Çarşamba, Mart 08, 2017

Sleep No More ve Acid Pauli ayağınıza geldi, daha ne olsun!

Veee sonunda bahar! Bahar yakışır, bir sürü program var, seç beğen gez...
  • 08 Mart Çarşamba akşamı, güzel havayı fırsat bilip kendinizi sokağa atmak isterseniz Kabataş Cafe Setup’da Onur Baştürk’ün çalacağı müzikler akşamınıza eşlik edebilir. 
  • Yine bu akşam Room + Rumours’ın kış bahçesinde Zeynep Erbay ile harika müzikler dinleyebilirsiniz.
  • Başka bir seçenek olarak, kimononuzu kapıp Asmalımescit’deki 5 Cocktails&More’un yolunu tutabilirsiniz. Enteresan bir gece olacağı garanti!
  • New York’un Sleep No More’u ayağınıza geldi! Kumbaracı50’nin Pera Palace Oteli’nde oynanan “Pera’nın Zamanı” isimli interaktif oyununda Agatha Christie, Ernst Hemingway, Greta Garbo ve Franz Joseph’in isimlerinin yer aldığı odalarda sıkışıp kalan misafirleri bellboylar ile birlikte odalarından çıkmalarını sağlamak izleyicilerin görevi. Biletleri en az bir ay öncesinden tükenen bu oyunu kaçırmayın derim.
  • Setlerinde etnik ve organik sesler tercih eden ve İstanbul gece hayatında çok sevilen Maga, 09 Mart Perşembe gecesi Karaköy Mitte’de sizi spiritüel bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.
  • Yazın habercilerinden Nişantaşı Nopa hareketlenmeye başladı! Menüsündeki değişikliklerden sonra bu Perşembe akşamı gerçekleşecek parti ile radarıma girdi.
  • Lucca’nın bahar menüsünü denemek ve keyifli bir akşam geçirmek için bu perşembeyi ajandanıza not alın.
  • Bu haftasonu minimüzikhol’ün kapısında kamp kursak yeridir. Vesvese'li Perşembe'de bu hafta Kaan Düzarat, Caribou grubunun davulcusu Kanada'lı Brad Weber'i yanına alıyor. Cuma akşamı Barış Bergiten ve Muzo B uzun bir aradan sonra 6 saatlik bir set için bir araya geliyor. Asıl olay ise, Cumartesi gecesi yaşanacak. Alanının en iyilerinden Acid Pauli, şehrimize teşrif ediyor, minimüzikhol’de setin başına geçiyor.
  • Bahar Yürükoğlu’nun artSümer’de 10 Mart Cuma günü açılacak olan ilk kişisel sergisi BELKİ DE SENİN GİBİ OLMAK İSTİYORUM adını Chris Kraus’un 1997 yılında yayımlanmış romanı I Love Dick’teki bir alıntıdan alıyor. Yürükoğlu’nun fotoğrafları, başkalarıyla ve doğayla ilişkimiz üzerinden kendi benliğimizi daha iyi kavrama isteği uyandırıyor. 
  • House müziğin sınırlarını genişleten Stavroz, 10 Mart akşamı canlı performanslarıyla yeniden Babylon'da! Öncesinde ve sonrasında ise uzun zamandır yurt içinde ve yurt dışında bir çok prestijli mekan ve festivalde performans sergileyen Kaan Düzarat’ı dinleyebilirsiniz.
  • Şehrin yenilerinde bu hafta; Güney California mutfağı ile Bağdat Caddesi’nde açılan Porter Bar B.Q. & Craft Cocktails, Arnavutköy’de yeni açılan Roffa, Beyoğlu’nda pop-up olarak belirli gün ve saatlerde açılan California Brunch Co. ve Kanyon’un yeni lezzet durağı Nev var.
  • Kahveci MOC Bomonti, 11 Mart’ta Hoppala Tasarım Pazarı’na ev sahipliği yapıyor. ‘Üret, paylaş ve eğlen’ mottosuyla amatör ve profesyonel lokal tasarımcıların çalışmalarına yer verecek pazarda takıdan seramiğe, heykelden çantaya, defterden kartpostala farklı alanlardan tasarımlar bulmak mümkün olacak. Sabah saat 11:00’den 19:00’a kadar sürecek pazara giriş ücretsiz. 
  • 22 Mart’ta Uber'den çağırabileceğin UberPITCH sayesinde yatırımcılar ile buluşma fırsatı girişimcilerin ayağına geliyor. Türkiye girişimcilik ekosisteminin önde gelen oyuncularının katıldığı UberPITCH’e, fikir aşamasından ürün aşamasına kadar girişimi olan ve fikrini 15 dakikada yatırımcıya anlatmak isteyen herkes başvurabiliyor. UberPITCH çağırabilmek için, 18 Mart 2017 gün sonuna kadar buradan başvurunu yapabilirsin.
  • TOZ Artist Run Space’de 11 Mart – 02 Nisan tarihleri arasında sergilencek “Ich bin ein Berliner!” Yaşam Şaşmazer, Mehtap Baydu, Hazal Kara ve Fatih Kurçeren’in sanatsal üretimleriyle, aidiyet, kültürel melezleşme, gönüllü göç gibi konuları araştırıyor ve bu sınırlarda dolaşan hikayeleri anlatıyor. Başlığını, Kennedy’nin 26 Haziran 1963 tarihli Berlin konuşmasından alan sergi, sınırları muğlak bir aidiyet duygusunu vurguluyor. 
  • Kurulduğu günden bu yana kendine özgü tarzı, müziği ve şarkı sözleriyle büyük ilgi görerek bir fenomene dönüşen Büyük Ev Ablukada, Lokalize serisi kapsamında #studio’da gerçekleşecek 11 Mart’taki konserinde "Ay Şuram Ağrıyo" diyerek akustik performans sergileyecek!
  • İsveç'in dünyaca ünlü sesi Jay-Jay Johanson, 11 Mart Cumartesi akşamı ROXY CLUB Istanbul'da sevenleri ile buluşuyor! Warm up'ta Türkiye'nin en sevilen radyocularından DJ Ekim Baykara sahnede olacak, konser sonrasında ise Allen Hulsey ve Erdem Tunalı’nın kurduğu Monality ilk kez izleyici karşısına çıkacak.
  • Filmli fotoğraf makinelerini, sadece gün ışığında ya da flaşınla mı kullanmak zorundasın? Kesinlikle hayır! Lomography 12 Mart Pazar günü sana farklı bir atölye sunuyor. Işıkla boyama tekniklerini öğrendikten sonra oldukça karanlık bir odaya girip ve uzun pozlama tekniğiyle fotoğraf çekip, fotoğraflarını ışıkla boyamayı öğrenebilirsin. Atölyelere katılmak için store.istanbul@lomography.com e-posta adresine, adını, telefon numaranı ve katılmak istediğin atölyeyi belirterek e-posta göndermen gerekiyor!
  • Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking) iş yapışımıza, problemlere insan odaklı bir perspektif ile yaklaşımızı sağlayan "yeni" bir bakış ve iş yapış şekli. Bu konuda kendini geliştirmek, iş yapmak isteyenler için Kolektif House Levent’de 15 Mart’da bir seminer düzenleniyor. Katılmak için kayıt olmanız yeterli. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder