Cumartesi, Ocak 12, 2013

Espresso cilginligi- Nespresso, Cafissimo ve digerleri

Bu ara espresso makineleriyle kafayi bozmus durumdayim. Eskiden hic kahve icmeyen ben, is hayatina baslayinca nescafe aliskanligi edinmistim. Amerika'da kiraladigim evdeki filtre kahve makinesi dolayisiyla tam yeni bir kahve tadina alismistim ki, ablamlarda cok sevgili Nespresso makinesi ile tanistim ve kahve ile iliskim tamamen degisti. O gune kadar ictigim kahveler gercekten kahve miydi? Ben o metalik tatlari sabah sabah nasil icmistim o kadar zaman?

Turkiye donusunde evdeki klasik tarz espresso makinesi ortaya cikti ve Amerika'dan aldigim sut kopurtucu ile beraber artik hergun latte icme serefine eristim. Ancak Nespresso ve turevlerinde aklim kalmadi degil. Bir kere kapsullu olmalari dolayisiyla hem cok pratikler hem de degisik tatlar sunabiliyorlar. Tasarimlari cok eglenceli, cesit cesit boylari ve renkleri var, dekorasyona katkilari buyuk. Nisantasi'nda acilan Nespresso magazasindan sonra kapsullere ulasmak da daha kolay. Hatta online siparis bile verebiliyorsunuz.

Tabi ki Turkiye'de Nespresso makineleri yurtdisina oranla biraz daha pahali kaliyor. Ama Tchibo gibi magazalarda daha ucuz versiyonlari mevcut. Starbucks'in Amerika'da satista olan Verismo makinesi ise henuz Turkiye pazarina girmemis. Starbucks kahvesi tadini sevenlere onerim biraz daha beklemeleri.  

Bu tarz kahve makinesi alirken en buyuk sorun hangi makineyi aliyorsaniz sadece onun kapsullerini kullanabiliyorsunuz. O yuzden secmeden once hem makineleri hem de kahve kapsullerini iyi incelemekte fayda var.

Nespresso: 4 farkli makine cesidine sahip Nespresso'da yapmak istediginiz kahve cesidine ve fiyata gore urun secebilirsiniz. Essenza (395 TL),  Citiz (klasik modeli 595 TL), Pixie (545 TL) ve Latissima  (1195 TL) isimli makinelerin hepsi tuketicilerin kolay ve lezzetli kahve yapimi icin tasarlanmis sadece bazilari digerlerine gore extra kapasiteye ya da sut kopurtme ozelliklerine sahip. Benim denedigim Citiz, bence hem fiyat hem kalite dengesine en etkili urun. Kirmizi rengi ozellikle sevilesi. 16 adet farkli yogunluk ve icerige sahip kapsulu mevcut. Detaylari www.nespresso.com.tr adresinde bulabilirsiniz.




Tchibo: Tchibo'nun Cafisimo isimli kahve makineleri daha uygun fiyata espresso keyfi yasamak isteyenlerin imdadina yetisiyor. 3 farkli fiyat secenegi ile (249 TL, 199 TL ve 149 TL) farkli ihtiyaclara hizmet etmeyi hedefleyen Cafissimo renk secenekleriyle de Nespresso makinelerini aratmiyor. 12 adet kapsulu ile biraz hayal kirikligi yaratsada eminim yakinda cesitlerini arttiracaklardir. Daha fazla bilgiye http://www.tchibo.com.tr/-c400011810.html adresinden ulasabilirsiniz.



Starbucks: Verismo isimli makineleri Turkiye'de henuz satisa cikmadi ancak pazara girdiklerinde fiyat araligi muhtemelen Nespresso ile Tchibo arasinda olur. Kahve alaninda bilinen bir marka olmasi dolayisiyla riske girmek istemeyen ancak cok da butcesi olmayan kisiler tercih edebilirler. Kapsul cesitliliginde ise hem Nespresso'nun hem de Tchibo'nun gerisindeler. Daha fazla bilgi icin linke tiklayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder