Çarşamba, Mayıs 24, 2017

Burger yiyip, kilisede dans edip, yoga yapmak isteyenlere sesleniyorum :)

Birbirinden enteresan etkinliklerle karşınızdayım. Artık bu hafta sonu da  kendinize göre bir program bulup dışarı çıkmazsanız, ne zaman çıkarsınız bilemiyorum...
  • Lezzeti, müziği ve eğlenceyi birlikte sunan 5. Geleneksel Burger Savaşları’nın finali ve after party gecesi 24 Mayıs’ta Uniq İstanbul’da gerçekleşiyor. Mert Rusçuklu’nun sunumuyla gerçekleşecek yarışmadan sonra “Burger Savaşları After Party” ile devam edecek geceyi Evrencan Gündüz’ün canlı konseri ve ardından Dj Cihan’ın performansı renklendirecek. 
  • Çarşamba akşamüstü saat 18:30'da Kanyon’daki Souq Dükkan'da @bugünnelerizledim modaretörlüğünde Friends Trivia var! Maalesef yerler dolmuş ama izlemeye gidip eğlenceye katılabilirsiniz. :)
  • Bu akşam Lucca’nın en güncel işbirliği kutlanacak. Bünyamin Aydın’ın kurduğu ve kreatif direktörlüğünü yürüttüğü Les Benjamins ile yaptığı sınırlı sayıda üretilen tişörtler Efe Kantel’in çalacağı müzik eşliğinde Akmerkez Wepublic’te tanıtılacak. 
  • Mayıs ayını W Hotel'in egzotik gizli bahçesinde DiSKOBROTHERS ile afterwork partide kapatmaya ne dersiniz? 
  • Singha Thai birasını, geceye özel kokteylleri ve Pera Thai aracılığıyla Thai mutfağının eşsiz lezzetlerini deneyimlemek ve Ali Kuru, Cüneyt Öztürk ve Geeno’nun tropical sunset seti ile keyifli bir yolculuğa çıkmak için 24 Mayıs'ta Mentha’ya marş, marş...
  • Bikinilerden sandaletlere, tişörtlerden şort mayolara, yazlık ev aksesuarlarından peştemallara, vintage takılardan hasır çantalara ve bakım ürünlerine kadar yaz tatilinde ihtiyacınız olan ne varsa 25-26 Mayıs tarihleri arasında Souq Sayfiye'de. Üstelik Perşembe günü Rumisu x 5thPosition Collaboration Launch Party’de Souq’da olacak, sürpriz tasarımlar mutlaka uğrayın!
  • Şehrin en yenilerinde bu hafta; yeni etçi Marble, Eataly terasta açılan Ristorante Portofino, Reşitpaşa’nın yenisi hem çiçekçi hem cafe Misk var.
  • Bu Perşembe Room + Rumours’da Bora Uzer sahne alacak. Müzik dünyasının en eğlenceli kişilerinden biri olan Bora Uzer’i tekrar dinleyip, haftasonuna hızlı bir başlangıç yapmak için sabırsızlanıyorum.
  • Setup, “Board Meeting” adıyla hazırlanan çok özel bir sergiyle başarılı sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. GD Frescobol markasının kaykaylarıyla özel olarak hazırlanan 12 farklı eser, Burcu Aldinç’in danışmanlığı ve ÇABA Genç’in katkılarıyla 3 ay boyunca Setup’ın duvarlarında sanat severlerle buluşuyor. Ben kaykay almadım ama bu yaz için GD Frescobol raketleri kaptım! 
  • Boğaz’ın en güzel yapılarından Sait Halim Paşa Yalısı’nda, boğazın mavisiyle iç içe yoga dersleri mayıs ayı boyunca her seviyeden yogaseveri bekliyor. Deneyimli yoga eğitmeni Şebnem Akbulut Özen ile gerçekleşecek Hatha Yoga dersleri 27 Mayıs ve 31 Mayıs 2017 tarihlerinde sabah 9.00-10.15 saatleri arasında yalının deniz kenarındaki bahçesinde gerçekleşecek. 
  • Kendine özgü tarzı, müziği ve şarkı sözleriyle bir fenomene dönüşen Büyük Ev Ablukada, Lokalize serisi kapsamında #studio’da gerçekleşecek 27 Mayıs’taki konserinde "Ay Şuram Ağrıyo" diyerek akustik performans sergileyecek.
  • Henüz açılmadı ama harika bir haberim var. KLEİN yazlık yerini KLEİN Garten adıyla eski Nu Teras’a taşıyor. En güzel yazları geçirdiğim yer şimdi yine eğlencenin adresi olacak!
  • Vegans from the Earth platformu, bu hafta sonu Vegan Burger Weekend adlı bir buluşma düzenliyor. Beyoğlu’ndaki vegan restoran Community Kitchen’da gerçekleşecek buluşmada farklı tariflerle yapılan vegan burgerler satışta olacak. Burger satışlarından elde edilecek gelirler ise sokak hayvanlarının bakım ve tedavi masrafları için kullanılacak. 
  • Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde bulunan stüdyo Tarla’da bu Pazar, Vibes of Sanayi adlı mini bir festival gerçekleşecek. Müzisyenlerin ‘yıllarını çalan apartman hayatının acısını çıkartmak’ amacıyla düzenlenen etkinlik, LBS’nin plak seçkisiyle başlayacak. Ardından sırasıyla İdil Meşe, Plaj, Kozmik Yıkım, Ponza ve Hazard performans gösterecek. Saat 14:00’da başlayacak festival akşam saatlerine kadar devam edecek. 
  • Şehrin bağımsız müziğini yıllardır sahiplenen Peyote, bu yaz Cennet Bahçesi Burgazada’da da bir şube açacak. 3 Haziran’da Gevende ile Ekin Sanaç ve Berna Göl’ün projesi Kim Ki O konseriyle açılışını yapacak Peyote Burgazada’da her zamanki gibi konser ve DJ setlerin yanı sıra farklı bir program da uygulanacak. Film gösterimleri, söyleşiler, çeşitli workshop’lar ve hatta stand-up şovlarına ev sahipliği yapacak Peyote Burgazada, Haziran-Eylül ayları arasında Burgazada’yı çok daha sık ziyaret etmenize ön ayak olacak diyebiliriz. Şu an için kesinleşen konserler ise şöyle: Islandman, Jakuzi, Büyük Ev Ablukada, Korhan Futacı & Kara Orkestra, Sattas, Ayyuka, Yolda, İnsanlar ve Özgür Yılmaz.
  • Özlediğiniz "Terrace" sezonu geri dönüyor. 28 Mayıs Pazar günü Crib’in her teras etkinliğinde olduğu gibi barbekü ve müzik eşliğinde güneşi batırmak için Threefinger’dan ozoyo, MAZE'den Jan, Ata Gunay ve Yagiz Ertan’ın müzikleri ile birlikte Mentha’da buluşuyoruz.
  • Analog Kültür ve plak şirketi Der innere raum’un geçtiğimiz günlerde Gigi Masin, Asphodel ve Ece Düzgit & Paquita ile başlattığı konser serisinin yeni konuğu Fransa elektronik müzik sahnesinden Etienne Jaumet. Müzisyen, 28 Mayıs Pazar akşamı Kırım Kilisesi’nde saksofonuyla beraber sahnede olacak. Jaumet, konserden bir gece önce ise (27 Mayıs) mini bir DJ set için Minimüzikhol kabininde belirecek. Öncesinde Kaan Düzarat ve Analog Kültür Experiment canlı!
  • Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen TOG BAZAR, öğrenmenin her yaşta ve daima olduğuna dikkat çekmek amacıyla vakfın “Yaşam Boyu Öğrenme” temasıyla bu yıl kapılarını açıyor. TOG BAZAR, 11. yılında 150 seçkin markanın katılımıyla 30 Mayıs Salı günü Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder