Çarşamba, Mart 15, 2017

Wednesday is the new Friday!



  • Room+Rumours’da ise baharı kutlamak, yeni bir çok marka ile tanışmak ve dans etmek için toplanacağız. 
  • Bu ay Ateşehir’de kurulan ve bir kültür-sanat merkezi olarak tanımlayabileceğimiz DasDas, tek bir alana odaklanmasa da el attığı her şeyin hakkını veriyor. 2000 metrekarelik bir alana yayılan DasDas’ın üst katında 80 kişilik bir dünya mutfağı restoranı ve 350 kişi kapasiteli bir performans sahnesi var. Alt katında ise oturmalı düzende 400 kişilik bir tiyatro salonu ve 100 kişilik bir atölye sahnesi bulunuyor. DasDas’ın arkasındaki ekipte oyuncular Mert Fırat, Didem Balçın; müzisyenler Harun Tekin; Koray Candemir ve iş adamı Muzaffer Yıldırım var. Detaylar için tıklayın
  • 16 Mart Perşembe günü Galata Business Angels’ın Kolektif House Levent’de gerçekleştireceği happy hourda yatırımcılarla, girişimcilerle ve ekosistemde aktif kurumsal şirketlerin temsilcileriyle sohbet edip, işlerinizi geliştirebilirsiniz. 
  • Türkiye rock müzik tarihine damga vuran Duman grubunun solisti Kaan Tangöze, 16 Mart’ta, söz-beste ve düzenlemelerini yaptığı akustik solo performansıyla Babylon’da olacak.
  • 17-18 Mart tarihlerinde Kanyon etkinlik alanında benzersiz stiliyle fark yaratan, modanın nabzını tutan Tuba Ünsal’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek “Tuba’nın Kış Dolabı Kanyon’da” etkinliğinde Tuba Ünsal kendi gardırobunun en güzel parçalarını “Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)” yararına satışa çıkarıyor. İki gün sürecek olan etkinlikteki kıyafetlerin satışından elde edilecek gelirin tamamı ise TOG’a bağışlanacak.
  • Dear Istanbul son dönemde büyük değişikliklere maruz kalan elektronik müzik sahnesini büyüteç altına almayı, İstanbul’da bu kültürün gelişimine katkıda bulunmuş müzik insanlarını ve hikayelerini daha yakından tanıtmayı ve şehrin her türden en iyi ve yenilikçi müziğini dinletmeyi amaçlayan, her türlü kimliğe ve anonimliğe açık pozitif bir yayın ve parti serisi. 17 Mart Cuma günü İstanbul'da indie house denince akla gelen ilk isim olan Just D'nin özel setiyle dansa başlayıp, ardından kabinde uzun süreden sonra İstanbul'daki ilk setini dinlemek için heyecanlandığımız Birgay'ı ve Mr. Sür + Misipipi kombosunu göreceksiniz. 
  • 17 Mart Cuma akşamı Irish Lager içip, İrlanda’ya özel corned beef&cabbage gibi tatları denemek için   The Populist’deki St.Patrick’s Day partisini kaçırmayın. 
  • DHARMA Stories’in NU, Blond-ISH ve Sabo ile başlayan serisi, Behrouz ve HOJ ile devam etmişti. Üçüncüsünde ise All Day I Dream Plak Şirketi'nden çıkardıkları parçalar ile dinleyicilerin hayal kurma dürtülerine seslenen Gorje Hewek ve IZHEVSKI ikilisi konuk oluyor. 17 Mart Cuma gecesi Suma Han'da gerçekleşecek etkinlikte Türkiye'de ilk kez performans sergileyecek ikiliye Murathan Özbek & Can Balta ve Gizem Öz eşlik ediyorlar.
  • Müzik, ses ve hareket için koşulsuz tutku besleyen Tel Aviv çıkışlı elektronik müzik ikilisi Red Axes, 17 Mart Cuma gecesi Midnight Session'da Babylon’da. 
  • Hazır havalar da ısınmaya başlamışken hafiften festival havasına girmek isteyenler için Sumahan’da 18 Mart’ta başlayacak olan Shuumatsu 週末 Mini Festival’de çeşitli workshop ve atölyelerin yanı sıra yerli ve yabancı müzik sahnesinin pek çok başarılı ismini de dinleyebileceksiniz. Ayrıca sushi ve kimono gibi satış noktaları da sizleri bekliyor olacak! Festival kapsamında yerli müzik sahnesinin önde gelen isimleri olan Alan K, Arman Akıncı, Ayfonbando, Aytek b2b Can, Bärtaub, Batu, Disc Jockey Ari, Doruk Güralp, Eren Eren, Eren b2b Melih, Hakikat, Hasan Erginöz, Lilly, Misipipi, Mousike, Mr. Sur, Mutlu San, Pars, Semih Akay, Tankut, Tim Owens, Trejurez ve Yağız Ertan set başına geçecek. Yerli isimlerin yanı sıra Japonya’dan ise Red Pig Flower (Sound Of Vast, Tokyo, JP) da performans sergileyecek. 
  • İngiltere’de The Chiltern Street Fire House’da yaptığı partiler ile adını dünyaya duyurmayı başaran ünlü DJ Scarlett Lapidus 18 Mart Cumartesi W Istanbul Superjazz sahnesinde olacak. Son olarak Sri Lanka, Ibiza ve Walpole British Luxury Awards’da sahne alan Lapidus bu kez İstanbul’da sevenlerini sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenceye doyuracak. 
  • Vesvese, Analog Kültür, Foc Edits, PastaMusik, Falso ve dinamo.fm gibi projelere imza atmış, İstanbul'da müziğin rotasını belirleyen önemli isimlerden biri olan Kaan Düzarat, ilk kez NAİF kabinine konuk olmaya hazırlanırken siz de 18 Mart Cumartesi gecesini takviminize not etmeyi unutmayın.
  • Şehrin yenilerinde bu hafta; Nişantaşı’ndan Kuruçeşme’ye oradan da Beyoğlu’na taşınan Corridor Pera var.
  • Find Your Beat” ikinci etkinliği 19 Mart Pazar günü W Istanbul’da gerçekleşecek. 15 farklı egzersiz seansı, atölye çalışmaları ve konuşmaların yer alacağı etkinlikte sağlıklı atıştırmalıklar, içecekler ve aksesuarların satıldığı wellness pazarı da sizleri bekliyor.
  • Yabangee, ATÖLYE işbirliğinde İstanbul'un geniş yabancı komünitesinin, kentin kültür, spor, ve iş dünyasındaki yeni ve ilham verici katkılarını sergileyen aylık serisi Expat Spotlight'ın ikincisini 21 Mart Salı günü gerçekleştirecek. Katrinka Nadworny, James Tressler, Luke Frostick ve Thomas Parker, Paul Osterlund ve William Armstrong’un konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte “yazarlık" konusunu ele alınacak.
  • 24 ve 25 Mart’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan Barcelona kökenli Sónar, 2000’lerle birlikte elektronik müziğe damgasını vurmuş isimleri, birçok farklı estetikten izler barındıran müzisyen, grup ve DJ’leri bir araya getirmesiyle oldukça heyecan verici. Dub, tekno, house, elektropop ve elektronik müziğin nice farklı alt türünden özenle seçilmiş bir programa sahip olan Sónar İstanbul, şehirde bahar aylarının en büyük müzik etkinliği olacak kuşkusuz. Programda Nina Kraviz, Roisin Murphy, Moderat gibi yıldızlar var. Detaylar için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder