Cuma, Aralık 02, 2016

Aralık geldi!

Aralık geldi, havalar soğudu, dolar yükseldi derken en güzel çözümü benim gibi müzikte ve dansta bulanlar parmak kaldırsın! 
  • Geçen yıl Agatha Christie’nin doğumunun 125.yılı şerefine düzenlenen Kara Hafta İstanbul Festivali’nin ikincisi bu haftasonu 1933 yılında İstanbul’a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah’da konaklayan ve konusu Türkiye’de geçen iki kitap yazan Belçikalı yazar Georges Simenon anısına düzenleniyor. Semt polisiyesi, tarihi romanlarda polisiye, kadın polisiyeciler gibi konulara odaklanan oturumların gerçekleştiği festivale Philip Kerr, Tibor Fischer, Sam Wilson gibi polisiye yazarları da katılıyor. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • 02 Aralık Cuma akşamı güzel müzik dinlemek ve keyifli bir ortamda vakit geçirmek istiyorsanız, saat 22.00’den itibaren Etiler Backyard’da Kaan Düzarat performansını dinleyebilirsiniz. 
  • Canlı müzik sevenlere da güzel haberlerim var: Frankie’de bu akşam Sibel Tüzün sahne alıyor.
  • Ya da Danna Leese’in muhteşem performansı için bu akşam Zorlu Center içindeki Le Baron’da “Tres Chic, Friday” gecesine katılabilirsiniz.
  • Türkiye hip hop sahnesinin en yetenekli isimlerinden Veyasin’in Türkiye müziğini yeniden harmanladığı çalışmalarından oluşan projesi Hey! Douglas, 2 Aralık Cuma akşamı Babylon’da çalacak.
  • En sevdiğim bloggerlardan olan Billur Saatçi’den bu haftasonu için güzel bir haber var. Kıyafetten ayakkabıya, kozmetikten aksesuara, teknolojik ürünlerden ev eşyalarına bir çok parçayı bu hafta sonu bir Garage Sale etkinliği ile satışa çıkarmış. Üstelik gelirin tamamı “Bir Silgi Bir Kalem” ve “TOG Vakfı”na bağışlanacak. Adres: Teşvikiye Fırın Sok. Kastel Apt. No:16 D.4 Teşvikiye
  • "Les Djinns” parçası ile Beatport.com’da en çok satan single’a imza atan Norveç asıllı DJ/ prodüktör Mikkas nam-ı diğer DJUMA SOUNDSYSTEM, tech house, house, disco ve techno tarzını harmanladığı harika setiyle 3 Aralık Cumartesi gecesi WHY SO SER!OUS ev sahipliğinde KiKi'de sahne alıyor.
  • Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen “ZUBİZU Yılbaşı Alışveriş Günleri” 7-8 Aralık tarihlerinde Volkswagen Arena’da ünlü marka ve tasarımcıları ağırlamaya hazırlanıyor.  Şık ambiyansı, lezzetli yemekleri ve kaliteli müzikleriyle İstanbul’un en popüler mekanlarından olan Fenix, bu yıl özel lezzetleri ile etkinlikte yer alacak. 
  • Conde Nast Traveller Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Çiler İlhan moderatörlüğünde Lucca ve Cantinery’nin sahibi Cem Mirap ile 07 Aralık Çarşamba akşamı Beymen Zorlu Center’da gerçekleşecek Travel for Food sohbetinde dünyanın en ilginç yemekleri ve yepyeni seyahat rotaları konuşulacak.
  • Şehrin en yenilerinde bu hafta Sess’çilerin Karaköy’de açtığı Drone ve Etiler Alkent’de sinemanın yanına açılan Daily News var.
  • 07 Aralık Çarşamba akşamı, Deniz Marşan ve Başak Dizer Tatlıtuğ 'un yeni mekanı Room + Rumours'da nefis kokteyller ve Elif Tanverdi'nin müzikleri eşliğinde özel bir etkinliğe davetlisiniz! Wes Anderson'un Grand Budapest Hotel filminden esinlenerek hazırlanan özel tasarımları yakından görmek ve sonrasında barda birbirinden lezzetli kokteyllerin tadına bakmak için yolunuzu mutlaka Nişantaşı’na düşürün!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder