Cuma, Eylül 23, 2016

Back to İstanbul!?

Tüm tatiller bittiğine ve hepimiz şehre döndüğümüze göre...
  • 23 Eylül Cuma 18:30 – 23:00 saatleri arasında Pera Müzesi'nde  Coşkun Akmeriç, Ladies on Records ve Grup Ses Beats’in DJ performansları eşliğinde “Uzun Bir Gece” etkinliği ile sezona merhaba demeye ne dersiniz? "Katherine Behar" ve "Karşılaşmalar" sergilerinin yanı sıra Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ile Kahve Molası koleksiyon sergileri de saat 23:00’a kadar gezilebilecek.
  • Şehrin en yaratıcı festivaline hazır mısınız? Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Comics&Art Festival, 23-24-25 Eylül’de Club Quartier/Kadıköy Moda'da en iyi karikatüristleri, çizgi romanları, animasyonu, illustrasyonu, graffiti sanatçılarını ve alternatif performans sanatlarını biraraya toplayacak.    
  • Yok ben tüm hafta sonu yiyip içmek istiyorum diyenlerdenseniz, 24 -25 Eylül günlerinde Uniq İstanbul'da gerçekleşecek olan kahvaltı festivali Breakfest; pizza yapım atölyeleri, İtalyan folk dans ve müzik şovları ve tadım standları ile 25 Eylül'de Haydarpaşa Garı’ndaki Pizza Festivali ya da 23-25 Eylül arasında Sirkeci Garı’ndaki makarna festivalini deneyebilirsiniz.

  • 22 Eylül Perşembe günü ufak bir parti ile sezonu açan Babylon, asıl bombayı bu akşam Hollanda müzik sahnesinin sıra dışı ekibi Kraak&Smaak ile patlatacak. Yeni nesil disco ve house müziğin 'sihirbazı' The Magician ise 23 Eylül Cuma gecesi KLEİN'ın sezon açılış gecesini şereflendirmek üzere hünerlerini sergileyecek. The Magician öncesinde Memo Garan, gecenin kapanışında ise Aksak'ı dinleyebilirsiniz.

  • Yine bu akşam Ulus29'un club kısmının ve geçen sene Karaköy'ün en popülerlerinden Mitte'nin sezon açılışları var. 
  • IKSV Salon ise sezonun startını 24 ve 25 Eylül’de iki gece üst üste performans sergileyecek efsane emprovize rock ekibi Battles ile veriyor.
  • Bu sene ikincisi düzenlenen Hellmann's Burger Fest, burger severlerin İstanbul’daki çeşitli burgercilerde özel indirimlerden yararlanabileceği ve sürpriz tatları deneyebileceği bir etkinlik. 02 Ekim'e kadar devam edecek olan festivale katılan mekanlardan bazıları: Ayı, Black Angus, Bubada, Burger House, Burger Jobs, Finn Karaköy, Heisenberg. 1-2 Ekim tarihlerinde Zorlu’da gerçekleştirlecek olan Burger Fest Party Weekend'de ise Ayhan Sicimoğlu&Latin All Star’ın müziği ile eğlenirken, burgerları tadabilirsiniz.  
  • Ortaköy'deki eski Zuma'nın olduğu yer, geçtiğimiz kış ayından beri boştu. Haftaya Doğuş Grubu tarafından Zuma'nın yerine açılacak olan Capricorn, yeni nesil bir deniz mahsülleri restoranı olarak hizmet verecek.
  • artnivo.com project space, 11 Kasım'a kadar Selen Sarıoğlu’nun seçkisini yaptığı “O Zaman Renk!” sergisine ev sahipliği yapıyor. Darbe girişimi, terör sorunu, Brexit, Trump’ın yükselişi derken pek çok açıdan tahammülün azaldığı, baskının arttığı, mantığın kaybolduğu, popüler kültürün popülist bir hal aldığı bir dönemden geçerken, herkesin içinde bulunduğu durumla mücadele çabasını biraz da karikatürize etme düşüncesi, Selin Balcı, Elif Boyner, Ahmet Civelek, Ardan Özmenoğlu gibi on iki sanatçıyı bir araya getiriyor.   
  • 27 Eylül akşamı 19.30'da Adidas Originals ile müzik, moda ve sanatı kutlamak üzere Karaköy Future House'da buluşuyoruz.
  • Tasarlayan, yaratan, paylaşan tarafları bir araya getiren, girişlerinin meryve ile olduğu SUNDAZE bu pazar günü 15.30-22.30 arası Galata'daki Nola'da. Teraryum / Minyatür botanik atölyesi, doğal ürünler satan bir sürü marka, Rebel Runners ile koşu, Clunkmunk ve Yang'in müzikleri ile SUNDAZE bu pazar sizi bekliyor.

  • En favori öğle yemeği restoranlarımızdan biri olan Gram, en yeni dükkanını geçtiğimiz hafta Bebek'te açtı!
  • Souq Ziyafet geri döndü! Sokak lezzetleri, yerel üreticiler ve bağımsız girişimciler 24-25 Eylül’de Souq Karaköy’de sizleri bekliyor. Katılımcılar arasında Atelier Raw’un çiğ atıştırmalıkları, Nova Bite’ın salataları, Saklı Orman’ın mantarları, Hiç’in zeytinyağları ve balları, Juico’nun juice’ları, Yasu Baba’nın köfte ve piyazı var. 

  • Mercedes Benz Fashion Week İstanbul Kickoff Party 27 Eylül'de Zorlu PSM merdivenlerinde gerçekleşecek.
  • Günün en güzel haberi Zara'dan geldi! Önümüzdeki günlerde Türkiye'de online alışveriş sitesini açacağını duyuran Zara, biz beyaz yakalıları doğru bedeni bulmak için alışveriş merkezlerini gezme derdinden kurtardı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder