Pazartesi, Haziran 19, 2017

Sonunda Bodrum sezonu açılıyor!

Henüz yaza tam anlamıyla kavuşamadık ama bayram geldiğine göre Bodrum planları yapılsın!
  • Cihangir’in popüler mekânı Hazine, Yalıkavak’ta geçen yaz Interni’nin, daha önce ise 29’un olduğu yerde yani Tilkicik Koyu’nda açıldı. Interni’den hiçbir iz kalmamış, tamamen yıkılıp Cihangir’deki Hazine ile aynı dekorasyon yapılmış. Hazine’nin arka tarafında açılan after hour club “Bi alt kat” ise sabah 06.00’ya kadar açık. Giriş çıkışı ayrı mekânın başında Mehmet Davran var, o nedenle müziklerin Türkçe ve damar olduğunu tahmin edebilirsiniz.
  • Harbiye’de bulunan gece kulübü Klein, yaz sezonu için Eva Klein ismiyle Bodrum’a taşındı. Değirmenburnu'ndaki tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu burnun sonunda, Bodrum Bay Resort'un içinde yer alan mekanda Eylül ayına kadar lokal ve yabancı sahneden pek çok isim performans gösterecek. Art Department, Miguel Campbell, Kyodai, Kraak & Smaak, Infinity Ink ve Barış K. kabine geçecek isimlerden. Giderken yanınıza güneş gözlüğünüzü de almayı unutmayın, çünkü güneşin doğuşunu kaçırmak istemeyeceksiniz.
  • Dada Salon Bodrum, Okan Bayülgen’in Bodrum’a kazandırdığı bir mekan. Barlar sokağında eski bir sünger fabrikası olan taş ev, üç ayrı kattan oluşuyor. Altın küvet, piyano, tablolar, canlı müzik gibi detaylarla yaz-kış ilginizi çekecek bir mekan yaratılmış.
  • Lokal insanların buluştuğu, İstanbul atmosferine benzemeyen, deniz kenarında güzel müzik dinleyip plaj kıyefetleriyle gününüzü geçirebileceğiniz Yalıkavak'taki Boho Hotel'in içinde Midnight express'in pop-up magazası da bulunuyor. Denizin hemen önüne konumlanmış Boho'da  Dj performansları ve yoga dersleri gibi farklı etkinlikler misafirlere hoş anlar yaşatmayı amaçlıyor. 
  • Palmarina Bodrum’un “Piazza Meydanı” olarak adlandırdıkları geniş alanında bu sene ilk defa workshoplar, müzik gösterileri, farklı sanat ve kültür aktiviteleri gerçekleştiriliyor olacak. Çeşitli markaların katılacağı The Palm Bazaar ise modaseverlere göre. 
  • Palmarina içindeki Anjelique’in kapanmasının ardından yerine bu sene 29 Food Bar açıldı. Perşembeden pazara Mahmut Orhan, Cüneyt Öztürk, Ali Turan, Memo ve Emre Garan müzikleri ile sizi dans ettirecek. Nusret ve Fenix aynen devam ediyor. ZUMA’da ise her ayın son Cumartesi Doğuş Çabakçor çalacak.
  • Otel cephesindeki haberlere bakarsak; Canyon Ranch’in Kaplankaya’dan ayrılmasıyla yerine Six Senses geldi. Mandarin Oriental’in içindeki Blue Marlin kapandı, yerine Alp Franko’nun açtığı The Sands geldi. Otelin içerisindeki japon restoranı Kurochan ise bu sene Ioki’ye emanet. Louis Vuitton Moet Hennessy grubuna ait otel zinciri Cheval Blanc’ın hazırlıkları devam ediyor. Diğer heyecanla beklenen proje ise Nef ve Banyan Tree ortaklığı. Banyan Tree gibi bir Uzakdoğu zincirinin de Bodrum’a gelmesi sevindirici. Maldivler, Mauritius gibi noktalarda hizmet veren Lux otel grubu, bu yaz Bodrum’un güney batısında servis vermeye başladı.
  • Gümüşlük cephesinde çok fazla bir değişiklik yok. Limon’da günbatımında içkinizi yudumlamak, Mimoza’da balık yemek, Off Gümüşlük’de canlı müzik ile eğlenmek hala en favori aktiviteler. Açık Mutfak ise yeni duyduğum ve Gümüşlük’teki chef’s table konseptli tek mekan. 
  • Bodrum’da sakinlik ve lokallik arayanlar, Bodrum Marina’ya açılan dar bir sokağın içindeki Ha la Bodrum’da kalıp, Pazar günleri otelin bahçesindeki barbeküde pişen gurme hamburgerlerden tadabilirler. Ya da bir akşam uğrayıp otelin içindeki “speak easy” konseptindeki Katip Bar’da bahçeden toplanan mandalina, ıtır ve portakallarla yaratılan değişik kokteylleri tadabilirler.
  • Kızılağaç mevkiindeki Ent Restaurant, fine dining deneyimi altında iki farklı tadım menüsü ve alakart menü sunuyor. Ancak restaurant sadece akşamları açık.
  • Bitez’de geçen sene hizmete giren mandalina bahçeleri arasındaki 15 odalı butik Savra Hotel’de yaz aylarında caz konserleri de düzenleniyor.
  • Gökçebel’deki Bodrum Retreat, İtalyan/Amerikalı Frank Marciano ile eşi Berna Yavuzlar’a ait. Evlerinin dört odasını pansiyon olarak kiraya veren çiftin bahçesinde mandalina ağaçlarının altında bir havuzu ve inanılmaz bir manzarası var.
  • Sanat ve kültür alanında yıllardır Bodrumluların ruhunu besleyen Dibeklihan’ın içinde bu sene açılan Handa Steak, fermente etleri, sırrını açıklamadıkları doğal malzemelerle renklenmiş ekmeklerin içindeki hamburgerleri, Fransız tatlıları ve şaraplarıyla bu sezonun en favori yerlerinden biri olacak.
Gelelim yakın zamanda Bodrum’da gerçekleşecek etkinliklere:
  • Miami, Saint Tropez, Marakeş, Koh Samui, Ibiza, Bali, Monte Carlo ve Dubai’de de hizmet veren yeme, içme ve eğlence markası Nikki Beach, Bodrum-Torba’da hizmet veriyor. 26 Haziran’da dünyaca ünlü “Circus White Party” adıyla gerçekleşecek olan partide akrobasi şovları, havai fişekler ve gurme lezzetler olacak.
  • Bodrum-Cennet Koyu’nda Mandarin Oriental’in içinde açılan The Sands Beach Club’da arife günü Ozan Doğulu performans sergileyecek. Ayrıca Michelin yıldızlı şeflerin açık havada kullandığı OFYR adlı barbekü ile plajda mangal da yapılacak. 
  • Instagram’da 9.5 milyon takipçisi bulunan İtalyan işadamı Gianluca Vacchi’nin hobisi olan DJ’lik, yeni işi haline geldi. Miami, Barcelona, Kiev, Madrid, Roma, Bakü ve Paris’te performans sergileyen Vacchi, 26 Haziran’da da Bodrum-Türkbükü’ndeki Çilek Beach’in DJ kabinine konuk olacak.
  • Chill-Out Festival, 14-15 Temmuz’da Xuma Yalıkavak ev sahipliğinde 3. kez Bodrum’da gerçekleşecek. Doğa ve deniz eşliğinde özenle seçilmiş sanatçıların farklı konseptteki sahnelerden canlı performansları, eğlenceli aktiviteler kadar lezzetli yemek ve kokteylleri ile 2 gün boyunca toplam 24 saatlik müzikal programla gerçekleşecek olan Limits Off presents Chill-Out Festival Bodrum 2017’de performans gösterecek sanatçılar arasında Kiasmos, Francesca Lombardo, Satori, Mira, Crussen, Sainte Vie, Konfetti Klub Ensemble, Mardeleva, Shkoon gibi isimler bulunuyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder