Perşembe, Ağustos 02, 2012

İstanbul'da hafta sonu ne yapılır? Vol.821

Ne zaman blog için yazı yazmaya kalksam bir anda bir sürü program çıkıyor, yine düğünlerden, doğumlardan başımı kaldıramadım, sonunda kendimi Bodrum'a attım. Veee New York'daki okuluma kaydımı yaptırdım. Eylül'ün ikinci yarısından itibaren size NY'dan yazıyor olacağım, çok heyecanlı.

Bugün perşembe olduğuna göre, günlerini İstanbul'da geçirenler için bir kaç yeni yer yazmanın zamanı gelmiş:

  • Öncelikle bu akşam işi olmayanlar mutlaka MAC Bebeköy'ün içindeki Backyard'da yer ayırtmalı çünkü canlı jazz müziği eşliğinde, bu kadar güzel manzaralı ve püfür püfür esen hem de şehrin göbeğinde yer alan keyifli bir yer bulmak çok zor. Açık havada müziğin ve yemeğin keyfini çıkarırken beni de anarsınız artık, burayı önerdiğim kimse pişman olmadı şuana kadar.
  • Yok ben yazın illa deniz kenarı istiyorum diyenlere, Tarabya sahilinde yeni açılan Big Chefs'i önermekten mutluluk duyarım. Geniş bir alanda, neredeyse tamamen denizin üzerine kurulmuş olan Big Chefs zincirinin yeni restoranı için rezervasyon şart çünkü her akşam ağzına kadar dolu oluyor. Gideceklere önerim, saç ve makyaja fazla vakit harcamayın çünkü nemden menüler bile sırılsıklam  :)
  • Bebekte yeni açılan Füme Restoran peynir çeşitliliği ağzınızı sulandıracak. Özellikle Hollanda peynirlerinde iddialılar.
  • Pazar günü kahvaltısı için de jazz isterim derseniz eğer, Yıldız Sarayı Has Bahçe'de saat 11.00'den itibaren kahvaltı servisi var.
  • Emirgan sahilindeki La Boom adını sıkça duyduğum ama henüz deneyemediğim yeni yerlerden bir tanesi. Özellikle dekorasyonuyla dikkat çeken La Boom, Amerika'da okuyup gelmiş olan sahiplerinin etkisiyle Soho havası yaşatıyor.
  • Kuruçeşme'deki Arşipel Balık Lokantası'nın giriş katında açılan sushi restoranı, ünlü sushi şeflerini transfer ederek japon yemeği sevenleri sevindirecek.
  • Yazın genelde sakin olan Şişhane'nin yenisi Curcuna, 100 farklı kokteyl çeşidi, eski bir Volkswagen Beetle'dan bozma dj kabini ve palmiye ağaçlı terasıyla Şişhane'yi yazın hareketlendirecek bir yer.
  • Öğle arasında ve iş çıkışında hep aynı yere gitmekten sıkılan plaza insanlarına sevindirici haberlerim var. Kanyon'da yakın zamanda açılması beklenen Carluccio's'dan sonra, yine Kanyon'da Dean&Deluca ve Zorlu Center'da Eataly'nin açılacak olması sevindirici. Sadece yemek yemek için değil gourmet alışverişinizi de yapabileceğiniz bu yeni konseptin yerlisi ise Şişhane'de Gram ismi ile açıldı. Karaköy'deki Lokanta Maya'nın şefinin açtığı Gram öğlenleri açık büfe yemek servisi veriyor akşamları ise sadece özel gruplara hizmet veriyor. (Gram'ın hemen yan komşusu Comedus'a uğramadan Şişhane turunuzu bitimeyin çünkü yerel ve organik ürünleri ile gözden kaçmaması gereken bir şarküteri.)
  • Kışın neredeyse her haftasonu içki için uğradığımız Galata'daki Georges Hotel'in terasında muhteşem manzaralı bir bar açılmış. Yazın da uğramak için bahane çıktı.
  • Maalesef Bodrum'da olmamdan dolayı şimdi yazacağım etkinliğe katılamıyorum ancak İstanbul'da olanlara güzel bir haberim var. 09 Ağustos Perşembe günü 11.00 ve 19.00 saatleri arasında Nişantaşı'ndaki L'appart Pr'da Oye markasının sample sale'i var. O güzelim bikini ve mayoları bu kadar ucuz fiyatlara kaçırmayın.
  • Bu arada J.Crew Türkiye'ye shippinge başlamış, Amerika tatilini beklemeye gerek kalmadı.:)

1 yorum: