Kanyon'daki Dean&Deluca'nin acilisini
sabirsizlikla beklerken, ve Zorlu Center'de Eataly'nin acilacagi haberlerinin
dedikodu olmadigini umarken; Turk isletmeciler hizli davranip sarkuteri
konseptini coktan hayatimiza soktular.
Bu da yetmedi Izzet Capa meshur Mahalle'sini Nisantasi
City'sin icinde acti ve bir suru kose yazari tarafindan yurtdisindaki ornekleri
taklit etmekle suclandi. Hala denememis olanlar varsa eger Mahalle sadece
sarkuteri konseptinde degil adindan da anlasilabilecegi gibi bir kata
sigdirilmis bir semt aslinda. Assouline kitapcisindan Wagamama'ya, Italyan
restorani Rigatoni'den Asmalimescit'in meshuru Mano Burger'a, Kasibeyaz'dan
dondurmaci Cremeria Milano'ya, Gunaydin Steakhouse'dan Turkbuku'nun meshur
manticisi Hoca'nin Yeri'ne kadar hersey var. Ilk gunlerdeki herkesin uzerine sinen koku sorununun da cozulmesinden sonra, Mahalle ozellikle is cikislarinda tercih edilebilecek bir yer haline geldi.
New York'u gezenler bilirler, Mahalle'ye en yakin konsept Meatpacking'deki Chelsea Market'dir. Bir suru irili ufakli restoranin icinde bulundugu bu binada ozellikle istakoz ve kabuklu deniz mahsullerini cok ucuza deneyebileceginiz The Lobster Place en ragbet goren restorandir.
Dilegim Istanbul'da bu tarz yerlerin cogalmasi ve degisik yemek alternatiflerinin kolay erisilebilir standartlara ulasmasi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder