Salı, Nisan 25, 2017

Dans, dans, dans!

Bu hafta konu müzik ve yeme-içme etrafında dönüyor...

  • Mamut Art Project, 26-30 Nisan 2017 tarihlerinde KüçükÇiftlik Park’ta yeni yetenekleri ve sanatseverleri ağırlamayı bekliyor. Ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen, Akkök Holding sponsorluğunda gerçekleşen Mamut Art Project, farklı alanlarda uzman isimlerden oluşan ve her yıl değişen jüri üyeleri tarafından başvurular arasından seçilen sanatçılara, kendi idareleri ile yürütebilecekleri, disiplinlerarası bir paylaşım ve sergileme imkanı sağlıyor. 

  • Yerli müzik sahnesinde surf havası estiren Palmiyeler, 26 Nisan Çarşamba akşamı Babylon’da sahne alacak.
  • 27 Nisan Perşembe günü Conde Nast Traveller dergisi gastronomi yazarı Cemre Narin, şefler Aylin Yazıcıoğlu, Maksut Aşkar ve Didem Şenol ile Kanyon Joint Idea’da gastronomide yerelin önemini konuşuyor. 
  • İtalya'dan başladıkları Avrasya kıtası turunda Singapur'a kadar uzanıp geri dönen iki genç seyyah Philly'li sinemacı Cameron ve Milan'lı şef Guglielmo, son on dokuz aylarını yollarda, onlara göre iletişimin en kadim iki şekli olan "hikaye karşılığı yemek paylaşımı" yaparak geçiriyorlar. Sizi de halen devam etmekte olan bir macerayı deneyimlemek için 27 -28 Nisan tarihlerinde KiKi'ye farklı bir akşam yemeğine davet ediyorlar. Menü için tıklayın.
  • Perşembe gecesi Flamme’da ise Allen Hulsey’nin yeni grubu Monality çalacak. 

  • Bomontiada’daki Atölye’nin düzenli olarak organize ettiği CreativeMornings’in Nisan ayı teması “Eşik”, konuğu ise Mercan Dede. Sufi inancına yürekten bağlılığıyla tanınan Dede, Sufi makamların yorumuna ve özgün bestelerin tınılarına ve doğa ile verenin ritmlerine getirdiği ilahi boyutu isimsiz müziğinde yansıtıyor.
  • Souq, en lezzetli haliyle geri dönüyor. Yerli üreticiler, lokal lezzetler ve bağımsız girişimcilerle Souq Ziyafet, 28-29 Nisan’da, Kanyon’da gerçekleşecek. Katılımcılar arasında Veg&Bones İlikli Kemik Suyu, Atelier Raw’un sağlıklı atıştırmalıkları, Eataly’nin ekmek, makarna ve zeytinyağları, Kuşkonmaz Vadisi, sakliorman.com’un yaban mantarları, İka Bağları’nın doğal ve geleneksel lezzetleri, Tarihi Karaköy Midyecisi gibi birbirinden ilgi çekici seçenekler var.
  • Dans pistlerinin kült oluşumlarından Wolf + Lamb, 28 Nisan’da enerjisini Babylon sahnesine taşıyor. Yine aynı ismi taşıyan plak şirketleri aracılığı ile Deniz Kurtel, Nicolas Jaar, No Regular Play, Soul Clap, Voices of Black, Tanner Ross, Slow Hands gibi yeni nesil isimlerle öncülük eden ikili, farklılıklarından beslenen elektronik üretimleriyle 10 yıldır müzikseverleri memnun ediyor. 
  • 30 Nisan’da şehrin en iyi restoranları ve lezzetleri İstanbullular ile buluşuyor. Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşecek olan 101 Lezzet Festivali’nde şehrin en fiyakalı yemeklerinden vazgeçilmez ayaküstü lezzetlere, İstanbul yaşamında kendine yer edinmiş her türlü tat bir arada. Aklınızdan çıkmayacak bir tadım deneyiminin yanı sıra sohbetler, atölyeler, yeme-içmeye dair birçok sürpriz ve gün sonunda bir after party sizi bekliyor.
  • 30 Nisan Uluslararası Caz Günü, Ülkü Aybala Sunat ve Elif Çağlar'ın Zorlu PSM Amfi'de sahne alacağı ücretsiz konserlerle kutlanacak. 
  • Aynı gece Radiohead ile 2016 yaz turnesinde geniş bir uluslararası hayran kitlesine sahip olan davulcu Clive Deame  ve Portishead’ten tanıdığımız Jim Barr’ın da içinde yer aldığı sıradışı jazz-rock topluluğu “Get the Blessing” garajistanbul ’da! Bugüne kadar 5 albüm yayınlayan, rock ve cazı mükemmel şekilde harmanlarken, bestelerinde punk enerjisini epeyce hissettiren topluluk için eleştirmenler; “çağdaş cazın ağır topları” derken, Time-Out tarafından çağdaş cazı trip hop ile buluşturan en iyi caz topluluğu, BBC Music tarafından ise caz dünyasını yeniden şarj eden grup olarak adlandırılıyorlar.
  • Caz tarihine ismini altın harflerle yazdıran ve en önemli vokallerden olan Ella Fitzgerald için tüm dünyada düzenlenecek olan 100.yaş konser serisi, UNIQ Hall’de Dünya Caz Günü kapsamında 30 Nisan’da gerçekleşecek. Hafızalara kazınan “Dream a Little Dream of Me”, “Summertime”, “Cheek to Cheek” gibi unutulmazların seslendirileceği kutlama konserinde vokalde caz sanatçısı Ece Göksu yer alırken, İmer Demirer (Trompet), Engin Recepoğulları (Saksafon-Tenor), Neşet Ruacan (Gitar), Can Çankaya (Piyano), Kağan Yıldız (Kontrbas) ve Cem Aksel (Davul) muhteşem performanslar sergileyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder