Perşembe, Kasım 17, 2016

Bu hafta italyan yemeği yiyip, dans edicez! :)

  • Pera Müzesi, müzikseverleri eşsiz bir atmosferde "Jazz Manouche" dinlemeye davet ediyor! Pera Film'in "Kulak Ver!” programı kapsamında İstanbullu quintet Flapper Swing 17 Kasım Perşembe günü Pera Café'de sahne alacak.
  • RBMA Radio İstanbul’un en enteresan etkinliklerinden biri 17 Kasım Perşembe gecesi Kırım Kilisesi’nde gerçekleşecek. 50’li yıllarda zamanınının çok ötesinde elektronik müzik yapan Gökçen Kaynatan uzun yılların ardından kilisenin büyüleyici atmosferi ve etkileyici akustiğinde eşsiz bir performans sergileyecek.
  • XXF Very Very French Festival, 17 Kasım - 8 Aralık tarihlerinde Fransız Kültür iş birliğiyle Babylon’da gerçekleşecek. Fransa menşeli müzisyenlerin performanslarından oluşacak festivalin ilk konserini 17 Kasım Perşembe akşamı siyasi içerikli şarkı sözleriyle dikkat çeken reggae’ci Alpha Blondy verecek. Festival kapsamında sahne alacak diğer isimler ise techno ve  house setleriyle ünlü Brodinski, soul ve hip hop türlerini biraraya getiren Guts, müziğiyle farklı kültürler arası bağlar kuran Fanfarai, elektro rock ikilisi The Shoes, geniş müzik seçkisiyle La Caravane Passe, house prodüktörü Jean Tonique ve elektronik müzik grubu AaRON olarak belirlenmiş. Etkinlik programı için tıklayın.
  • Kuruçeşme’de yeni açılan Noir isimli kulüpte 17 Kasım Perşembe gecesi Murat Tokuz çalacak. Minimüzikhol’de ise Kaan Düzarat performans sergiliyor.
  • Bu haftanın en güzel haberi Karaköy’de gezmelere doyamadığım ama artık o taraflara gitmediğim için ayrı kaldığım Souq Dükkan’ın Kanyon’da açılması oldu.
  • Dünyanın en etkili gösterisi Fuerza Bruta, New York, Buenos Aires, Londra, Mexico, Pekin, Tel Aviv ve Miami'den sonra İstanbul'da izleyenlerin ayaklarını yerden kesiyor. Nefes kesen gösteri Fuerza Bruta;Dünya çapında 29 ülkede, 5000'in üzerinde performans ile 5 milyondan fazla izleyici ile buluştu. Teknoloji ile sanatın bir araya geldiği Fuerza Bruta, 18 Kasım Cuma saat 21:00’de sadece ZUBİZU üyelerine özel Volkswagen Arena’da!
  • Fenomen festival Burning Man’de bu yıl sahne alan Audiofly, 18 Kasım’da Zorlu PSM içindeki #studio’da sezonun en heyecan verici performanslarından birine imza atacak!
  • 18 Kasım Cuma dans severler için Klein’da Oliver Dollar var.
  • Cool insanlar, cool müzik ve birbirinden cool Brooklyn kokteylleri için 18 Kasım Cuma akşamı Münferit'deyiz.
  • Underground elektronik müziğin İstanbul’daki en yeni kalesi Clique’de ise bu haftasonu birbirinden başarılı djler setin başına geçiyor.
  • Siz de benim gibi İtalyan yemeği hastasıysanız, 19 Kasım günü Eataly Mutfak Atölyesi’nde, Digiturk Turkmax Gurme kanalında yayınlanan “Şef İtalyan Olunca” programının ünlü şefi Claudio Chinali ile programda uyguladığı tarifleri birebir hazırlayabilirsiniz! İtalyan mutfağının sırlarını ve püf noktalarını öğrenmek için kaçırmayın!
  • İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Zest İstanbul ve Maison Français tarafından 19 Kasım Cumartesi Zorlu PSM Fuaye’de düzenlenecek olan tek günlük tasarım etkinliğinde birbirinden seçkin dekorasyon ve ev/yaşam markalarını bir arada bulabileceksiniz.

  • Bu cumartesi tüm gün Vintage İstanbul yeni koleksiyonu Coffee Department'ta. İyi kahve, atıştırmalıklar ve güzel müzik her zamanki gibi devam! 
  • Geçtiğimiz sezon 10 Karaköy A Morgans Original içerisinde gerçekleşen ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ‘Secret Dining’ ‘EN ROUTE’ yolculuğu devam ediyor. ‘Secret Dining’ En Route, misafirlerini 1893’un görkemli günlerine geri götüren lezzetli bir Orient Express macerası. Tüm zamanların en efsanevi treni ile bu yolculuğa şahit olacak yolcular aldıkları bilet ile Romanya’dan trene biniş yapacak ve birinci sınıf kompartımanında hazırlanan çok özel bir akşam yemeği eşliğinde son durak olan İstanbul Sirkeci Gar’ına seyahat edecekler. 19 Kasım akşamı yolculuğa ne dersiniz?
  • Yerli sahnenin kendine has isimlerinden Gaye Su Akyol, yeni albümünün ilk konseriyle 19 Kasım akşamı Babylon’da olacak. 2014 yılında bestesi ve güftesi kendine ait ‘Develerle Yaşıyorum’ uzunçaları ile karşımıza çıkan Gaye Su Akyol, Türk müziğinin geleneksel dokusunu Anadolu pop, rock ve electronica ile ustaca bir araya getiriyor. Bas, davul, gitar triosuna eklediği yerel çalgılara eşlik eden kadife sesi ve Doğu-Batı sentezi oluşturan müziğiyle Gaye Su Akyol yeni albümü "Hologram İmparatorluğu"nu Babylon’da kutluyor. 
  • 19 Kasım Cumartesi Bora Uzer live setiyle Klein’da olacak. indigo’da ise yine RBMA Radio İstanbul kapsamında Mano Le Tough performansı gerçekleşecek.
  • Derin, organik house müziği önce Berlin, ardından dünya sahnesinde üst sıralara taşıyan SUOL’u yaratan dehalar Chopstick and Johnjon, 19 Kasım Cumartesi akşamı bir süredir ihmal ettikleri İstanbul’un kalbini yeniden kazanmak için Burn Energy Drink ana sponsorluğu ve Beat The Night sunumuyla ROXY’e geliyor!
  • Tüm dünyayı etkisi altına alan Pound Rockout, 20 Kasım Pazar günü Hillside City Club ile Babylon’da! Bakalım kaç kalori yakacağız?
  • Ya da Ahali 279'da orman havası alarak, yanan barbekülerden gelen sucukları ateşin başında tüketirken bol oksijenli doğal ortamda rakı içerek tatlı bir gün geçirebilirsiniz.
  • Türk tüketiciler ile gastronomi profesyonellerine, gerçek İtalyan ürünlerini tanıtmayı amaçlayan ‘İtalyan Mutfağı Haftası’ ve ‘Autentico Italiano’ 21-27 Kasım tarihlerinde tüm dünyada eş zamanlı olarak İstanbul ve Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleşecek! Etkinliğe özel hazırlanan workshop’lar, menüler, tadımlar kaçırılmaması gereken nitelikte. Eataly, Aida – Vino e Cucina, AzzuR (Movenpick Hotel), Carluccio’s, Emporio Armani Ristorante, La Scarpetta, Paper Moon gibi Türkiye’nin önde gelen İtalyan restoranlarında da bu haftaya özel tatlar sizleri bekliyor.
  • 23 Kasım Çarşamba gecesi Klein’in küçük kardeşi Flamm’da Raz Ohara’yı canlı dinleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder