Salı, Ocak 07, 2014

İstanbul'da bu hafta vol.428

Benim ev kuşu olduğum günler geldi çattı. Ocak olduğunda, havalar güzel de olsa, yatakta dergiler ve tv ile keyif yapmak dışarı çıkmaktan çok daha cazip geliyor. Ama bu hafta beni evden çıkaracak kadar güzel etkinlikler var!

  • Çarşamba akşamı Galata'nın en tatlı mekanlarından biri olan Nikol'de ufak bir parti düzenleniyor. Nikol'de ürünleri satılan tasarımcıların da katılacağı partide atıştırmalıklara, sıcak şarap ve kokteyller eşlik edecek. Gitmişken bir AYK tshirt kapıp geleyim :)
  • Çarşamba gecesinde ise W Lounge'da Murat Tokuz eşliğinde dans etmeyi planlıyorum. Zaten Serhat Tozar'ın düzenlediği partilerin sıkıcı geçmesi mümkün değil.
  • Perşembe günü İstanbul Modern'in kuruluşunun 10.yılı kapsamında hazırlanan 'Komşular - Türkiye ve Çevresinden Güncel Anlatılar' sergisinin açılışı var. Sergi; Türkiye ile tarihi, siyasal ve kültürel bağları olan Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğu gibi komşu coğrafyalardan günümüz sanatının öncü sanatçılarını ve yapıtlarını bir araya getiriyor. Bu ilgi çekici sergiyi 08 Mayıs'a kadar görebilirsiniz.
  • Değişik bir pazar günü geçirmek isterseniz, hava da güzelse, Bomonti'deki Bit Pazarı kesinlikle ilginizi çekecek.
  • Sıra geldi İstanbul'un yenilerine! Bir zamanlar yurtdışında çok meşhur olan, her gidenin bir tshirt alıp geldiği Hard Rock Cafe Beyoğlu'nda açıldı. Açıkçacı benim çok ilgimi çekmedi, ama yine de İstanbul'da olması güzel.
  • Yaz başında bir açılıp bir kaybolan Gaspar geçen hafta kapılarını yeniden açtı. Münferit, Bird, Lucca yerine tercih edilebilecek Gaspar, kitlesiyle gelecek vaadediyor.
  • Etiler'de açılan Akdeniz mutfağı ağırlıklı The Galliard; yine Etiler'de Özgür Aras ve Stelyo Pipis'in açtığı Türkçe çalan B'yer şehrin diğer yenileri. Bu arada Türkçe müzik deyince, Novo'nun Türkçe gecelerini de hatırlatmak lazım, bu ara pek popüler.
  • Son haber Bodrum'dan. Müjdemi isterim! Bodrum'un yeni bir caz kulübü var! Ali Perret'in açtığı 'Pannonica Jazz Bistro Lounge', her hafta birbirinden yetenekli Türk ve yabancı müzisyenleri ağırlamayı planlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder