Çarşamba, Ocak 09, 2013

Yeni konsept: Ye, tadini cikar, al evine gotur

Kanyon'daki Dean&Deluca'nin acilisini sabirsizlikla beklerken, ve Zorlu Center'de Eataly'nin acilacagi haberlerinin dedikodu olmadigini umarken; Turk isletmeciler hizli davranip sarkuteri konseptini coktan hayatimiza soktular. 

Gecen bahar Sishane'de acilan ve sadece gunduzleri hizmet veren (bu yuzden hala deneyemedigim) Gram'dan sonra, Nupera'nin icine girince saga dondugunuzde gordugunuz eski Auf oldu K.auf ve aynen Gram gibi sadece gunduzleri servis vermeye basladi. 

Bu da yetmedi Izzet Capa meshur Mahalle'sini Nisantasi City'sin icinde acti ve bir suru kose yazari tarafindan yurtdisindaki ornekleri taklit etmekle suclandi. Hala denememis olanlar varsa eger Mahalle sadece sarkuteri konseptinde degil adindan da anlasilabilecegi gibi bir kata sigdirilmis bir semt aslinda. Assouline kitapcisindan Wagamama'ya, Italyan restorani Rigatoni'den Asmalimescit'in meshuru Mano Burger'a, Kasibeyaz'dan dondurmaci Cremeria Milano'ya, Gunaydin Steakhouse'dan Turkbuku'nun meshur manticisi Hoca'nin Yeri'ne kadar hersey var. Ilk gunlerdeki herkesin uzerine sinen koku sorununun da cozulmesinden sonra, Mahalle ozellikle is cikislarinda tercih edilebilecek bir yer haline geldi. 

New York'u gezenler bilirler, Mahalle'ye en yakin konsept Meatpacking'deki Chelsea Market'dir. Bir suru irili ufakli restoranin icinde bulundugu bu binada ozellikle istakoz ve kabuklu deniz mahsullerini cok ucuza deneyebileceginiz The Lobster Place en ragbet goren restorandir. 

Dilegim Istanbul'da bu tarz yerlerin cogalmasi ve degisik yemek alternatiflerinin kolay erisilebilir standartlara ulasmasi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder