Pazartesi, Nisan 07, 2014

İstanbul'a bahar gelmiş!

Nisan ayının gelmesi ve seçimlerin bitmesi ile birlikte ortalık hareketlendi. Yeni açılan mekanlar, birbirinden ilginç etkinlikler ve güneye kaçamaklar derken ilk haftayı bitirdik bile. Neyse ki ikinci haftayı yakaladım. Glütensiz beslenme ve yeni spor programımla daha enerjik olup, her haftaya yetişmeyi planlıyorum. Hadi hayırlısı! :)
  • Haftanın ilk programı Beymen'den! Frends, Marley ve Parrot markalarının en yeni ürünlerinin tanıtılacağı ve Ayşe Boyner'in djlik yapacağı Happy Hour 08 Nisan Salı günü Beymen Blender Zorlu Center'da.

  • Şişhane'de kapanan Da Vittorio, Flamma adıyla Gezi Hotel Bosphorus'un içinde açıldı. Şişhane'deki eski yerine ise Roka Pera açıldı.

  • İstanbul'u gurme kahveciler bastı! Zaten uzun süredir bekliyordum böyle bir gelişmeyi. Bebek'deki Cup of Joy ve Bağdat Caddesi'ndeki Drip Coffee'den sonra, Kronotrop'un Mehmet Gürs tarafından satın alınması ve Cihangir'de yeni yerine taşınması ilk gelişmeydi. Sonra Selenium Towers'ın içerisinde Petra açıldı. Ve şimdi şehrin en yenileri Gümüşsuyu'ndaki Twins Coffee Shop, Cihangir'deki Manuel. Bir kahve sever olarak en kısa zamanda hepsini denemeyi planlıyorum :)

  • Nişantaşı'nda geçtiğimiz aylarda açılan Tost Bildiklerim'den sonra, benzer bir konsept bu sefer Arnavutköy'de karşıma çıktı. Tek bir farkla: alkol servisi. Arnavutköy'deki Büfede Bar'da gündüzleri dilli kaşarlı tostunuzu yerken gazeteleri karıştırabilir, akşamları ise shot ve kokteyl çeşitleriyle dansın keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik gecenin sonunda Marmaris Büfe'ye gitme derdi yok çünkü mutfak hiç kapanmıyor! :)
  • Altair Telian markasını duydunuz mu? Yakında sıkça duyacağınıza eminim. Yiğit Kuyulu tarafından kurulan marka, her biri elle yapılan kişiye özel bisikletler satıyor. Bütün parçaları yurtdışından ithal edip atölyesinde birleştiren Yiğit, 3-4 hafta içerisinde siparişinizi teslim ediyor. Daha ayrıntılı bilgi için http://altairtelian.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. 

  • Etiler'deki en yeni mekanlardan The Galliard'da salı akşamları Jazz and Latin Nights başladı. Enfes tatlara ve iskambil kağıtlarından oluşan kokteyl menüsüne en güzel caz müzik eşlik eder bence de!
  • Şamdan'ın varisi Melda Tuna'nın Karaköy'de yeni açtığı Louis gidilip görülmesi gerekenler listemde en üst sıralarda. Her çarşamba Allen Hulsey'nin canlı çalacak olması da cabası. 
  • Yurtdışında özellikle Amerika'da çok popüler olan Juice Cleanse (meyve ve sebze sularıyla temizlenme) Juico ile şimdi Türkiye'de! www.juico.com.tr adresinden inceleyebileceğiniz markanın, birbirinden çeşitli meyve ve sebze suları ile detoks yapmak artık çok kolay. Fiyatlar henüz biraz yüksek, umarım daha çok kişiye yayılıp fiyatları düşürürler. 

  • Şehrin en yenileri ise Galata'da yeni açılan Sinekstore; Tarabya'daki Cafe R.E.A.D, Eminönü'nde açılıp ünü dünyaya yayılan Can Oba ve House Hotel'in en yeni şubesi Bankalar Caddesi'ndeki The Vault Karaköy. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder