Çarşamba, Ocak 23, 2013

Bu kis Taksim'de...

Gectigimiz sonbaharda baslayan Taksim Meydani'ndaki yol calismasi en cok restoranlari ve gece kluplerini vurdu. Kisin cok da dolu olmayan Asmalimescit ve Cihangir, gecen sene disaridan kaldirilan masalardan eski havasini kaybetmisti, trafik de uzerine tuz biber oldu. Yine de belli mekanlar populerligini koruyor. Bakalim yolumuz Taksim'e duserse nerelere gitmeliyiz?
  • Meydandaki The Marmara Otel'in en ust katinda Istanbul Doors'un actigi Raika isimli restoran, acildigi gunden bu yana hem manzarasi hem de yemekleriyle herkesi mest ediyor. Turk mutfagindan ornekler sunan restoran su siralar Istanbul'daki en populer yerlerden biri. Mutlaka denemelisiniz.
Raika
Cukurcuma 49
  • Biraz daha ilerledigimizde Siraselviler'de karsimiza cikan Changa yeni menusu ile merak uyandiriyor. Yeni menuyu henuz denemedim ama isin icinde Changa varsa hayal kirikligi yasayacagimi zannetmiyorum.
  • Cihangir'in eski havasi yok. Semt sakinlerinin bunu dert ettigini de sanmiyorum, hatta mutlu olmuslardir. Cihangir'in unlu gece klupleri Ortakoy'de birer sube acsa da (Kiki, Smyrna) eski yerlerinde varliklarini surduruyorlar. Kiki'de partiler devam ediyor.
  • Cukurcuma 49 caz geceleri ve pizzalariyla son gunlerin bir numarasi. Keske kendi yaptiklari sarabi biraz daha guzellestirseler, ama onun yerine muhtesem nutellali pizzayi yiyip kafa olmak da bir secenek.
  • Galatasaray'daki Munferit cuma ve cumartesi gecelerimizin son mekani. Son derken yanlis anlasilma olmasin bizim geceler 02.00 gibi bitiyor. Daha gec giderseniz hayal kirikligina ugrayabilirsiniz.
  • Zambak Sokak'taki Wake Up Call ise geceleri sabaha baglamak istiyorsaniz ancak nereye gideceginizi bilemiyorsaniz ugranacak yer.
  • Bu senenin yeni mekani Propaganda cok iyi performanslara ev sahipligi yapmasina ragmen henuz yerini saglamlastiramayanlardan. Bakalim uzun soluklu bir mekan olabilecek mi?
  • Tektekci her zamanki halinde, Tomtom Sokak'taki We ise kesinlikle denenecekler listesinde bas sirada.
  • Burger severlere kotu haber Tunel'deki Dukkan Burger kapanmis. Iyi haber ise nisan ayinda New York'un meshur burgercisi Shake Shack Tunel'de ilk dukkanini acacak. Denemeyenler varsa, emin olun Dukkan Burger'i aratmayacak.

  • Nu Pera bu sene maalesef hayalkirikligi, halbuki gectigimiz 2 sene en favori yerimdi. Auf'un geceleri kapali olmasi mekana yaramamis, eski kaliteli kitlesi Nu Pera'yi terketmis. Hemen yandaki Rehab ve Zilly'den ve biraz ilerideki (eski Eelence) simdi Ablam olan mekanlardan mumkunse uzak durun diyorum.
  • Sokagin karsinda bulunan Pera Palas Otel'in icindeki Agatha Restoran Taksim'in ve hatta belkide Istanbul'un en iyi Fransiz restoranlarindan biri. Zaten o ihtisamli havasi bile yeter kendinizi Paris'te hissetmek icin.
  • Yolda devam edersek ileride gorecegimiz Bird, Good Mood ve Baylo bu sene de populer olan yerler. Yas ortalamasi genelde buyuk ancak muzik guzel. Yemek yerine geceleri tercih etmekte fayda var. Hemen yandaki, Lokanta Maya'nin sahiplerinin actigi Gram ve karsisindaki Da Vittoria ise kaliteli yemek arayanlari tatmin edecek nitelikte. (Bu arada Gram normalde sadece gunduzleri acik ancak ozel partiler icin aksam da servis veriyorlar, aklinizda bulunsun.)
  • Georges Hotel'in altindaki Le Fumoir, gecen senenin en populer mekaniydi. Mekan, 01 Subat'ta unlu sosyal paylasim sitesi Asmallworld.com partisine ev sahipligi yapacak. Biraz ilerideki Anjel sarap esliginde sakin bir yemek isteyenlere hizmet ederken, Mavra kendi tasarimci-sanatci kitlesini agirlamaya devam ediyor. Ayni sokakta acilan cesitli design shoplar (bknz. Archive) alisveris severlerin ilgisini cekiyor ancak Misir Apartmani'nin yanindaki acik otoparkin kapanmasi gece gezmelerini zorlastiriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder