Salı, Nisan 16, 2013

İstanbul'un yenileri, etkinlikleri, partileri vol.531

Soğuk giden havalar, Amerika'da patlayan bombalar, savaş söylentileri derken yine çok da eğlenceli olmayan bir hafta geçiriyoruz. Ancak programlar yoğun, 23 Nisan öncesi yoğun bir hafta bizi bekler. Özellikle bu hafta içi iyi eğlenmeye bakın, çünkü tahminimce hafta sonu şehir boş olacak. Çevremdeki herkes ya yurt dışına kaçıyor ya da güneye, benden söylemesi.
  • Öncelikle bu akşamın programına bakarsak; yağmur çamur demiyoruz Beyoğlu'na gidiyoruz gibi duruyor. Bu akşam Lokal Asmalı'da ikincisi gerçekleşecek olan Foursquare Day; Ghetto'da ise Harlem Shake Kostüm Parti var. İki etkinlik de birbirinden ilginç.
  • Yarın yani 17 Nisan Çarşamba akşamı ise 11Leblon'da Asmallworld.com'un yemeği gerçekleşecek, Nublu'da ise Hidden Orchestra sahne alıyor.
  • Perşembe akşamı 19.30'dan itibaren Billionaire'de After Work Party ile kopuyoruz. Oradan sonra ise ya Lucca'ya gidilir ya da Anjelique'e, çünkü ikisi de perşembeleri çok eğlenceli.
  • 19 Nisan Cuma akşamı ise Tomtom Sokak'ta mixology konseptiyle hizmet vermeye başlayacak olan the Lab'ın açılış partisi var.
  • Yeni sanat fuarımız All Arts İstanbul 18-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde  ve ayrıca ajandamızda yerini almışken; bir başka güzel etkinlikte Vogue, '74 Motion ve SVA işbirliğinde gerçekleşiyor. Fashion Film Day İstanbul 27 Nisan'da ilk kez gerçekleştirilecek, daha fazla bilgi için ffdistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  • Yaz yaklaşırken yeni yerler hızla açılmaya başladı, özellikle Bebek semti iyice hareketlendi. Nişantaşı'nın ünlülerinden Biber Bar'ın Bebek Poseidon'un içinde geçtiğimiz cumartesi açılmasının yanı sıra; yıllardır kendi kitlesini yaratan Nişantaşı Kantin, Bebek Parkı'nın karşısında Kantin Dükkan olarak yerini aldı. Bebek sakinleri taze ürünlere ulaşmak için fazla uzağa gitmek zorunda kalmıyor artık. Bu yeni yerlerin yanı sıra, o civarlardayken canınız kahve çekerse, Cup of Joy mutlaka denenmeli. 
  • Ceylan Intercontinental Otel'in altında bu hafta içi açılacak olan Flamingo, Bird'ün sahiplerinin Şile'deki Lavanda Otel'in şefi Emre Şen ile ortaklığından ortaya çıktı. Dekorasyonu Autoban tarafından yapılan, stiliyle New York'daki restoranları andıran Flamingo'nun en büyük artısı ise bahçesi. 
  • Akaretler'de yakında açılacak olan Gile Restoran, Münferit'in sahibi Ferit Sarper'in Karaköy'de açacağı Fransız mutfağı ağırlıklı restoranı Gaspar, 2014'de Bodrum'da açılacak olan Nikki Beach Resort&Spa ve yeni şubesini Bağdat Caddesi'nde açacak olan Bitez Dondurmacısı bu aralar bizi heyecanlandıranlar arasında.
  • Eğitimini Amerika'da tamamlayıp, Türkiye'ye dönen ve yaratıcı işlere imza atan arkadaşım Doruk'un yeni yeri Food Lab Express Caddebostan'da açıldı ancak benim yolum karşıya pek düşmediğinden henüz deneyemedim. Ama size önermekte hiçbir sakınca görmüyorum çünkü kendisine ve lezzetlerine güvenim sonsuz.
  • Denenecekler listeme eklenen diğer yerler ise çikolatalı mantısı, okuma odası ile Falls in Galata ve samimi atmosferiyle Taksim'de yer alan Barba Pub
  • Geçtiğimiz pazar havanın soğuk olmasını takmayarak, kendimi Karaköy'e attım. Karaköy - Galata turumdan aklımda kalan en önemli şeyler Arda Türkmen'in yeni açtığı Forneria'nın ne kadar samimi ama aynı zamanda küçük bir mekan olduğu; Karaköy'de yeni açılan Muhit, Komodor, Köfte'or ve Burger Lab'ın denenilecekler listesine alınması gerektiği; Unter'de oturup dergileri karıştırmanın keyfi; Bej Cafe'nin de bulunduğu Fransız İş Geçidi'ndeki gözlükçü de çok enteresan parçalar bulunabildiği; Serdar-ı Ekrem'in yeni mekanı Nikol'un sahibi Nikol'un tatlılığı; Georges Hotel'in terasının pazar günleri ne kadar eğlenceli olduğuydu. Bebek'ten sıkılanlara ilaç gibi gelecek bu mekanları herkese öneririm, ben bu pazar umarım yine aynı turdayım. :)
  • Ve tabi ki hiç bir yazımı Doğuş Grubu'nun bir yeri aldığı haberlerini vermeden tamamlayamıyorum. D.ream geçen hafta Bodrum Sait'in %51'ine sahip olurken, Ulus 29 ve Lucca'nın sırada olduğu söylentileri kulaktan kulağa yayılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder