüne kimin ihtiyacı olur bilemiyorum ama tasarım eşyalar seviyorsanız eminim bunu da seversiniz. Vino2Go isimli bu ürün şarapsever ve şarabı illa da kadehten içmeyi tercih edenler için üretilmiş esprili bir ürün. Bu linkten inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.
  • 07-12 Mayıs tarihleri arasında 280 restoran ve gece klubünün katılımıyla dev bir çadırda gerçekleşecek olan Gastroistanbul festivaline 40bin katılımcı bekleniyor. Şimdiden ajandanıza not edin!
  • Bu haftanın yeni mekanlarında ilk sırada Nano Karaköy var. Nano Karaköy kaldırıma sıralı sarı sandalyeleri ile hemen dikkatinizi çekecek. İçeri girdiğinizde ise sizi Fransız müzikleri, duvarlardaki Fransız fotoğrafçı Caroline Pochoy'un eserleri ve mis gibi kahve kokusu karşılıyor. Mevsimi geldiğinde incirli cheesecake'i tatmayı unutmayın.



  • Gayrettepe'deki Trattoria Serenzo, İstanbul'un en yeni italyani. Cihangir Social ise iş çıkışı içkinizi yudumlayabileceğiniz sakin bir yer. Denenecekler listesine eklendiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder