Perşembe, Mart 22, 2012

Martın sonu, baharın başlangıcında neler yapılır?

Maalesef mart ayını pek iyi geçirmiyorum  Bir sürü yazacak konu vardı ancak, sağlık sorunları nedeniyle imkan olmadı. Emin olun, her şeyin başı sağlık! Ama daha fazla mızmızlanmaya gerek yok, nisan ayında kimse beni tutamaz! Bu hafta benim yerime de gezin! :)
  • Moda, mimari, fotoğraf, resim vb. ile ilgili 12 bin kitabın yer aldığı Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi bugün açıldı. Türkiye'de yalnızca bu kütüphanede bulabileceğiniz bazı kitaplara sahipler, sanat ile ilgilenenlere duyurulur. 
  • Bu cumartesi öğlen Vida Teras'ta barbekü, bira ve iyi müzik var. Güzel havanın tadını öğlenden sarhoş olarak çıkarabilirsiniz.
  • Kısa süre önce yenilenen The Marmara Chocolate & Wine Shop'a uğramanızı öneririm, özellikle pastalar ve içkiler konusunda pişman olmayacaksınız.
  • Her perşembe Etiler Alkent Hillside'ın içindeki Vox'da Soulstamp sahne alıyor. Size latin ve funk müzikler eşliğinde yemeğin tadını çıkarmak kalıyor.
  • 28 Mart Çarşamba günü Yeni Rakı sponsorluğundaki Kadınlar Meyhanesi tadımları anlaşmalı meyhanelerde devam ediyor.  
  • Bu haftaki parti mekanları: salı Sortie'de Arabesk gecesi, çarşamba son zamanların favorisi Rehab, ve perşembe önce Aperativo sonra Piyasa.
  • Biletleri tükenmeden alınması gereken etkinlikler: 20 Mayıs Chill-Out Festival Kemer Country'de, 26 Mayıs Babylon Soundgarden Festivali Parkorman'da, 23 Haziran Burn Electronica Music Festival Parkorman'da,  25 Haziran Nouvelle Vague Küçükçiftlik Parkında. Hepsi için biletler Biletix'de. 
  • Önünden her geçişte bir gün buraya gelsek dediğimiz ve gidenlerden çok duyduğumuz  Serdar-ı Ekrem sokaktaki Mavra'yı bu hafta İstanbul Guide'da da görünce, artık gitmenin vaktinin geldiğini düşünüyorum. Türk, Meksika ve İtalyan mutfağından tatlar sunan bu mekanda, kasılmadan yiyip, içip eğlenilebilir gibi duruyor.
  • Vietnam mutfağı için Indochine, Beyoğlu'nda kahvaltı mekanı arayanlara Zencefil, yeni hip meyhaneler Beyoğlu Üzüm Kızı ve Bebek'teki Pasha Bebek, Ege mezelerinde Akaretler'deki Sıdıka bu aralar çok çok duyduğum restoranlar. Hafta sonu planı için yeni yerler arıyorsanız, rezervasyonu zorlayın derim.
  • İstanbul'daki ilk Lomography Galeri Mağazası 29 Mart'da Serdar-ı Ekrem Sokakta bir partiyle açılıyor. Canlı müzik ve dj performansının tadını lezzetli içecekler ve atıştırmalıklar ile çıkarıp, tüm Lomografik ürünleri yakından incelemek için saat 20.00'de Galata'daki partiyi kaçırmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder