Çarşamba, Ocak 30, 2013

Yemek yapanlara küçük ipuçları

Patates puresi yaparken neye dikkat edilmeli? 
Pure icin patatesleri ezerken icine karistiracaginiz sut purenin sulu olmasina yol acar. Sut tozu kullanarak pureyi hazirlarsaniz daha iyi sonuc alirsiniz. Purenin gorunumunu ve lezzetini guzellestirmek  icin, icine iyice dovulmus bir yumurta aki ve bir cay kasigi kabartma tozu karistirin. Boylece kabarik ve yumusak bir pure elde ederseniz.

Yumurtanin tazeligini anlamak icin ne yapmali? 
Yumurtayi tuzlu suyla dolu bir kaba koyarak tazeligini anlayabilirsiniz, yumurta dibe cokmuyorsa bayat, dibe cokuyorsa taze demektir.

Turk kahvesinin tazeligini korumak icin ne yapmali? 
Kahve kavanozuna 2-3 adet kesme seker atarsaniz, kahveniz uzun sure taze kalir.

Sifali otlarin tazeligini korumak icin ne yapmali? 
Taze nane, dereotu, feslegen gibi otlari bozulmadan saklamak icin bu otlari ince ince kiyip porsiyon halinde folyaya sararak dondurucuda dondurabilirsiniz.

Kurabiyelerinizin lezzetini nasil koruyabilirsiniz? Kurabiyelerinizin zamanla sertlesmemesi icin, kapagi cok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarina bir iki dilim elma koyarak saklayin.

Follow my blog with Bloglovin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder