Cuma, Kasım 04, 2016

İstanbul'da bu hafta vol.811

Gündeme ve ülkede tüm olanlara inat...

  • Bu sene 03 – 06 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Contemporary İstanbul’un en çok konuşulan bölümü, ‘Collectors’ Stories’ sergisi. Bu bölümde 60 koleksiyonerin kendi koleksiyonlarından seçtikleri 120 sanat eseri sergileniyor. Bu isimler arasında Leyla Alaton, Demet - Cengiz Çetindoğan, Suzan Sabancı Dinçer, Oya - Bülent Eczacıbaşı, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Cem Hakko, Lüset - Mustafa Taviloğlu ve Cem Yılmaz gibi birçok kişi dikkat çekiyor. Contemporary İstanbul süresince fuar dışında da etkinlikler düzenleniyor. 04 Kasım Cuma gecesi Bike Gürsel, ‘Contemporary Istanbul’un 11. yılını evinde bir davetle kutluyor. Sanat haftası partilerinin finalini ise cumartesi günü Hacı Sabancı yapıyor. 
  • Contemporary İstanbul devam ederken, İstanbul’un 12 seçkin restoranında da Contemporary Food Art Festival organize ediliyor. Festival kapsamında Frankie, 360 İstanbul, Sunset, Escale, Banyan, Dragon, Ferahfeza gibi mekanlar çok özel set menüler tasarlayıp sanat ile gastronomiyi bir araya getirdi. Detaylar için tıklayabilirsiniz.
  • Yayın hayatına başladığı 2003 yılından bu yana günümüz elektronik/alternatif müzik sahnesinin en iyi ve en yeni örneklerini dinleyicileriyle buluşturan dinamo.fm, Zorlu PSM içerisindeki #studio’ya taşınıyor! Dinamo.fm’in üç önemli ismi Arman Akıncı, Agentorange ve Barış Bergiten’in #studio’da bir araya geleceği 04 Kasım gecesi, uzun ve hareketli bir partiye dönüşecek!
  • En sevdiğim canlı müzik gruplarından Six Pack, uzun bir aradan sonra 04 Kasım Cuma akşamı Frankie’de sahne alacak. 
  • Martin Gretschmann’ın elektronik müzik dünyasına farklı bir penceren bakan solo projesi Acid Pauli, 04 Kasım akşamı Babylon’da. Elektronik müzik dünyasının önemli isimlerinden İngiliz DJ ve prodüktör Nic Fanciulli ise aynı akşam Klein’da sahne alacak. 

  • Şehrin en yenilerinde bu hafta kahvaltı için yeni bir seçenek olan Bebek’teki Cholic, Hollanda’da çok yaygın olan yemek otomatlarını kullanan ülkemizdeki ilk fast food restoran örneği Kadıköy’deki Jet Bite var.
  • Karaköy’de yer alan Adidas Future House’da bu Cumartesi Deniz Marşan ve Zeynep Tosun ile moda atölyesi ardından da Fuat Ergin’le söyleşi gerçekleşecek.
  • Geçtiğimiz sezon 10 Karaköy A Morgans Original içerisinde gerçekleşen ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ‘Secret Dining’ ‘EN ROUTE’ yolculuğu devam ediyor. ‘Secret Dining’ En Route, misafirlerini 1893’un görkemli günlerine geri götüren lezzetli bir Orient Express macerası. Tüm zamanların en efsanevi treni ile bu yolculuğa şahit olacak yolcular aldıkları bilet ile Romanya’dan trene biniş yapacak ve birinci sınıf kompartımanında hazırlanan çok özel bir akşam yemeği eşliğinde son durak olan İstanbul Sirkeci Gar’ına seyahat edecekler. 
  • 2011 yılından bu yana ülkemizde elektronik müziğin öncü oluşumlarından biri olan Housekeeper; 5. Yılını 05 Kasım akşamı “One Day”, “My Head Is A Jungle” gibi hit’lere imza atmış Alman DJ/ Prodüktör Wankelmut ile birlikte kutluyor. Gecenin ev sahipliğini ise, Housekeeper’ın kurucusu İlker Aksungar ve It’s Winner Time Soundclash yarışmasının dünya şampiyonu Jaffer yapıyor. Dj Claptone ise aynı gece Roxy’de sahne alacak.
  • Yeme-İçme İşleri ve Caffe Nero müthiş bir ortaklığa imza attı ve Yeme-İçme İşleri’nin aklınızı başınızdan alacak lezzetlerini Nişantaşı Caffe Nero’da satışa çıkardı. Nişantaşı’na yolu düşenler mutlaka denesin!
  • Dünyanın her yerinden müzikseverlerin ve müzisyenlerin buluşma platformlarından olan Mixcloud’un W Hotel ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Future Rising etkinliklerinin İstanbul ayağı 05 Kasım Cumartesi akşamı  W Hotel’de gerçekleşecek. Yedi farklı şehirde, her mekana özel olarak hazırlanan özel programları ile müzikseverler ile buluşan Future Rising’in ağırlayacağı isimler şimdilik şu şekilde: Alizz, Baba Slitz, DJ MoCity, Ece Özel, EL, Finlay Lefox, Hamish Stephenson, Hannah Faith, Hoopa, Jarreau Vandal, Jeftuz, Jengi Beats, Joe Cruz, Kim Ann Foxman, Kerem Akdağ, Krystal Klear, Marc Pinol, Mercedes Benson, Mr. Mendel, Mr. Shef Codes, Phil Gerus, PYRMDPLAZA, Shanti Celeste, Shutta.
  • Canlı caz müziği eşliğinde her Pazar kahvaltı keyfi Zorlu Eataly’de 11.00 -13.00 saatleri arasında. Kahvaltıda İtalyan lezzetlerine ve müziğe kim hayır diyebilir ki?
  • Fit kalmanın ve stresten korunmanın en işlevsel yollarını öğrenmek, 18 dakikalık high intensity (HIIT) egzersizi ve ‘de-stress’ yoga serisi için Pazar günü matınızı alın ve ATÖLYE Istanbul Bomontiada’daki etkinliğe katılın, hayatınızın kontrolünü elinize almanın en iyi ve en pratik yöntemlerini 2 saat içinde uygulamalı olarak öğrenin. 
  • Uluslararası yemek konferansı “YEDİ”, dünyanın yedi kıtası, İstanbul’un yedi tepesi ve “yemek yedi”den aldığı ilhamla yeme-içme dünyasını  06 Kasım’da İstanbul’da bir araya getiriyor. Şef Mehmet Gürs, Mutfak Sanatları Akademisi Direktörü Sitare Baras ve yemek yazarı Cemre Narin öncülüğünde gerçekleşecek olan konferansın bu seneki teması “Give Back!”. Konuşmacılar, topluma, gelecek nesillere ve doğaya “geri verme” konusunda neler yapılması gerektiğiyle ilgili önemli girişimlerde bulunan isimler arasından seçilmiş. Suriyeli mülteci çocukları ve kadınları destekleyen Small Projects Istanbul’un yaratıcısı Karyn Thomas’tan dünyanın yiyecek sorununa çare arayan Feeding Good’un girişimcisi Lars Charas’a, Slow Food Fikir Sahibi Damaklar’ın kurucusu Defne Koryürek’ten, dünyaca ünlü şef Massimo Bottura’ya bir çok isim dikkat çekiyor. 
  • Kentin fenomeni 3. dalga kahve kültürünün temsilcisi kahve dükkanlarını kendine mesken edinen Bean Beat Bite, bu Pazar 48. etkinliğinde, Balat Coffee Department’da olacak. Sarp Özaydin ve Becky FR müzikleriyle keyifli sohbetler, taze çekilmiş kahve kokuları, sıcak/soğuk 3rd Wave kahveler, plak çıtırtıları ve ağızda dağılan atıştırmalıklar için kaçırmayın.
  • Türkiye pazarlama ve iletişim endüstrisini dünyasının en yaratıcı isimleri, fikirleri ve işleriyle buluşturmayı hedefleyen Brand Week Istanbul 07-11 Kasım tarihlerinde 4. kez gerçekleşiyor. Detaylar için tıklayın.
  • Keyifli müzik, içki ve atıştırmalıklar eşliğinde moda sektörünün profesyonelleri ve moda severler ile buluşmak için, 09 Kasım Çarşamba akşamı Kolektif Levent'in ev sahipliğinde gerçekleşecek Fashion Aperitivo etkinliğine katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder